Kustavin Kipinä

Maailmassa on kaksi karskia miestä, joita fanitan enemmän kuin ketään muuta.Toinen on aina tyttäriään kannustanut ja unelmiimme uskonut isäni, ja toinen on tunnettu korumuotoilun edelläkävijä, Lapponian veistoksellisten korujen mestari eli tietenkin itse Björn Weckström. Taiteilija, jonka omaleimaiseen kädenjälkeen ihastuin jo opiskeluvuosinani.

Mutta miten miehet liittyvät Kustaviin? Isäni käy täällä kalassa syksy toisensa perään, ja Weckström on antanut oman visuaalisen panostuksena Kipinän upealle taidetta ja lähiruokaa kunnioittavalle residenssille.

 

Kustavin Kipinä

Kustavin Kipinä

Kustavin Kipinä

Kustavin Kipinä

 

Pop up -ravintola Kustavin Kipinä on jo kolmatta vuotta järjestettävä maailman huippukokkien ruokailottelu. Tapahtumapaikkana toimii kullankeltaisten rypsipeltojen ja rauhallisen metsän väliin rakennettu modernia taidetta sekä työelämän hyvinvointia ja kehittämistä edistävä residenssi. Kesän yli vietettävän tapahtuman aikana parhaat kotimaiset ja vierailevat ulkomaalaiset keittiömestarit loihtivat kukin oman neljän ruokalajin maistelumenunsa Kustavin lähialueiden lähiraaka-aineita kunnioittaen.

Meidän kielenkantojamme hemmotellut istalantilainen mestarikokkimme Sigurður Haraldsson on vasta pikkusiskoni ikäinen. Nuorista vuosistaan huolimatta kahden vuoden välein järjestettävissä keittiömestareiden Bocuse d’Or -maailmanmestaruuskisoissa kahdeksanneksi sijoittunut keittiömestari on alansa huippuja.

Ja jos mahdollisimman puhdas ruoka on miehen unelma, se myös näkyi ja tuntui. Ja maistui.

 

Kustavin Kipinä

Kustavin Kipinä

Kustavin Kipinä

 

Islantilaisin vivahtein koottu 65 €:n maistelumenu kattoi pöytään suussa sulavaa sateenkaarirautua, islantilaista lammasta, sormin syötävää ja kuusipuugeelillä viimeistelyä sinappista tartaria sekä luuytimellä ja kuohuvalla maustettua jälkiruokarahkaa. Menun jokainen annos yllätti erinomaisuudellaan, eikä yksikään kombo ollut ennestään tuttu.

 

Kustavin Kipinä

Kustavin Kipinä

Kustavin Kipinä

Kustavin Kipinä

Kustavin Kipinä

Kustavin Kipinä

 

Ruokailun päätteeksi pääsimme tutustumaan sekä itse keittiömestariin että perheyrityksessä työskentelevään Jouniin, joka pateeta pussittaessaan kertoi ensimmäisen viikon olleen kaikkien aikojen menestys. Erityiskiitos myös ihanille kanssabloggaajille Veeralle, Amandalle, Lauralle sekä Annalle, jotka kukin kirjoittivat mainiot jutut samaisesta illanvietosta. Pääsette lukemaan blogiartikkelit tyttöjen nimiä klikkaamalla.

 

Kustavin Kipinä

Kustavin Kipinä

Suuret kiitokset myös Kustavin Kipinän asiantuntevalle ja mukavalle henkilökunnalle kutsusta nauttimaan sekä ympäröivästä luonnosta, suomalaisen perinnemaiseman hiljaisuudesta, residenssin upeasta ilmapiiristä ja mainiosta maistelumenusta. Voit tutustua menuihin täällä, ja herkkusuiden kannattaa tarkistaa myös syyskuussa vietettävä Turku Food & Fun -tapahtuma.

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center