★ Kirjat saatu: Karttakeskus

Retkeilyaiheiset kirjavinkit syysloman Lukulomalle

Pian vietetään syyslomaa eli lukulomaa! Jo kolmatta kertaa vietettävä kirja-alan järjestöjen yhteiskampanja kannustaa lähtemään korona-ajan turvalliselle lomamatkalle etenkin kirjan siivin.

Lukeminen on parasta aina – etenkin lomalla. Kirjan siivin voi lähteä maailman ääriin, kuten Lukuloma-kampanja kannustaa tekemään. Tämän tiimoilta ajattelin jakaa omat vinkkini Karttakeskuksen uutuuksista, joiden joukosta löytyy paljon viihteellistä tietokirjallisuutta ja innostavia luontotarinoita koko perheen luettavaksi.

Jutun loppupuolelta löydät myös linkin arvontaan, jossa voit voittaa vapaavalintaisen kirjan Metsäkirjakaupan valikoimasta.

 

Karttakeskus

Karttakeskus

1. painos

Retkeilijän vuodenajat

Mistä löytää kevään ensimmäiset perhoset? Millaisella säällä näkee muuttolintuja? Milloin kärppä vaihtaa karvan värin? Mikä on kevätaspekti lehdoissa? Milloin sammakot heräävät?

Upeilla luontokuvilla ja ilmeikkäillä tarinoilla varustettu Antti Kolin teos on antaa vinkkejä luontoretkeilyyn eri vuoden- ja vuorokaudenaikoina. Tieto oikeista ajankohdista rikastuttaa retkiä ja lisää luontohavaintojen määrää. Retkivinkit karttoineen opastavat oikeille paikoille oikeaan aikaan, ja kirja opastaa myös luontokuvauksen saloihin.

Biologi Antti Koli on helsinkiläinen kokenut tietokirjailija ja valokuvaaja. Retkeilijän vuodenajat on hänen yhdeksäs kirjansa.

Tutustu
3. painos

Metsäkasvio

Moni tuntee puolukan, käenkaalin ja valkovuokon, mutta minkälaisissa metsissä ne viihtyvät ja kasvavat? Metsäkasvio esittelee havainnollisesti niin tutut ja yleiset kuin harvinaisetkin metsiemme kasvit. Kirja on erinomainen väline koulujen lajintuntemuksen opetukseen, mutta kattava teos sopii myös kokeneelle luontoharrastajalle.

Kirjan noin kolmensadan lajin tunnistamista helpottavat laadukkaat valokuvat. Kirjan kolmanteen uudistettuun painokseen on lisätty muun muassa kasvien uhanalaisuusluokat ja päivitetty nimistö.

Tutustu
Odotettu uutuus

Sammalten kirja

Sammalten kirja on entistä kattavampi opas ja käsikirja kirjavaan maailmaan, jonka peitossa on miljoonia hehtaareita luontomme lattiasta. Samojen tekijöiden aiemmat, loppuunmyydyt oppaat Sata sammalta ja Sammalten kirjo saavat nyt odotettua ja laajennettua jatkoa.

Sammalten kirja sopii biologian ammattilaisille, kasveista kiinnostuneille ja kaikille luontoharrastajille – myös meille luonnosta kirjoittaville, sillä kirjasta on helppo tarkistaa faktat ja lisätä kiinnostavia nostoja omien luontotarinoiden tueksi.

Osallistu arvontaan!

Lukuloman kunniaksi Karttakeskus haluaa lahjoittaa kahdelle onnekkaalle vapaavalintaisen kirjan Metsäkirjakaupan valikoimasta. Voit osallistua arvontaan klikkaamalla itsesi Instagram-julkaisuuni ja kertomalla emojein, millaista kirjallisuutta sinä mieluiten luet. Kisaan on jo nyt tullut hauskoja emojiryppäitä, joista voi vain kuvitella, miten monenlaisia teoksia ihmiset rakastavat nauttia!

Minä vastaisin: ?????

 

Karttakeskus