Thaimaa-opas

Thaimaa on tulista katuruokaa, upeita hiekkarantoja, pitkähäntäveneitä, saarihyppelyä, lämpimiä öitä ja kaskaiden laulua, temppeleitä, mielettömiä luonto- ja kulttuurikohteita, vaelluspolkuja ja kansallispuistoja ja vielä tänäkin päivänä: edullisia hintoja. Mutta minne Thaimaassa kannattaa lähteä? Onko Thaimaasta vielä mahdollista löytää turistivapaita kohteita, joissa saa lomailla rauhassa?

Löydät tältä sivulta kaikki parhaat Thaimaan matkakohteet ja vinkit, joiden avulla on helppo suunnitella oma onnistunut Thaimaan matka.

Thaimaa – maailman suosituimpia matkakohteita

Ilmasto, maan eksotiikka ja matkailun helppous ovat tehneet Thaimaasta yhden suomalaisten suosituimmasta matkakohteesta. Thaimaan suorat lennot vievät sinut Bangkokiin tai maan muille lentokentille, joilta on helppo aloittaa matka mieleiseensä kohteeseen. Voisi jopa sanoa, että Thaimaa on yksi maailman helpoimmista matkakohteista.

Mitä maksaa kuukauden reissu Thaimaassa?

Katso budjetti

Pohjois-Thaimaan raunioilla — Sukhtothai Historical Park

Olin odottanut tätä kohdetta kuukaudenmittaisen Thaimaan seikkailuni alkumetreiltä saakka, sillä Siamin entisenä pää- ja kulttuurikaupunkina tunnettu Unescon maailmanperintökohteisiin lukeutuva Sukhothain rauniokaupunki (Sukhothai Historical Park) vaaleanpunaisine lootuksenkukkalampineen vakuutti minut jo valokuvissa. Sitä ei tapahdu enää kovin usein, sillä olen pettynyt matkoillani karvaan monta kertaa, kuten nyt vaikkapa niillä surullisen kuuluisilla Georgian mutatulivuorilla.

VINKKI: Vuokraa pyörä (10 bahtia), jolla pääse mukavasti ajelemaan ympäri laajalle levittäytynyttä puistoa.

Oletko haaveillut kokkauskurssista Thaimaassa?

Lue kurssikertomus

Krabin kansallispuisto ja Hang Nakin huiputus

Tab Kak Hang Nakin luontopolku, joka johtaa Ngorn Nak -vuoren huipulle, on kuskini mukaan ollut virallisesti olemassa vasta vajaat kaksi vuotta. Löysin kohteen Instagramista tulevan reissun luontokohteita miettiessäni. Syy Krabille saapumiseen oli siis puhtaasti tämän päiväretkikohteen varassa, eikä tarvinut pettyä – elämäni ensimmäinen tropiikkivaellus oli mielettömän hieno ja ikimuistoinen, vaikkakin super raskas ja aivan järjettömän hikinen.

Jokaisen (kirotun) nousumetrinsä arvoinen.

VINKKI: Varaa mukaasi vettä. Paljon vettä.

Keski-Thaimaan kuvatuin tapahtuma: Maeklong Railway Market

Täältä löytyy rapuja, simpukoita, mateita, monneja, kuivattua ja suolattua lihaa, mausteita, vihanneksia, hedelmiä ja paljon ihmisiä. Suurin osa odottaa näkevänsä kuuluisan junan ohikulun, jonka aika on pian. Kuin elokuvissa thaikauppiaat alkavat hääräämään tuotteidensa parissa. Tavaroita ja tuotteita siirretään sivuun, ja kuin taikaiskusta junaradan ylle asettuneet aurinkovarjot ja katokset ovat hävinneet, latu on niin sanotusti vapaa. Kuuluu vihellys, maa jalkojen alla tärähtää.

Juna saapuu.

Thaimaa

VINKKI: Kävele aivan junaradan loppupäässä sijaitsevalle kahvilalle, josta saat parhaat kuvat saapuvasta junasta.