Hevonkack: Road trip Mulkkujevälistä Tissiin ja Kiimakuusikosta Pierunoroon

Kesälomat lähestyvät! Miltä kuulostaisi tehdä tänä kesänä alatyylisten kotimaankohteiden road trip esimerkiksi Mulkkujevälistä Tissiin ja Kiimakuusikosta Pierunoroon?

Karttakeskuksen julkaisemalla Hevonkack ja muita alatyylisiä paikannimiä Suomesta -kartalla on satoja perinteisiä paikannimiä Pierusta Pallivahaan.

Nimet ovat oikeita, ja ne on nostettu yleistiekartalle mittakaavassa 1:1 600 000. Lisäksi kartalla on suurimpien kaupunkien ja vesistöjen todelliset nimet paikantamista helpottamaan.

Lahjaksi, tuliaiseksi ja vaikka huussin seinälle soveltuva kartta on myös omiaan aivan uudenlaisen road tripin suunnitteluun!

 

Hevonkack

Esimerkkejä alatyylisistä kohteista matkan varrella.

Reittiehdotus omalle road tripille

Kävin kokeilemassa alustavaa suunnitelmaa länsirannikkoa pitkin kohti Oulua. Voit halutessasi katsoa Google Mapsista tekemäni reittiohjeet välille:

Ämmänperse–Pallinkärki–Suolikulli–Juostenpaskattu–Pahanpervonkangas–Paskakontti–Mulkkujenväli–Pallikirkko–Kusilaisräme–Hevonperse

Kannattaa kuitenkin huomioida sellainen ilahduttava fakta, että matkan varrelle osuu paljon muitakin tarkastamisen arvoisia kohteita. Ja reissuahan voi jatkaa Oulusta kesälomien ja koronatilanteen niin salliessa vaikka Lappiin Paskajärvelle asti.

Voit tilata oman Hevonkack-karttasi täältä »

 

Hevonkack

 

Kun hankit retkeilyvarusteita boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa.

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center