ANDY: You know what the Mexicans say about the Pacific?

RED: No.
ANDY: They say it has no memory. That’s where I want to live the rest of my life.

Shawshank Redemption. Aina yhtä upea elokuvakokemus. Eilen mielen päälle jäi tuo yllä oleva kohtaus, joka viime katsontakerralla kuusi vuotta sitten ei joko puhutellut tai vaan unohtui – toisin kuin nyt.

Löytöretkeilijä Fernão de Magalhãesn runoilemasta latinankielisestä Mare Pacificumista nimensä saanut Tyynimeri on niitä harvoja, joita en ole vielä päässyt kokemaan. Ajatella, että se on kuitenkin maailman suurin merialue.

Minun seikkailuni ovat vain olleet niin pienen pieniä, että ne ovat mahtuneet näiden muiden maiden rannoille ja rannikoille.

IMG_4478

On tummankirkkaansininen Barentsinmeri, joka on nimetty aluetta 1500-luvun lopulla kartoittaneen hollantilaisen Willem Barentsin mukaan.

Tromssa-68

Kuinka moni tietääkään, että nykyinen Pohjoinen Jäämeri oli ennen järvi, kunnes Atlantti laajeni rikkoen Grönlannin ja Huippuvuoret toisiinsa yhdistäneen kannaksen.

Koppa Klintar

On meidän oma Itämeremme, maailman toiseksi suurin murtovesiallas Mustanmeren jälkeen.

Roker Pier - Sunderland

On nimensä mukaisesti matalana ja myrskyisenä tunnettu Pohjanmeri.

8949349488_a3365a6465_h

Ja turkoosi Andamaanienmeri, Intian valtameren sivumeri.

Portugal

Atlantin valtameri eli Atlantti, joka on saanut nimensä Kreikan mytologian Atlas-jättiläisestä.

Hvar | Croatia

Ja useita kertoja suola-aavikoksi kuivunut Välimeri, joka miljoonin kuutioin ilmaan haihtuneena satoi tuhannen vuoden aikana ympäri maapalloa nostaen merenpintoja 12 metriä.

Vielä minä kerron tarinan Tyynestämerestäkin.

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center