Ravintolapäivä – koko kansan ruokakarnevaali

Terveisiä Ravintolapäivästä! Neljä kertaa vuodessa juhlittava koko kansan ruokakarnevaali ilahdutti tälläkin kertaa, sillä etenkin Talvisota-ravintolan annokset upposivat tutkapariin sellaisella vauhdilla, että meinasivat kuvat jäädä ottamatta. Konkareiden Juuso Ahvenaisen ja Ville Rainion järjestämä pop up -ravinteli ei ollut ensimmäinen laatuaan, sillä kundit tarjoilivat vatsantäytettä viimeksi Teurastamolla.

Kolme päivää rakkaudella keitetty lihaliemi, karhunlaukkahapankerma sekä paahdettu sipuli-suppilovahverocrumble kruunasivat kotitekoiset pelmenit. Ravinteli muutti puolilta päivin steissin nurkilta Espalle: suosittelen lämpimästi viiden euron annosta, mikäli itänaapurin annokset maistuvat.

 

RestaurantDay-MarinellaRuusunen-1

RestaurantDay-MarinellaRuusunen-3

 

Matka jatkui kohti Aleksanterinkatua sekä kevätrullia. Andy Zengin ja You Zhoun tarjoilemaan jasmiiniteehen ihastuimme niin, että kävimme hakemassa sitä vinkkien saattelemina naapurin kiinalaisesta puodista.

 

RestaurantDay-MarinellaRuusunen-7

RestaurantDay-MarinellaRuusunen-6

RestaurantDay-MarinellaRuusunen-5

 

Espalla nautimme sekä chilikaakaota, wasabisilakkaleipäsiä kotitekoisella perunasalaatilla  että vietnamilaista lihakeittoa – tilaa olisi jäänyt muillekin herkuille, mutta Suomenlinnan lautta ei odottanut. Siitä seikkailusta lisää seuraavassa postauksessa. Käykäähän herkuttelemassa, sillä moni Ravintolapäivän ravintola on auki tänään sunnuntaina vielä yömyöhään. Löydät kaikki ravintolat listattuina Ravintolapäivän omilta verkkosivuilta. Syömään!

 

RestaurantDay-MarinellaRuusunen-8

RestaurantDay-MarinellaRuusunen-12

RestaurantDay-MarinellaRuusunen-11

RestaurantDay-MarinellaRuusunen-10

RestaurantDay-MarinellaRuusunen-9

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center