Entisen kotikaupunki Faenzan naapurissa sijaitsevan, maailman vanhimpana yliopistokaupunkina tunnetun Bolognan keskustassa seisoo Herralle kuuluva huone, jonka sisältä löytyy seitsemän pienempää kappelia. Tuo mahtipontinen suunnitelma kahdeksanosaisesta palvelustalosta meinasi kuitenkin paisua niin suureksi, että siitä olisi valmistuessaan tullut suurempi kuin Vatikaani.

Se ei käynyt päinsä; kirkon rakentaminen keskeytettiin, ja kesken se on vielä tänäkin päivänä.


Kaikkien uskontojen temppeli - Kazan


Myös Kazanin oma Iisakin kirkko on ikuista rakentamista varten, kuten kupolikimaran seinälläkin lukee.

Sen vuoksi eikai haittaa, että tämän “Universaaliksi temppeliksi” kutsutun yhden miehen projektin pääarkkitehti on jo poistunut keskuudestamme. Sääli sinänsä, sillä kirkoista, moskeijoista ja synagogista sulassa sovussa ja rykelmässä kasaantunut kompleksi olisi valmistuessaan ollut varmasti vieläkin komeampi.


Kaikkien uskontojen temppeli - Kazan

Kazan

Kazan

Kazan

Kazan

Kaikkien uskontojen temppeli - Kazan

Kaikkien uskontojen temppeli - Kazan

Kaikkien uskontojen temppeli - Kazan


En osaa päättää, onko koko nähtävyydessä hulluinta etupihan buddha, takapihan sfinksit vaiko se, että paikka on auki vain kahtena päivänä vuodessa. Tai se, ettei kohde sijaitse millään tavoin järkevällä paikalla kaupunkiin nähden.

Kaikkien uskontojen temppeli seisoo nimittäin kirjaimellisesti tienposkessa, ja paikalle mennään vain ja ainoastaan tätä nähtävyyttä varten.


Kaikkien uskontojen temppeli - Kazan

Kazan – Kaikkien uskontojen temppeli

Kymmenen minuutin ajomatkan päässä keskustan hulinoista sijaitsevan, vuodesta 1992 eli 24 vuoden ajan rakenteilla olleen Kaikkien uskontojen temppelin saavuttaa helpoiten taksilla, joskin bussi kulkee ihan lähelle. Kovin pitkään paikan päällä ei kuitenkaan saa aikaansa kulumaan, minkä vuoksi valokuvaustuokion verran sinua odottava kuski lienee paras ja järkevin vaihtoehto.

Ja kyllä, kannattaa mennä!

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center