Airbnb-majoitus New Yorkin Brooklynissa

Utica Avenue, neloslinjan päättäri, toimi kahden viikon ajan kotipysäkkinämme.

Majoitus, kuten tiedätte, on Nykissä verrattaen kallista, ja rahvaisiin majapaikkoihin tottuneina päätettiin yhdeltä istumalta valita katto pään päälle Airbnb:n kautta.
Kannatti, sillä kahden viikon majoitus omalla keittiöllä, suihkulla ja sisäänkäynnillä tuli loppujen lopuksi kustantamaan kaikkineen hieman reilut 800 €.

Crown Heightsin naapurustoa ei turhaan tituleerata yhdeksi Brooklynin monimuotoisimmista: Täällä asuu paljon pulisonkikiehkuroista ja korkeista huopahatuistaan tunnettuja hasidijuutalaisia sekä värikkäisiin asusteisiin sonnustautuneita karibialaisia. Kosher-ruokaa ja soul foodia tarjoilevat ravintolat seisovat rinta rinnan, vaikka osapuolten välillä on käyty purnausta jo vuosien ajan.

 

ch

 

Joka toisesta risteyksestä löytyy kirkko, joka toisesta risteyksestä löytyy reggaeta ja rappia kadulle luukuttava puoti. Naapuruston karibialaiset asukkaat jammailevat ja laulavat kadulla niin autuaasti, että hymyilyttää. Lapsetkin viihtyvät vanhempien sylissä yömyöhään saakka, toisin kuin Suomessa: meidän kotipihaltamme muksut käsketään sisälle viimeistään iltakahdeksalta.

Nähtävääkin näiltä huudeilta löytyy, sillä syyskuun 2. päivänä vietettävä West Indian American Day Parade & Carnival kulkee Utica Avenueta Eastern Pkwyn kautta aina Grand Army Plazalle saakka. Tänä vuonna neljättäkymmenettäviidettä kertaa vietettävä karnevaali kerää yhteen muun muassa Jamaicalta, Trinidadilta, Barbadokselta, Grenadanista ja Haitilta kotoisin olevia juhlijoita – yhtälailla kuin brooklynilaisia ja newyorkereita. Juhlan on vinkattu olevan yksi New Yorkin suurimmista kulttuurifestareista.

Postauksen kuvat on tallennettu omenapuhelimen voimin ympäri neighbourhoodia. Kollaasin ylimmän rivin oikean reunan kuvassa on meidän kotikatumme, jolla naapurin pojat pelasivat yömyöhään korista, tulikärpästen viihdyttäessä meitä takapihan ikkunasta.

 

utica1

 

Ja tässä vielä matala ja rahvas majamme, joka oli kerrassaan mainio. Jos nyt yhden miinuksen keksin, niin ilmastointi olisi ollut kova sana, mutta kyllä me sillä miehenkorkuisella tuulettimellakin pärjättiin.  Suosittelemme siis tsekkaamaan vaihtoehtoisia, yksityisten vuokraamia asuntoja huoneistovälitykseen erikoistuneen Airbnb:n kautta.

Kämppiä löytyy toki aivan Manhattaninkin kulmilta, mutta kuten tiedätte, haluamme aina päästä mahdollisimman lähelle paikallisia ja paikallista kulttuuria.

 

Our house | Brooklyn, New York

 

Onko Airbnb-sivusto tuttu ja jos, missä olette sitä kautta majoittuneet?

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center