KIRJOITTAJA-tapahtumaa vietetään sosiaalisessa mediassa 11.-14.5. Sen tarkoituksena on tuoda kirjoittajat yhteen ja toimia samalla kustantamoille uudenlaisena mahdollisuutena löytää kiinnostavia käsikirjoituksia ja ihmisiä niiden takana.

Tempauksen takana ovat Satu ja Sanna, Kaamoskuutamolla.fi-sivuston kainuulaiset kaksoset. Voit lukea tapahtumasta ja tulevasta ohjelmasta heidän sivustoltaan tämän linkin takaa, minkä lisäksi löydät hieman alempaa ohjelmiston aikataulun. Voit tutustua ohjelmaan paremmin tapahtuman virallisilla Facebook-sivuilla.

Tapahtuman aloittaa tänään maanantaina 11.5. klo 14:30 Kariston Minna Klapuri, joka kertoo käsikirjoituksista kustannustoimittajan näkökulmasta. Klapurin jälkeen näemme kaunokirjallisuuden kirjoitusprojektien esittelyjä klo. 14:45-15:45. Pienen tauon jälkeen päivän päättää Pippurinen Kustannuksen Sinituuli Viljanen. Hän kertoo, kuinka päätyi perustamaan oman kustantamon Pippa Pippuri -lastenkirjoilleen.

Lähetyksiä voi seurata kunkin esiintyjän omasta kanavasta, joka on ilmoitettu alla olevassa lukujärjestyksessä. Esimerkiksi Kariston ohjelma esitetään heidän Facebook-sivullaan, kun taas Pippurinen kustannus esiintyy omalla Instagram-tilillään.

Tässä vielä järjestäjän antama ohjeistus: ”Muistakaa että Instagram-esitysten seuraamiseksi puhelimessa pitää olla Instagram-sovellus, jos ei osaa teknisiä kommervenkkeja, joilla sen saa näkymään nettiselaimessa. Sovellus on helppo ladata puhelimeen iOS- ja Android-sovelluskaupoista ja sen voi helposti poistaa tapahtuman jälkeen. Muistetaan myös, että moni esiintyjä pitää live-esityksen nyt ensimmäistä kertaa ja, jos jokin menee vikaan eikä esitys syystä tai toisesta onnistu, ei paniikkia: siirrämme sen vain toiseen ajankohtaan. Eli seuratkaa näitä sivuja, sillä päivitämme tänne ajantasaista tietoa tapahtuman kulusta.” 

Ja ne sivut ovat tietenkin heidän tapahtumansa FB-sivu, jonka löydät täältä.

Seuraa lähetyksiä kunkin esiintyjän omalla some-tilillä.

Ohjelma on kaikkinensa todella kiinnostava, ja aion itse seurata ainakin Kariston avauspuheenvuoroa, Mira Minkiä, Emma Sofia Söderholmia ja Haamukustannusta sekä tietenkin itse järjestäjien puheenvuoroja ja jälkisanoja.

Oma puheenvuoroni on keskiviikkona, löydät aihekuvauksen alta. Tervetuloa mukaan seuraamaan ja innostumaan kirjoittamisesta!

klo 16:00-16:30, keskiviikko 13.5.
Marinella Himari
IG: @nellahimari

Milloin omakustanne kannattaa? Entä mitä riskejä siihen liittyy? Kuinka suuri on taloudellinen vastuu, ja mitä tällaisessa kirjaprojektissa tulee huomioida? ”Erältä, eräistä” on Marinella Himarin esikoisteos ja omakustanne (03/2020), joka on saanut todella hyvän vastaanoton. Marinellalle voi lähettää etukäteen kysymyksiä aiheeseen liittyen joko suoraviestillä Instagramissa (@nellahimari) tai sähköpostilla: hi@marinellahimari.fi