Budjettimatka – Kuukausi kierrellen Thaimaata

Marrasmatka Thaimaahan lähestyy, ja kuukauden reissusuunnitelma on vihdoista viimein valmis.

Yksinmatkustamisessa on puolensa: voit nähdä juuri ne kohteet mitkä haluat, mutta joudut myös päättäämään kaikesta yksin. Se ei ole mikään helpoin homma, kun olet valinnut matkakohteekseen maan, joka on täynnä toinen toistaan upeampia luontokohteita – olen tonkinut nähtävää ja koettavaa Googlen, matkaoppaiden, blogien ja Instagramin syövereistä. Twitteristä. Lonely Planetista. Kaikkialta.

Olen odottanut tätä reissua niin kauan, että sen suunnittelun eteen on ollut ilo tehdä töitä, vaikka en ole koskaan mikään maailman järjestelmällisin matkailija ollutkaan. Kokemus on kuitenkin opettanut, että reissujaan kannattaa aikatauluttaa, jotta paikan päällä voi keskittyä olennaiseen: reissusta nauttimiseen.

Näkisittepä, minkälaisen excelin olen Google Drivelle saanut aikaan.

 

thaimaa matkablogi

 

Päätin aloittaa reissun ihan rehellisellä kolmen päivän lomalla Koh Lipellä, jossa tarkoituksenani on ainoastaan tasoittaa jet lag, maata hetki rannalla ja kuvata auringon nousut, laskut ja tähdet sekä toivottavasti juoda bisse tai toinen muiden reppureissaajien kanssa.

Lipeltä jatkan Krabille, jossa ajattelin käydä kevyellä Hang Nakin päiväpatikalla sekä muistelemassa menneitä Krabi Townin Night Marketissa, josss söin yhden elämäni parhaista green curreista. Koko reissun kallein majoitus omassa bugalowissa (15€ yö) tulee olemaan Railaylla, jonne halusin vain ja ainoastaan yökuvia varten.

 

nikolas-behrendt-220141

marc-borowy-355354

 

Krabilta jatkan matkaani Hua Hiniin, josta en edellisellä kerralla pitänyt yhtään. Ainoa hyvä asia koko paikassa oli silloisen kuukaudenmittaisen reissun kaikista tulisin tom yam, jota kaipaan vieläkin. Tuolla reissulla en kuitenkaan vieraillut muualla kuin kaupungin keskustassa ja rannalla, jolla maanneet hylkeet olivatkin turisteja.

Sen vuoksi väitän olevani aivan totaalisen väärässä.

Koska en nähnyt mitään, ei mikään ihme, että paikka tuntui ankealta. Tällä hetkellä onkin siis mahtavaa sanoa, että odotan Hua Hiniä yhtä paljon kuin Pohjois-Thaimaan Chiang Maita ja Chiang Raita. Khao Sam Roi Yot Phrayan kansallispuistosta nimittäin löytyy pari aivan käsittämättömän upeaa luolaa, Nakhon Cave sekä Tham Khao Luang, jotka aion molemmat käydä kuvaamassa.

 

janko-ferlic-184527

 

Hua Hinista jatkan Samut Songkhramiin, jossa osallistun kokkauskurssille, jonka ainekset haemme tunnetusta Maeklong Railway Marketista. Sukhothaissa käyn tutustumassa muinaiseen temppelikaupunkiin, kunnes jatkan Chiang Main Grand Canyonille, Siniseen temppeliin ja aina Chiang Raiin saakka, missä lähden parin päivän mittaiselle vaellukselle majoittuen Lahu-kansan kylässä. Matkan järjestää paikallinen Eco Tours, jonka kautta pääsen majoittumaan paikallisten koteihin. Arvanette varmaan, että odotan tätä retkeä lähes eniten koko reissussa (niiden kaikkien tulisten thai-annosten lisäksi).

Chiang Raista palaan vielä pariksi päivää Bangkokiin, ja ehdin heittämään päiväretken upeaan Aauythayan rauniokaupunkiin, josta aion löytää sen puun, jonka rungosta pilkistävät Buddhan kiviset kasvot.

 

igor-ovsyannykov-284214

rktkn-224333

igor-ovsyannykov-258203

ryan-tang-273375

 

Sellaisia alustavan suunniteltuja kohteita olen miettinyt tulevalle reissulleni. Mikäli sinulla on mielessäsi jokin mahtava vinkki tai linkki, kuulisin sen mielelläni kommenttiboksin puolella!

 

dani-alaez-260850