Loma-asunto ulkomailta
Annoin tämän haastattelun jo tovi sitten, mutta en arvannut, että se julkaistaisiin Hesarin Itsenäisyyspäivän numerossa.
On tullut reissattua vuosia, ja vaikka loma-asuntojen vuokrabuumi on parin viime vuoden aikana turvonnut kuin pullataikina, vuokrasimme ensimmäisen kerran yösijaksemme yksityishenkilön asunnon vuoden 2010 Hollannin reissulla. Silloinen seitsenpäinen kaveriporukka mahtui erinomaisesti kaksikerroksiseen asuntoon aivan sateenkaaribaarien nurkilla, ja vaikka mihinkään ei ollut pitkä matka, oli hinta todella huokea – toisin kuin samoilla huudeilla sijaitsevissa hostelleissa.
Positiivisten ja kukkaron nyörejä hellivien kokemusten myötä huoneistoja on tullut vuokrattua useammastakin maasta. Sen puolesta annoin Hesarille muutamia omakohtaisia vinkkejä siitä, miten löytää hyvä ja edullinen loma-asunto ulkomailta.
Näiden alla olevien nostojen lisäksi viiteen vinkkiin tiivistetyn jutun voi lukea kokonaisuudessaan Hesarin verkkoversiosta. Terveisiä vaan Samille!
Loma-asunto ulkomailta | Viisi vinkkiä
1. Varaa ajoissa
Asuntojen vuokraukseen keskittyneet sivustot ovat koko ajan – ja juuri niiden positiivisten kokemusten vuoksi – entistä suositumpia. Toki aina välillä käy tuuri äkkivaraustenkin suhteen, mutta mitä aikaisemmin olet liikkeellä sitä enemmän on valinnan varaa. Ja sitä varmemmin saat asunnon vuokraajan kiinni, sillä he vastaavat varauskyselyihin itse.
2. Näe vaivaa
Hinta-laatusuhteeltaan paras vaihtoehto löytyy harvoin heti. Minun ja mieheni mielestä suunnittelu ja järjestelyt tekevät puolet matkasta, joten asuntojen selailusta ja vertailusta voi parhaassa tapauksessa ottaa kaiken mahdollisen ilon ja fiilistelyn irti.
3. Älä anna kielimuurin haitata
Parhaana vinkkinä voisin sanoa, että mikäli valtavirran välityspalveluiden sivustot ovat jo täyteen buukattuja tai et muuten vaan löydä mieluista kohdetta, lähde rohkeasti googlettamaan ja käytä tarpeen vaatiessa vaikkakin kapulakielelle kääntävää Google Translatoria. Suurin osa pienemmistä asunnonvälitystoimistoista ei nimittäin ymmärrä hakukoneoptimoinnin päälle/löydy Googlen ensimmäiseltä sivulta.
4. Suodata arvosteluja
Kuten jo aiemmin Iltalehdelle antamassani haastattelussa totesin:
– Jos teksti on aggressiivista, hyvin yksityiskohtaisesti kuvailevaa ja huutomerkkejä on paljon, jätän arvion omaan arvoonsa vain yksittäisenä huonona kokemuksena.
5. Ota maksukuitti mukaan
Yleensä majoitus maksetaan varauksen yhteydessä etukäteen. Mikäli summa kuitenkin maksetaan vasta paikan päällä, kannattaa tulostettu varausvahvistus ottaa mukaan, sillä joskus on käynyt niin, että vuokraaja on vaatinut enemmän kuin on sovittu. Kun vahvistus on mukana, ei tarvitse vääntää kättä: tulosteesta näkee heti, mitä on sovittu.
Kroatian Makarska Rivieralla omalla suihkulla ja vessalla varustetun vuokra-huoneistomme makuuhuone näytti tältä. Keittiön jaoimme yhdessä toisen pariskunnan kanssa. Tulimme juttuun niin hyvin, että istuimme kerran jos toisenkin rantabulevardin pienissä ravintoloissa illastamassa ja kilistelemässä viinilasillisia.
