Tuntuu hullulta, että Erältä, eräistä -kirjan julkaisusta on kulunut jo kaksi kuukautta, vaikka vastahan me nostimme sille maljoja. Yhtä hullulta tuntuu, että Instagram-liven muodossa vietettyjä julkkareita seurasi yli 900 silmäparia.

Tällä hetkellä minut tekee iloiseksi se, että kirjaa on tilattu useisiin kymmeniin kirjastoihin ympäri Suomea. Toivoin salaa, että se hankittaisiin edes kotikaupunkiini Hämeenlinnaan, mutta nyt sitä löytyy Helsingistä Kittilään ja myös Enontekiön kirjastoauton valikoimasta. Kirjastoauton! Miten ihanaa! Kirja on myös useimmissa paikoissa lainauksessa ja varattuna.

Pääsy kirjastojen valikoimaan tekee minut aivan äärimmäisen onnelliseksi, sillä vietin nuoruuteni vapaa-illat usein perheeni kanssa kotikaupungin valikoimia selaten. Vielä tuohon aikaan (mielestäni) yhden Suomen hienoimman rakennuksen lattiaa verhosi punainen kokolattiamatto. Remontissa ollut Hämeenlinnan pääkirjasto aukeaa onneksi taas pian, ja teokset pääsevät oikeaan kotiinsa Wetterhoffin tiloihin rakennetusta väliaikaisratkaisusta.

 

Erältä eräistä -kirja

 

On myös ollut ilo kuulla, että kirjaa on käytetty luovan kirjoittamisen opintoihin liittyvissä analyyseissä (koulutehtävissä) ja että siitä on jopa tehty video Saamelaisalueen Koulutuskeskuksen medialinjan opiskelijan, Marko Uskelinin toimesta. Valmiin videon, jolle mies on myös lukenut otteita kirjasta, voit katsoa tästä alta. Minusta siitä tuli ihana, ja valittu taustamusiikki tekee tarinoille aivan omanlaistaan oikeutta. Kokonaisuus on todella tunnelmallinen. Kiitos, Marko!

Ehkä tämä pitäisi vielä joskus lukea äänikirjan muotoon niin, että lastuja tukemaan voisi taustalle lisätä kauniita luonnonääniä. Mitä sanotte?

 

 

Nykyinen kirjoituspisteeni, se missä taiat tapahtuvat, näyttää tältä. Tuo pöydälläkin näkyvä viiden vuoden päiväkirja on yksi tärkeimmistä työvälineistäni, sillä olen kirjannut siihen kahden viime vuoden ajalta luonnon tapahtumia, sääilmiöitä ja asioita, jotka olen nähnyt ja saanut kokea. Nuo muistiinpanot myös ovat seuraavan kirjani aihe.

Mutta kuulette siitä lisää ensi viikolla, sillä minunkin pitää sulatella ajatusta vielä hetken verran.

 

Untitled

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center