Sigma Ambassador -julkaisu

Kamerarepun uusi suosikki – Sigma 105 mm f/2.8

Kun istuin kaarinalaisen pöydän ääreen, edessäni koko Sigman ydintiimi ja vieressäni toinen meistä ambassadoreista, Kim Öhman, minulta kysyttiin – vaikka olin toki jo hakemuksessani ja haastattelussani kertonut – mitä minä kuvaan mieluiten.

”Maisemia”, aloitin, ”maisemia kyllä todella paljon ja tietenkin ihmisiä, yömarketteja.. sieniä, kukkia, ötököitä, kanervia, saniaisia, lehtiruoteja, sammalia, vesipisaroita, tekstuureja, kaikkea pientä ja kaunista!”

Oli helppo valita yhdeksi työkaluistaan Sigman 105 mm f/2.8 EX DG OS HSM Macro ‐objektiivi, joka on aivan röyhkeästi noussut tämän hetkiseksi suosikikseni paljon kehutun Art-sarjan 35 mm f/1.4 -linssin rinnalle.

Macro soveltuu detaljien lisäksi myös aivan äärimmäisen hyvin ihmisten tarkkailuun hieman kauempaa, minkä vuoksi olenkin pääsääntöisesti taltioinut night marketteja tällä objektiivilla. Ravintoloissa ja katukeittiöissä linssi on lyömätön, ja jotta voisin perustella mielipiteeni, tulette näkemään tässä Kaukokaipuun valokuvauspainotteisessa joulukalenterissa useita turpeita annoskuvia ensi viikon aikana. Disclaimer: Älkää lukeko nälkäisinä, ellei naapurista löydy thai-ravintolaa.

Parasta 105 mm lasissa on sen monipuolisuus sekä bokeh, josta pidän erityisen paljon. Moni teistä muistaa, että kuvasin Sigmalla jo ennen tätä Ambassador-ohjelmaakin, sillä mielestäni Canonin 50 mm f/1.4 ei koskaan pärjännyt haastajalleen, jonka jälki oli – ja on edelleen – paljon pehmeämpää ja kauniimpaa.

Ja silti aivan älyttömän tarkkaa, katsokaa vaikka!

Tässä siis ne kaksi ihan oikeastikin ensimmäistä ottamaani valokuvaa sekä samalla esimerkkiä siitä, mihin Sigman kuvanvakaajalla varustetulla macro-linssillä pystyy.

 

Sirkka

 

Tekniset tiedot: f/4.0, ISO 640, suljin 1/640
Kuvat on otettu aamulla puolen yhdentoista aikaan, jolloin valo täällä Thaimaassa on vielä aavistuksen pehmeää.

 

Sirkka

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center