Hevonkack: Road trip Mulkkujevälistä Tissiin ja Kiimakuusikosta Pierunoroon

Kesälomat lähestyvät! Miltä kuulostaisi tehdä tänä kesänä alatyylisten kotimaankohteiden road trip esimerkiksi Mulkkujevälistä Tissiin ja Kiimakuusikosta Pierunoroon?

Karttakeskuksen julkaisemalla Hevonkack ja muita alatyylisiä paikannimiä Suomesta -kartalla on satoja perinteisiä paikannimiä Pierusta Pallivahaan. Nimet ovat oikeita, ja ne on nostettu yleistiekartalle mittakaavassa 1:1 600 000. Lisäksi kartalla on suurimpien kaupunkien ja vesistöjen todelliset nimet paikantamista helpottamaan.

Lahjaksi, tuliaiseksi ja vaikka huussin seinälle soveltuva kartta on myös omiaan aivan uudenlaisen road tripin suunnitteluun!

 

Hevonkack

Esimerkkejä alatyylisistä kohteista matkan varrella.

Kävin kokeilemassa alustavaa suunnitelmaa länsirannikkoa pitkin kohti Oulua. Voit halutessasi katsoa Google Mapsista tekemäni reittiohjeet Ämmänperse–Pallinkärki–Suolikulli–Juostenpaskattu–Pahanpervonkangas–Paskakontti–Mulkkujenväli–Pallikirkko–Kusilaisräme–Hevonperse. Kannattaa kuitenkin huomioida sellainen ilahduttava fakta, että matkan varrelle osuu paljon muitakin tarkastamisen arvoisia kohteita. Ja reissuahan voi jatkaa Oulusta kesälomien ja koronatilanteen niin salliessa vaikka Lappiin Paskajärvelle asti.

Voit tilata oman Hevonkack-karttasi täältä »

 

Hevonkack

 

Ps. Kuvaan osana työtäni Karttakeskuksen tuotekuvia, minkä vuoksi minulla on ilo käyttää samaa materiaalia vapaaehtoisesti myös omissa kanavissani.

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Ennakkotilaa: Vaella, kalasta, rakasta — Omaa polkua etsimässä

"Minä rakastan merta; sen äärettömyyttä, ja salaisuuksia, jotka luonto on pystynyt säilyttämään itsellään. Kaikuja, jotka kumisten kantautuvat kilometrien syvyyksistä. Sitä, miten rannan hienolla hiekalla ja simpukkamurskalla kävellessään voi palata hetkeksi elämän alkukodin ääreen – sinne, mistä kaikki on syntynyt."


Ennakkotilaa

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko kerran kuussa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center