Valasvahdissa

Palataan Pohjois-Norjan Tromsøon – paikkaan, joka jo ensi kerralla tuntui kumman kodikkaalta.

Olen aina ollut aamuihminen, vaikka oppinut nauttimaan siitä täysin rinnoin vasta vanhemmalla iällä.

Menen mieluiten aikaisin nukkumaan, ja herään ilman kellonsoittoa, paitsi kun ollaan Jacquelynella ja Lauri laittaa aamupalaa. Kahvipannu kolahtaa, jääkaapin ovi aukeaa. Leivät odottavat pöydässä.

Tromso

Tromso

Tromso

Tuulee liikaa, jotta voitaisiin lähteä valassafarille.

Olen täällä talkoolaisena jo toista kertaa. Harjoittelen siis vielä, ja toivon, että marraskuun matkallani osaan tehdä jo monta asiaa paremmin.

Mutta marraskuuhun on vielä aikaa, ja tänään hyppäämme auton kyytiin ja ajamme valaiden perässä pitkin rannikkoa. Lauri on varma, että löydämme ne, ja minua jännittää niin että lainassa olevaa Olympusta puristavat sormenpäät hikoavat.

Tromso

Tromso

Ajamme pitkin rannikkoa, ja pysähdymme aina välillä tähystämään nisäkkäitä. Lintuja kyllä näkyy ja pari karikkoa, jotka nokittavat noviisin. “Vielä minä ne näen”, todistelen itselleni, “näen kun en viime kerralla nähnyt!”

Ja sitten aivan yhtäkkiä – siinä ne ovat!

Ne nousevat vedestä, sitten sukeltavat taas, ja nousevat pian takaisin pintaan. Pärskäyttävät. Sitten seuraa pidempi sukellus, jonka aikana vain pidätän hengitystäni ja sormea recillä. Pelkään missaavani kaiken.

En nimittäin ensijännityksessäni saanut yhtään kuvaa, sillä halusin vain videoida kaiken.

Siksi te näette mitä minä näin vasta kun saan lyhytelokuvani Laurista valmiiksi.

Tromso

Lupaan, ettei siihen mene liian kauaa.

Tromso

Tromso

Tromso

Tromso

Tromso

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center