Loma-asunto ulkomailta

Annoin tämän haastattelun jo tovi sitten, mutta en arvannut, että se julkaistaisiin Hesarin Itsenäisyyspäivän numerossa.

On tullut reissattua vuosia, ja vaikka loma-asuntojen vuokrabuumi on parin viime vuoden aikana turvonnut kuin pullataikina, vuokrasimme ensimmäisen kerran yösijaksemme yksityishenkilön asunnon vuoden 2010 Hollannin reissulla. Silloinen seitsenpäinen kaveriporukka mahtui erinomaisesti kaksikerroksiseen asuntoon aivan sateenkaaribaarien nurkilla, ja vaikka mihinkään ei ollut pitkä matka, oli hinta todella huokea – toisin kuin samoilla huudeilla sijaitsevissa hostelleissa.

Positiivisten ja kukkaron nyörejä hellivien kokemusten myötä huoneistoja on tullut vuokrattua useammastakin maasta. Sen puolesta annoin Hesarille muutamia omakohtaisia vinkkejä siitä, miten löytää hyvä ja edullinen loma-asunto ulkomailta.

Näiden alla olevien nostojen lisäksi viiteen vinkkiin tiivistetyn jutun voi lukea kokonaisuudessaan Hesarin verkkoversiosta. Terveisiä vaan Samille!

 

Loma-asunto ulkomailta

 

Loma-asunto ulkomailta | Viisi vinkkiä

1. Varaa ajoissa

Asuntojen vuokraukseen keskittyneet sivustot ovat koko ajan – ja juuri niiden positiivisten kokemusten vuoksi – entistä suositumpia. Toki aina välillä käy tuuri äkkivaraustenkin suhteen, mutta mitä aikaisemmin olet liikkeellä sitä enemmän on valinnan varaa. Ja sitä varmemmin saat asunnon vuokraajan kiinni, sillä he vastaavat varauskyselyihin itse.

2. Näe vaivaa

Hinta-laatusuhteeltaan paras vaihtoehto löytyy harvoin heti. Minun ja mieheni mielestä suunnittelu ja järjestelyt tekevät puolet matkasta, joten asuntojen selailusta ja vertailusta voi parhaassa tapauksessa ottaa kaiken mahdollisen ilon ja fiilistelyn irti.

3. Älä anna kielimuurin haitata

Parhaana vinkkinä voisin sanoa, että mikäli valtavirran välityspalveluiden sivustot ovat jo täyteen buukattuja tai et muuten vaan löydä mieluista kohdetta, lähde rohkeasti googlettamaan ja käytä tarpeen vaatiessa vaikkakin kapulakielelle kääntävää Google Translatoria. Suurin osa pienemmistä asunnonvälitystoimistoista ei nimittäin ymmärrä hakukoneoptimoinnin päälle/löydy Googlen ensimmäiseltä sivulta.

4. Suodata arvosteluja

Kuten jo aiemmin Iltalehdelle antamassani haastattelussa totesin:

– Jos teksti on aggressiivista, hyvin yksityiskohtaisesti kuvailevaa ja huutomerkkejä on paljon, jätän arvion omaan arvoonsa vain yksittäisenä huonona kokemuksena.

 

Loma-asunto ulkomailta

 

5. Ota maksukuitti mukaan

Yleensä majoitus maksetaan varauksen yhteydessä etukäteen. Mikäli summa kuitenkin maksetaan vasta paikan päällä, kannattaa tulostettu varausvahvistus ottaa mukaan, sillä joskus on käynyt niin, että vuokraaja on vaatinut enemmän kuin on sovittu. Kun vahvistus on mukana, ei tarvitse vääntää kättä: tulosteesta näkee heti, mitä on sovittu.

Kroatian Makarska Rivieralla omalla suihkulla ja vessalla varustetun vuokra-huoneistomme makuuhuone näytti tältä. Keittiön jaoimme yhdessä toisen pariskunnan kanssa. Tulimme juttuun niin hyvin, että istuimme kerran jos toisenkin rantabulevardin pienissä ravintoloissa illastamassa ja kilistelemässä viinilasillisia.

Myös aamupalat nautittiin yhdessä talon ulkoterassilla, vuorien ja turkoosin merimaiseman välissä.

 

Kroatia25s

Loma-asunto ulkomailta

 

Neljän pääluvun voimin Portugalissa vietetty viikko vierähti alkupuoleltaan aivan Bairo Alton sydämessä, Wimdun kautta vuokratussa hauskassa ja avarassa asunnossa. Myös asunnon vuokrannut mies oli huippu: saimme avainten lisäksi kaupungin kartan sekä erinomaisia vinkkejä siitä, mitä meidän on täällä ehdottomasti nähtävä ja koettava.

Rantaviivaa pitkin taitettu road trip päättyi jylhistä rantamaisemistaan tunnettuun Algarveen, jossa majoitumme toistamiseen samaisen asunnonvälitys-sivuston kautta vuokrattuun huoneistoon. Sen pihalta löytyi oma uima-allas.

 

Portugal1s

Portugal-1z

 

Me emme kuitenkaan ole koskaan olleet kovin kranttuja majoituksen tason suhteen, ja vuosien varrella on tullut nukuttua jos minkälaisessa läävässä paikassa.

Vaikka sisustus olikin vuosikymmenen takaa, AirBnb:n kautta vuokrattu ja erään omatkotitalon alakerrassa omalla sisäänkäynnillä varustettu huoneisto New Yorkin Brooklynissa osoittautui aivan mahtavaksi valinnaksi: viikkohinta oli neljänsadan tietämillä, ja metro kulki kivenheiton päästä. Vuokra-autollekin löytyi paikka.

 

Loma-asunto ulkomailta

Hvar25f

 

Minkälaisia kokemuksia ja vinkkejä teiltä löytyy loma-asunnon vuokraamisesta ulkomailla?

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center