Buongiorno Mantova!

Johtuuko se siitä, että minulla on erityinen suhden Italiaan vai siitä, että Mantova on aina hieman utuine ja valo taittuu siksi kauniisti – vaiko ehkä siksi, että Italia yksinkertaisesti on yksi maailman kauneimpia maita?

Mantova, Pohjois-Italia. En tiedä. Mutta Mantova tekee minut onnelliseksi, ja aamulla kaduilla tuoksuvat tuoreet leivonnaiset ja espressot huumaavat, Italian illoista tai Mantova-joen kaalinkokoisista lootuksen kukista puhumattakaan.

 

BlogVille

 

Tiedätkö, mistä Mantova-nimi juontaa juurensa?

Mantovan kaupunki sijaitsee Mantovan maakunnassa Lombardian alueella Pohjois-Italiassa kauniilla järvikannaksella. Mantova kuuluu yhdessä lähellä sijaitsevan Sabbionetan kaupungin kanssa Unescon maailmanperintölistalle. Kaupunki tunnetaan etenkin maalari Andrea Mantegnan ja arkkitehti Giulio Romanon mestariteoksista. Mantova sai kunnian toimia Italian kulttuuripääkaupunkina vuonna 2016.

Mantovan kaupunki perustettiin kauniista lootuksen kukista tunnetun Minciojoen varrelle todennäköisesti noin 2000 eaa. Alueella sijaitsi ennen muinoin etruskilainen kylä, ja kaupungin nimi periytyy etruskien Mantus-jumalasta.

 

BlogVille

 

Sei solo tu
Nei giorni miei
Sempre più
Dentro me
Sei solo tu
E dimmi che sono questo ora anch’io per te

 

BlogVille

 

Taiteen ja kulttuurin kehto

Taiteen ja arkkitehtuurin kehdosta löytyy aarteita eri aikakausilta. Kaupungin kiinnostavimpia nähtävyyksiä ovat muun muassa Duomo, Palazzo Ducale, Magna Domus, Palazzo del Capitano, Palazzo Vescovile, Palazzo degli Uberti, Palazzo Castiglioni (tai Palazzo Bonacolsi), Gabbian torni ja Palazzo del Podestà.

Kaikkein arvokkaimman historian perinnön kruunua kannattelee suurikokoinen renessanssilinna Palazzo del Te, joka on arkkitehti Giulio Romanon luomus vuosilta 1525–1535. Barokkityylinen teatterirakennus Teatro Bibiena eli Teatro Scientifico on arkkitehti Antonio Galli da Bibienan luomus.

 

BlogVille

Mantova

Mantova

Mantova

Mantova

Mantova

 

Mamman pastaopissa Sabbionetassa

Olen aina haaveillut pääseväni italialaisen mamman köksän tunnille, ja unelmani toteutui viimein eilen Sabbionatassa – upean linnoituskaupungin muurien sisäpuolella, räväkän naurun tahdittamana.

Sormenpäissäni on vieläkin jauhoa, sillä vaivasimme ja vaivasimme ja vaivasimme. Mutta sehän kannatti, sillä valmistin elämäni ensimmäiset tortellit, tortellinit ja raviolit, ja ihailin vierestä mamman leikellessä taikinan hukkapaloista tagliatellea.

Lue tarina kokonaisuudessaan täältä »

 

Lombardia-60

 

iambassadorin järjestämä ja organisoima Pohjois-Italiaan suuntautuva BlogVillen blogimatka on toteutettu yhteistyössä Emilia Romagnan ja Lombardian alueiden matkailun edistämiskeskusten kanssa.

E stato super!

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Marinella Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center