Hevonkack: Road trip Mulkkujevälistä Tissiin ja Kiimakuusikosta Pierunoroon

Kesälomat lähestyvät! Miltä kuulostaisi tehdä tänä kesänä alatyylisten kotimaankohteiden road trip esimerkiksi Mulkkujevälistä Tissiin ja Kiimakuusikosta Pierunoroon?

Karttakeskuksen julkaisemalla Hevonkack ja muita alatyylisiä paikannimiä Suomesta -kartalla on satoja perinteisiä paikannimiä Pierusta Pallivahaan. Nimet ovat oikeita, ja ne on nostettu yleistiekartalle mittakaavassa 1:1 600 000. Lisäksi kartalla on suurimpien kaupunkien ja vesistöjen todelliset nimet paikantamista helpottamaan.

Lahjaksi, tuliaiseksi ja vaikka huussin seinälle soveltuva kartta on myös omiaan aivan uudenlaisen road tripin suunnitteluun!

 

Hevonkack

Esimerkkejä alatyylisistä kohteista matkan varrella.

Kävin kokeilemassa alustavaa suunnitelmaa länsirannikkoa pitkin kohti Oulua. Voit halutessasi katsoa Google Mapsista tekemäni reittiohjeet Ämmänperse–Pallinkärki–Suolikulli–Juostenpaskattu–Pahanpervonkangas–Paskakontti–Mulkkujenväli–Pallikirkko–Kusilaisräme–Hevonperse. Kannattaa kuitenkin huomioida sellainen ilahduttava fakta, että matkan varrelle osuu paljon muitakin tarkastamisen arvoisia kohteita. Ja reissuahan voi jatkaa Oulusta kesälomien ja koronatilanteen niin salliessa vaikka Lappiin Paskajärvelle asti.

Voit tilata oman Hevonkack-karttasi täältä. 

 

Hevonkack

 

Ps. Kuvaan osana työtäni Karttakeskuksen tuotekuvia, minkä vuoksi minulla on ilo käyttää samaa materiaalia vapaaehtoisesti myös omissa kanavissani.