Kuten aiemmin kerroin, “Pakkaamisen käsikirja” jäi minun osaltani kirjoittamatta. Sen sijaan odotan painosta ensimmäistä kaunokirjallista teostani.

Niin jännittävää!

Kaiken huipuksi Kevyesti kairassa -blogia kirjoittavan Ossi Määtän KEVYTRETKEILIJÄN OPAS (SKS) julkaistaan ihan pian. Onnea upeasta suorituksesta, Ossi!

Ja kiitos, kun kutsuit minut esikoisesi sivuille vierailevaksi kynäilijäksi. Vaikka tässä on jo joitain vuosia ehditty harjoittelemaan, ei grammanviilaus todellakaan aina mene putkeen. Ja siitä pääsette lukemaan kirjoittamani tarinan kyseisen oppaan sivuilta.

Mutta juuri nuista tarinoistahan Kaukokaipuu on tunnettu, elämänmakuisista ja aidoista kertomuksista sekä itselle nauramisen taidosta.

 

Kevytretkeilijän opas

 

Kirjan sisältö tiivistetysti:
★ Asiantuntijan kattavat ohjeet rinkan keventämiseen aina periaatteista tarkkoihin varustelistoihin
★ 225 sivua tämän hetken parasta tietoa retkeilyvarusteista ja -taidoista
★ Kattavat ohjeet pitkien erävaellusten suunnitteluun
★ Hieno kuvitus suomalaisilta valokuvaavilta kevytretkeilijöiltä, paljon havainnollistavia piirrustuksia
★ Runsaasti uusia aiheita joista suomalaisessa eräkirjallisuudesta ei ole vielä kirjoitettu lainkaan
★ Lisänä neljä kirjoitusta kevytretkeilystä suomalaisilta huippuvaeltajilta

Lue lisää ja tilaa Ossin kirja ennakkoon täältä.

 

Valtavaaran-monni-1

 

“Miksi valita kevyt reppu? Miten kevennän vaelluksen varusteita? Kevytretkeily on retkeilyn koulukunta, jossa kiinnitetään erityishuomiota varustuksen painoon. Se on peräisin Yhdysvaltojen pitkiltä vaellusreiteiltä, kuten Pacific Crest Traililta (4 265 km) ja Appalachian Traililta (3 500 km), mutta soveltuu erinomaisesti myös suomalaiseen luontoon.

Kevytretkeily on myös suomalaisessa vaelluksessa hyvin nopeasti kasvava trendi. Ongelmana on ollut suomenkielisen ja suomalaisiin erämaihin testatun tiedon puute. Kevytretkeilijän opas paikkaa tätä aukkoa erinomaisesti. Se on ensimmäinen kevytretkeilyyn keskittyvä suomalainen opaskirja.” (Lähde: Kevyesti kairassa)

En malta odottaa, että saan kirjan käsiini ja tulevien retkien suunnittelun tueksi! Vaikka monet teistä tietävät, että Kaukokaipuussa on reissattu viimeiset 10 vuotta lähestulkoon pelkillä käsimatkatavaroilla, Ossin kirjoittama opas tulee ihan todelliseen tarpeeseen. Siksi olen varma, että Kevytretkeilijän oppaan (SKS) avuin myös Kaukokaipuussa kuljetaan jatkossa aina vain kevyemmin kairassa.

Pääsette lukemaan kirjasta enemmän, kunhan saan teoksen käsiini ja maltan laskea sen käsistäni.

Mikäli myös sinä haluat saada oppaan ensimmäisten joukossa ja vieläpä oikein sopivalla tarjouksella, tiedät, miten toimia.

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center