Terveisiä Puolasta! Jos voin valita, en enää koskaan nouse potkurikoneen kyytiin. Se on kuitenkin toinen tarina, ja onneksi seuraava reissu taitetaan maa- ja meriteitse. Reppuakaan ei tulevalla reissulla tarvitse kantaa, vaan pakkaan North Facen S-koon duffelin ronkkiin yhdessä teltan, vilttien ja muiden retkitamineiden kanssa.

Ennen tulevia fiilistelyjä palataan kuitenkin vielä hetkeksi Puolan varustukseen, joka oli melkein napakymppi yksiä ylimääräisiä farkkuja ja aurinkorasvaa lukuunottamatta – molemmat jäivät käyttämättä.


puolanpakkaukset-13B

Vaatteet (joista osan puin ylleni): 2) Kaksi t-paitaa, 3) toppi, 4) kauluspaita, 5) harmaa nappipaita, 9) sukat ja alusvaatteet, 10) musta pitkähihainen, 12) kahdet farkut, 13) Vansit, 14) kissalippis, 15) aurinkolasit, 16) kynsikkäät ja 17) villasukat.

Muista tamineista: 18) Meikkipussi, 20) piilarit + neste, 23) Canonin digijärkkäri, laturi ja vara-akku, 24) Canonin A1-filmikamera, 25) filmiä, 26) lajaakulmaobjektiivi, 27) Suunto, 29) Moleskine ja kynä sekä 30) aurinkovoide.kamera-6


Kuitenkin yksi mutta haraa vastaan tavoitellessani sitä kaikkein kevyintä kantamusta, nimittäin kamerakalustoni. 5D:n runko painaa tiiliskiven, melkein samoihin mittoihin pääsee myös 16-35mm laajakulmaobjektiivini. Kannan aina mukanani laturia sekä vara-akkua, ja nykyisin pakkaan mukaan mukaan myös Canonin A1-filmijärkkärin.

Jos voisin siirtää täyskennon, laajakulman sekä digitaaliset piuhat tähän hyvältä ystävältäni saatuun Minoxin (15 mm f/3.5) ensimmäiseen ja painoltaan 180 gramman Riga III -kameramalliin, painaisi reppuni tuskin koskaan yli kahta kiloa. Mutta onneksi on vahvat hartiat ja rakkautta lajiin sekä mies, joka tarjoutuu ottamaan toisen kameran reppuunsa ja hieroo niskoja aina pyydettäessä.

Valokuvia kehittävä liike on löytynyt Helsingistä, ja nyt mietin hankkisinko melko uutta filmiä mallia Millennium, vähän vanhempaa ysäriä vaiko jopa 79-vuodelta peräisin olevia rullia. Ehkä kaikkia.kamera-2

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center