Myös aamupalat nautittiin yhdessä talon ulkoterassilla, vuorien ja turkoosin merimaiseman välissä.
Neljän pääluvun voimin Portugalissa vietetty viikko vierähti alkupuoleltaan aivan Bairo Alton sydämessä, Wimdun kautta vuokratussa hauskassa ja avarassa asunnossa. Myös asunnon vuokrannut mies oli huippu: saimme avainten lisäksi kaupungin kartan sekä erinomaisia vinkkejä siitä, mitä meidän on täällä ehdottomasti nähtävä ja koettava.
Rantaviivaa pitkin taitettu road trip päättyi jylhistä rantamaisemistaan tunnettuun Algarveen, jossa majoitumme toistamiseen samaisen asunnonvälitys-sivuston kautta vuokrattuun huoneistoon. Sen pihalta löytyi oma uima-allas.
Me emme kuitenkaan ole koskaan olleet kovin kranttuja majoituksen tason suhteen, ja vuosien varrella on tullut nukuttua jos minkälaisessa läävässä paikassa.
Vaikka sisustus olikin vuosikymmenen takaa, AirBnb:n kautta vuokrattu ja erään omatkotitalon alakerrassa omalla sisäänkäynnillä varustettu huoneisto New Yorkin Brooklynissa osoittautui aivan mahtavaksi valinnaksi: viikkohinta oli neljänsadan tietämillä, ja metro kulki kivenheiton päästä. Vuokra-autollekin löytyi paikka.
Minkälaisia kokemuksia ja vinkkejä teiltä löytyy loma-asunnon vuokraamisesta ulkomailla?
Mitä haluaisit lukea seuraavaksi?
Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa
Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.
10 Comments
Add comment Peruuta vastaus
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Hieno juttu Nella! Me ollaan kanssa vannoutuneita loma-asuntojen vuokraajia, lasten kanssa matkustettaessahan ne ovat ihan ehdottomia, mutta muutenkin hinta-laatu-sijainti suhde on usein huomattavasti parempi kuin hotelleilla.
Kiitos! Loma-asunnot ovat kyllä käteviä – ja niissä on ihan omanlaisensa fiilis. 🙂 Pääsee kiinni paikalliseen elämään!
En ole koskaam vuokrannut asuntoa ulkomailta, minkä vuoksi vinkkejä ei heru, mutta tämän kirjoituksen avuin aivan varmasti kokeilen tätä tyyliä itsekin. Toivottavasti jo seuraavalla reissulla!
Kiva kuulla että kirjoituksesta oli hyötyä. 🙂
Hyvät vinkit
Kiitos!
Hei huomasinkin tuon jutun HS:stä ja miten se ilahduttikaan! Kiitos vielä näistäkin vinkeistä, korvamerkkaan ne talteen. 🙂
Hienoa kuulla, kiitos kommentistasi Kaisa. 🙂
Hei,
loma-asuntoja on tullut käytettyä aika paljon Saksassa jo ennen näitä nettipalveluita. Useimmiten marssin vain juna-aseman lähellä sijaitsevaan turisti-infoon, niin varaustilanne on selvinnyt mainiosti. Kesäkaudella pikkukaupungeissa on aina järjestynyt edullinen huone (Ferienzimmer). Pitempiaikaista loma-asuntoa (Ferienwohnung) etsiessä kannattaa tietysti olla aikaisin liikkeellä.
Toisaalta esim. Garmisch-Partenkirchissä saimme ilman etukäteisvarauksia lähes keskustassa sijaitsevasta omakotitalosta yläkerran (alppinäköalalla) viikoksi noin 300 eurolla – heinäkuussa. Tammikuussa tilanne olisi ihan toinen 🙂
Hei Mikko,
kiitos mainioista vinkeistäsi ja kommentistasi – kiva lukea myös muiden kokemuksista. Teillä on käynyt hyvä tuuri, tai taitohan se taitaa olla, edullisten asuntojen kanssa. Mahtavaa! 🙂