Kevyellä repulla Puolan Gdanskiin

Terveisiä Puolasta! Jos voin valita, en enää koskaan nouse potkurikoneen kyytiin. Se on kuitenkin toinen tarina, ja onneksi seuraava reissu taitetaan maa- ja meriteitse.

Reppuakaan ei tulevalla reissulla tarvitse kantaa, vaan pakkaan North Facen S-koon duffelin ronkkiin yhdessä teltan, vilttien ja muiden retkitamineiden kanssa.

Ennen tulevia fiilistelyjä palataan kuitenkin vielä hetkeksi Puolan varustukseen, joka oli melkein napakymppi yksiä ylimääräisiä farkkuja ja aurinkorasvaa lukuunottamatta – molemmat jäivät käyttämättä.

 

puolanpakkaukset-13B

 

Vaatteet (joista osan puin ylleni): 2) Kaksi t-paitaa, 3) toppi, 4) kauluspaita, 5) harmaa nappipaita, 9) sukat ja alusvaatteet, 10) musta pitkähihainen, 12) kahdet farkut, 13) Vansit, 14) kissalippis, 15) aurinkolasit, 16) kynsikkäät ja 17) villasukat.

Muista tamineista: 18) Meikkipussi, 20) piilarit + neste, 23) Canonin digijärkkäri, laturi ja vara-akku, 24) Canonin A1-filmikamera, 25) filmiä, 26) lajaakulmaobjektiivi, 27) Suunto, 29) Moleskine ja kynä sekä 30) aurinkovoide.

 

kamera-6

 

Kuitenkin yksi mutta haraa vastaan tavoitellessani sitä kaikkein kevyintä kantamusta, nimittäin kamerakalustoni. 5D:n runko painaa tiiliskiven, melkein samoihin mittoihin pääsee myös 16-35mm laajakulmaobjektiivini. Kannan aina mukanani laturia sekä vara-akkua, ja nykyisin pakkaan mukaan mukaan myös Canonin A1-filmijärkkärin.

Jos voisin siirtää täyskennon, laajakulman sekä digitaaliset piuhat tähän hyvältä ystävältäni saatuun Minoxin (15 mm f/3.5) ensimmäiseen ja painoltaan 180 gramman Riga III -kameramalliin, painaisi reppuni tuskin koskaan yli kahta kiloa. Mutta onneksi on vahvat hartiat ja rakkautta lajiin sekä mies, joka tarjoutuu ottamaan toisen kameran reppuunsa ja hieroo niskoja aina pyydettäessä.

Valokuvia kehittävä liike on löytynyt Helsingistä, ja nyt mietin hankkisinko melko uutta filmiä mallia Millennium, vähän vanhempaa ysäriä vaiko jopa 79-vuodelta peräisin olevia rullia. Ehkä kaikkia.

 

kamera-2

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Marinella Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center