Saariston rengastie on Suomen upeimpia kesäkohteita

Turun saariston helmi kutsuu kesämatkailijoita

Saariston rengastie on ainutlaatuinen matkailukohde, joka tarjoaa kesäajan reissaajille mahdollisuuden tutustua kauniiseen saaristoluontoon ja sen idyllisiin kyliin.

Reitti kulkee Turun saaristossa, Lounais-Suomessa, ja se kattaa yli 250 km teitä, siltoja ja lauttoja, jotka yhdistävät saaria toisiinsa.

Saariston rengastie voidaan jakaa kahteen osaan: päärengastiehen ja pienempään rengastiehen.

  • Päärengastie on suositumpi ja pidempi, ja sen varrelle osuvat muun muassa Parainen, Nauvo, Korppoo, Houtskari ja Iniö.
  • Pienempi rengastie on lyhyempi ja rauhallisempi vaihtoehto, jonka varrella sijaitsevat muun muassa Parainen ja Nauvo.

Matkailijat voivat kulkea rengastietä joko omalla autolla tai pyöräillen. Reitillä on monia nähtävyyksiä, kuten vanhoja kirkkoja, majakoita, linnoja, museoita ja gallerioita. Lisäksi alueella on useita majoitus- ja ruokailumahdollisuuksia sekä aktiviteetteja, kuten patikointia, melontaa, kalastusta ja lintujen tarkkailua.

Paras aika vierailla Saariston rengastiellä on kesällä, jolloin sää on lämmin ja päivät pitkiä. Tällöin myös monet palvelut ja nähtävyydet ovat auki.

Saariston rengastie
Saariston rengastie on ainutlaatuinen matkailukohde, joka tarjoaa vierailijoille mahdollisuuden tutustua kauniiseen saaristoluontoon ja sen idyllisiin kyliin.

Majoittuminen rengastiellä

Saariston rengastien varrelta löytyy monenlaista majoitusta leirintäalueista hostelleihin ja hotelleihin sekä AirBnB-majoitukseen. Löydät majoitusvinkkejä tästä artikkelista.

Rengastien nähtävyyksiä

Nauvossa sijaitseva Westerholmin luontopolku on mukava rengasreitti, joka saattaa kulkijan pitkin hyvin merkittyä polkua ohi kauniiden saaristomaisemien ja läpi tuuheiden metsäosuuksien Jetukastbergin huipulle ja takaisin reitin alkupisteeseen.

Suomi on täynnä erikoisia matkailukohteita ja Röölä takuulla on yksi niistä.

Meren (Laitsalmen) rannalla Naantalin saaristossa sijaitseva vahvasta silliperinteestään ja erinomaisista perunoistaan tunnettu Rymättylän Röölä on viehättävä pikkukylä saaristomatkan varrella kohti Nauvoa. Sen vuoksi tänne kannattaa pysähtyä aina ja etenkin sadonkorjuujuhlien aikaan, jolloin Röölän kotisatamassa sijaitsevassa Myllymuseossa ja Silliperinnekeskus Dikselissä vietetään avointen ovien päivää.

Mikäli rakastat sadonkorjuujuhlia, vieraile myös sellaisilla!

Mikäli haluat inspiroitua lisää Suomessa road trippailusta, kurkkaa tänne.