Lähde road tripille tai tee täsmäpisto Suomen vihreiden jättiläisten luo

Metsäkustannuksen uutuuskirja Vihreät jättiläiset esittelee mielenkiintoisella tavalla Suomen suurimmat puut.

♥ Kirja saatu Karttakeskukselta

Kesän 2021 uutuuskirjojen joukosta löytyy kiinnostava teos kaikille luonnossa liikkuville retkeilijöille. Dendrologian Seuran Vihreät jättiläiset, Suomen suurimmat puut -kirja (Metsäkustannus 2021) esittelee Suomen luonnossa taivasta tavoittelevat puut kuten ”Kiteen jättiläisen”, Paavolan tammen ja Tsaarinpoppelin.

Päivitetystä teoksesta löytyy kattavasti mittaustietoa maamme paksuimmista ja pisimmistä puista 65 puusuvusta ja noin 1500 puuyksilöstä. Lisäksi kirjasta löytyy puihin liittyviä tarinoita ja historiaa sekä sijainnit kartalla.

 

Vihreät jättiläiset

Huom. Karttamerkit ovat suuntaa antavia.

 

Vieraile kasvitieteellisissä puutarhoissa

Pääkaupunkiseudulla asuvien kannattaa lähteä tutkimaan Kaisaniemen kasvitieteellistä puutarhaa, jonka alueelta löytyy useita kirjassakin mainittuja suurikokoisia ja kuvauksellisia puita.

Myös Kouvolan Arboretum Mustila on erinomainen kesepäivän retkikohde ja Kaisaniemen tavoin teoksen sivuilla hyvin edustettuna.

Yllä olevasta kartasta löydät muutamia pääkaupunkiseudun alueelta ja sen lähettyviltä löytyviä jättiläisiä. Mikäli haluat tietää enemmän kohteista ja lukea kiinnostavia pikkutarinoita näistä valtavista puista, tilaa kirja Karttakaupasta tai Adlibriksesta.

Lue myös

Helsingin kiehtovimmat puut »
Karhunkallopuu, uhripetäjä, seitapuu – tunnetko nämä pyhät ja erikoiset puut? »
Onko tässä Suomen kaunein puu? »

Vihreät jättiläiset
Metsäkustannus

Vihreät jättiläiset

Kirjan avulla on helppo suunnitella mielenkiintoisia tutustumisretkiä Suomen suurimpien puiden luo. Lisäksi nojatuolimatkailijaa ilahduttaa kirjan runsas kuvitus.


KarttakauppaAdLibris

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center