Sigma Ambassador -julkaisu

Kamerarepun uusi suosikki – Sigma 105 mm f/2.8

Kun istuin kaarinalaisen pöydän ääreen, edessäni koko Sigman ydintiimi ja vieressäni toinen meistä ambassadoreista, Kim Öhman, minulta kysyttiin – vaikka olin toki jo hakemuksessani ja haastattelussani kertonut – mitä minä kuvaan mieluiten.

“Maisemia”, aloitin, “maisemia kyllä todella paljon ja tietenkin ihmisiä, yömarketteja.. sieniä, kukkia, ötököitä, kanervia, saniaisia, lehtiruoteja, sammalia, vesipisaroita, tekstuureja, kaikkea pientä ja kaunista!”

Oli helppo valita yhdeksi työkaluistaan Sigman 105 mm f/2.8 EX DG OS HSM Macro ‐objektiivi, joka on aivan röyhkeästi noussut tämän hetkiseksi suosikikseni paljon kehutun Art-sarjan 35 mm f/1.4 -linssin rinnalle.

Macro soveltuu detaljien lisäksi myös aivan äärimmäisen hyvin ihmisten tarkkailuun hieman kauempaa, minkä vuoksi olenkin pääsääntöisesti taltioinut night marketteja tällä objektiivilla. Ravintoloissa ja katukeittiöissä linssi on lyömätön, ja jotta voisin perustella mielipiteeni, tulette näkemään tässä Kaukokaipuun valokuvauspainotteisessa joulukalenterissa useita turpeita annoskuvia ensi viikon aikana. Disclaimer: Älkää lukeko nälkäisinä, ellei naapurista löydy thai-ravintolaa.

Parasta 105 mm lasissa on sen monipuolisuus sekä bokeh, josta pidän erityisen paljon. Moni teistä muistaa, että kuvasin Sigmalla jo ennen tätä Ambassador-ohjelmaakin, sillä mielestäni Canonin 50 mm f/1.4 ei koskaan pärjännyt haastajalleen, jonka jälki oli – ja on edelleen – paljon pehmeämpää ja kauniimpaa.

Ja silti aivan älyttömän tarkkaa, katsokaa vaikka!

Tässä siis ne kaksi ihan oikeastikin ensimmäistä ottamaani valokuvaa sekä samalla esimerkkiä siitä, mihin Sigman kuvanvakaajalla varustetulla macro-linssillä pystyy.

 

Sirkka

 

Tekniset tiedot: f/4.0, ISO 640, suljin 1/640
Kuvat on otettu aamulla puolen yhdentoista aikaan, jolloin valo täällä Thaimaassa on vielä aavistuksen pehmeää.

 

Sirkka

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center