Lähde road tripille tai tee täsmäpisto Suomen vihreiden jättiläisten luo

Metsäkustannuksen uutuuskirja Vihreät jättiläiset esittelee mielenkiintoisella tavalla Suomen suurimmat puut.

♥ Kirja saatu Karttakeskukselta

Kesän 2021 uutuuskirjojen joukosta löytyy kiinnostava teos kaikille luonnossa liikkuville retkeilijöille. Dendrologian Seuran Vihreät jättiläiset, Suomen suurimmat puut -kirja (Metsäkustannus 2021) esittelee Suomen luonnossa taivasta tavoittelevat puut kuten ”Kiteen jättiläisen”, Paavolan tammen ja Tsaarinpoppelin.

Päivitetystä teoksesta löytyy kattavasti mittaustietoa maamme paksuimmista ja pisimmistä puista 65 puusuvusta ja noin 1500 puuyksilöstä. Lisäksi kirjasta löytyy puihin liittyviä tarinoita ja historiaa sekä sijainnit kartalla.

 

Vihreät jättiläiset

Huom. Karttamerkit ovat suuntaa antavia.

 

Vieraile kasvitieteellisissä puutarhoissa

Pääkaupunkiseudulla asuvien kannattaa lähteä tutkimaan Kaisaniemen kasvitieteellistä puutarhaa, jonka alueelta löytyy useita kirjassakin mainittuja suurikokoisia ja kuvauksellisia puita.

Myös Kouvolan Arboretum Mustila on erinomainen kesepäivän retkikohde ja Kaisaniemen tavoin teoksen sivuilla hyvin edustettuna.

Yllä olevasta kartasta löydät muutamia pääkaupunkiseudun alueelta ja sen lähettyviltä löytyviä jättiläisiä. Mikäli haluat tietää enemmän kohteista ja lukea kiinnostavia pikkutarinoita näistä valtavista puista, tilaa kirja Karttakaupasta tai Adlibriksesta.

Lue myös

Helsingin kiehtovimmat puut »
Karhunkallopuu, uhripetäjä, seitapuu – tunnetko nämä pyhät ja erikoiset puut? »
Onko tässä Suomen kaunein puu? »

Vihreät jättiläiset
Metsäkustannus

Vihreät jättiläiset

Kirjan avulla on helppo suunnitella mielenkiintoisia tutustumisretkiä Suomen suurimpien puiden luo. Lisäksi nojatuolimatkailijaa ilahduttaa kirjan runsas kuvitus.


KarttakauppaAdLibris

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Ennakkotilaa: Vaella, kalasta, rakasta — Omaa polkua etsimässä

"Minä rakastan merta; sen äärettömyyttä, ja salaisuuksia, jotka luonto on pystynyt säilyttämään itsellään. Kaikuja, jotka kumisten kantautuvat kilometrien syvyyksistä. Sitä, miten rannan hienolla hiekalla ja simpukkamurskalla kävellessään voi palata hetkeksi elämän alkukodin ääreen – sinne, mistä kaikki on syntynyt."


Ennakkotilaa

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko kerran kuussa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center