Auringon paahtama Makarska Riviera

Kroatian Dalmatian alue on tunnettu upeasta luonnostaan, jota hallitsevat pinjapuut, komeat Biokovo-vuoret sekä turkoosina hohtava Adrianmeri. Sen yksi parhaista rantalomakohteista on ehdottomasti Makarska Riviera.

Kroatian Makarska Riviera sijoittuu upean Biokovo-vuoriston ja turkoosin Adrianmeren väliin, hevosenkengän muotoiseen lahdelmaan. Split-Dalmatian lääniin kuuluva Makarska Riviera tunnetaan sekä viihtyisänä pikkukaupunkina että yhtenä Kroatian suosituimmista rantalomakohteista. Splitin ja Dubrovnikin välimaastoon sijoittuva Makarska Riviera on kokonaispituudeltaan 60 kilometrin mittainen, joten rantoja ja kauniita merimaisemia riittää.

Aina 1762 metriin kohoavan Biokovo-vuoriston suojaama Makarska Riviera on ilmastonsa vuoksi yksi Kroatian miellyttävimmistä matkakohteista. Makarska Rivieran lämpimät säät yltävät aina huhtikuulta lokakuulle, mikä on omalta osaltaan vaikuttanut kohteen suosioon. Kesä täällä on pitkä ja lämmin. Minuakin aurinko helli viitenä päivänä seitsemästä, vesi oli aina lämmintä ja kirkasta. Snorklailu oli upeaa, vaikkei maasto tarjonnutkaan sateenkaarenvärisiä koralleja tai kaloja. Maisemat muistuttivat noin muutenkin enemmän Skandeja vanhoine vuoristoineen ja havupuineen.

 

Makarska Riviera
Auringon paahtama Makarska Riviera on Kroatian suosituimpia rantalomakohteita.

 

Makarskan Rivieran suurin kaupunki Makarska ei tittelistään huolimatta ole mikään miljoonakaupunki vaan pikemminkin hyvin laaja ja monivivahdeikas matkailualue. Sen parasta antia ovat kauniit luontokohteet ja rannat, joilla voi viettää leppoisia lomapäiviä vaikka kirjaa lukien.

 

Makarska Kroatia
Makarska Rivieran rantoja kiertävät kauniit ja kuvaukselliset polut, joita voisi samoilla tunteja.

Makarska Riviera on Kroatian suosituimpia rantalomakohteita.

Makarska Riviera

Koe nimestään huolimatta ihana Baska Voda

Vajaa 10 kilometriä Makarskasta pohjoiseen löytyy toinen suosittu rantalomakohde, Baska Voda. Suomalaisten korvaan hieman hullunkurisen nimensä Baska Voda on saanut Kreikan mytologiasta: näillä main sijaitsi ennen muinoin lähde, josta paikalliset asukkaat kävivät hakemassa makean vetensä.

Vanhaa kalastajakylää ei suotta kutsuta Makarskan pikkusiskoksi, sillä kohteet muistuttavat hyvin paljon toisiaan. Baska Vodan suurin etu Makarsa Rivieraan verrattuna on se, että kohde on isosiskoaan pienempi ja siten myös tunnelmaltaan rauhallisempi.

 

Makarska Riviera
Makarskan maisemia hallinnoi kaunis turkoosi meri sekä monet havupuut.

Auringon paahtama Makarska

Makarska Riviera

Makarska Rivieran kokonaispituus on noin 60 kilometriä, joten kauniita ja upeita rantoja riittää.

Makarska Rivieran hotellit ja majoitus

Hotellien ja AirBnb:n lisäksi yksityismajoitus on varsin tavanomaista Kroatian matkakohteissa. Sen vuoksi myös kadunvarret ovat täynnä Apartamento/Camere/Rooms-kylttejä sekä mainoskylttejä kädessään pitäviä sisäänheittäjiä. Voit siis halutessasi varata majoituksen etukäteen tai kokeilla villiä korttia paikan päällä.

Makarskan suosituimpia hotellikohteita ovat Podgora ja Tucepi. Alueen tunnetuimpia rantoja sen sijaan ovat kristallinkirkkaasta rantavedestä tunnettu Brela ja maailman kauneimpien rantojen joukkoon valittu Punta Rata.

 

Kroatia7

Auringon paahtama Makarska

Kroatia27

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center