Luonnon päivän retkivinkit

Huomenna lauantaina vietetään jälleen kerran Suomen luonnon päivää, ja ainakin tänne pääkaupunkiseudulle on luvattu kaunista säätä (vaikka eihän suomalainen säätä pelkää, sillä ulkomaalaisten mukaanhan täällä tulee aina lunta).

Kiinnostaisiko sinua erämaateatteriretki Kevon luonnonpuistoon, Korvensuun opastettu lepakkoretki tai Suomen luonnon päivän sauna Nuuksiossa? Entä miltä kuulostaisivat pönttötalkoot Tankavaarassa tai Teijolla, luonnonhenkien satupolku Seitsemisen kansallispuistossa?

Tiedän. Eihän näistä pysty valitsemaan!

Myös minä keräsin teille muutaman mukavan vinkin helpoista ja hienoista retkikohteista, joihin voi lähteä yksin, kaksin tai vaikka koko perheen voimin.

 

Nuuksio - Haukankierros

 

Vietä päivä Suomen luontokeskus Haltiassa

Nuuksion sydämessä, Suomen luontokeskus Haltiassa kuhisee, kun pihalla pidetään pönttötalkoita, nautitaan kymmenen eri pop up -ravintolan herkuista ja valmistaudutaan helppokulkuisille päiväretkille viereiseen kansallispuistoon.

Maisemakuva on ikuistettu Haukkalammen kierroksella, jolloin syysruska pisti parastaan. Voit lukea tuon aiemmin julkaisemani jutun täältä.

 

Helvetinjärven kansallipuisto

 

Kuvausretki Helvetinjärven kansallispuistoon

Helvetinjärven kansallispuistoon päästäkseen tarvitsee auton, mutta mikäs sen mukavampaa kuin körötellä porukalla tai kaverin kanssa päiväksi Pirkanmaalle – niin mekin teimme ystäväni Evan kanssa. Tuon tarinan löydät tämän linkin takaa.

Lisätietoja Helvetinjärven kansallispuistosta löydät myös Luontoon.fi-sivustolta.

 

Helvetinjärven kansallipuisto

Helvetinjärven kansallipuisto

 

Koko perheen päiväretki Vallisaareen

Pienistä lammistaan ja upeasta merimaisemastaan tunnettu sekä vastikään yleisölle avattu Vallisaari on helppokulkuinen retkikohde lyhyen lauttamatkan päässä Kauppatorilta. Vallisaaressa toimii pieni ravintola, ja paikan opastaulut kertovat mielenkiintoisia seikkoja saaren historiasta.

Täällä myös kummittelee.

 

Aulangonjärvi

 

Lähiretki Aulangolle ja Olympia-puistoon

Valitse villi kortti: Ota auto alle ja lähde päiväretkelle kotikaupunkiini Hämeenlinnaan! Aulangon luontopolut sekä vuoden 1952 Olympia-puisto ovat molemmat upeita kohteita, jotka mahtuvat saman päivän reissulle. Pääset myös tutuksi niiden luontokohteiden kanssa, joidan metsissä minäkin vartuin.

Silloin tosin ei vielä oltu rakennettu tuota upeaa maauimalaa, joka on syyskuuhun saakka auki yleisölle.

Ja mikäli haluat tietää, missä pussasin ensikerran, mahduta mukaan myös lyhyt visiitti Hämeenlinnan Kaupunginpuiston raunioille.

 

Ahveniston Olympiapuisto

Ahveniston Olympiapuisto

hml-81

Kruunuvuoren-huvilat-61

 

Kruunuvuoren hylätyt huvilat

Vaikka kuvat ovat parin vuoden takaa ja talvipuvussaan, ovat Kruunuvuoren hylätyt huvilat hieno kohde myös syysretkille. Pakkaa mukaan hieman evästä ja termari, sillä rantakallioilla on ihana istuskella ja aistia entisajan henkeä, joka aikanaan sai tämänkin paikan elämään.

Mikäli jaat kuviasi Instagramiin, tägää ne tunnisteelle #suomiretki. Tuon vuonna 2014 perustamani tempauksen alla on jaettu jo yli 40 000 upeaa kuvaa, joita minä re-postaan kuvakrediitein Suomiretken virallisella Instagram-tilillä. Pääset tutustumaan niihin kuviin ja kohdevinkkeihin tämän linkin takaa.

Mukavia retkiä Suomen luonnon päivänä!

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center