Hyvää matkaa Guiliniin!

Kulman takana aukeaa vilkas katu: ihmisiä vilisee kaikkialla, molemmin puolin tietä, kadulla autojen seassa, kolisevien armeijatyylisten pyörien seassa, suuria pahvilaatikoita narisevissa kärryissään vetävien miesten seassa, kiinalaisia, joilla on perinteinen riisinkerääjän lierihattu, kiinalaisia, jotka kulkevat nenäliina suun edessä, kiinalaisia, jotka kantavat läpinäkyvissä muovipusseissaan kolmea vesipulloa, kiinalaisia, jotka katsovat minua uteliaasti ja kiinalaisia, jotka heilauttavat minulle kättä: “Hello!”

Se lieneekin ainoa sana joka täällä osataan, sillä kielimuuri on vähintään yhtä suuri kuin se Kiinan muuri.

 

Untitled

 

Metroasemien kylteissä on kaikki tarvittava tieto englanniksi, mutta virkailijat eivät puhu kuin omia merkkejään.

Niissä tapauksissa olen ottanut kuvan kiinaksi kirjoitetusta kahden päivän metrolipusta ja näyttänyt sitä koreaan koppalakkiin ja puhtaaseen univormuun sonnustautuneelle lasikopin lipunmyyjälle, joka on kuitenkin myynyt minulle uuden lipun ennen kuin huomaankaan.

Täällä kaikki on sujunut ripeästi paitsi aikaerosta toipuminen.

 

Untitled

Untitled

 

Olen pyytänyt hotellin vastaanottovirkailijaa kirjoittamaan minulle erilaisia lappuja, kuten: “Yksi junalippu Shaoguaniin 9. elokuuta kello 11:30 lähtevään junaan”, “Ostaisin menopaluun Guiliniin” sekä “Mikä tahansa näistä junaista [lista ajoista] kävisi minulle.”

“Haluaisin ikkunapaikan.”

 

Untitled

Untitled

 

Sitten on niitä päiviä, jolloin vastaanotossa on nainen, joka ei osaakaan englantia. Hänen puhelimestaan kuitenkin löytyy sovellus, jolla nainen kääntää asiansa englanniksi: “Haluatko kirjata itsesi ulos huomenna klo 12 vai 13?” sekä “Haluatko yhden vai kahden hengen huoneen perjantaille?”

Kun yhteistä kieltä ei ollut saati minulla moista kääntäjää, näytin hänelle jo ostamiani lippuja Guiliniin, tarkoittaakseni tietenkin että olisin poissa pari päivää ja tulisin sitten takaisin.

Nainen hymyili, laski katseensa näytölle ja naputti. Olin jo päässyt ovelle, kun hän tuli perässäni, nykäisi hihasta ja näytti minulle hymyillen puhelintaan.

Käännössovelluksessa luki: “Hyvää matkaa Guiliniin! Nähdään pian!”

 

Untitled

 

Junalla Guangzhousta Guiliniin

Matka luotijunan kyydissä upeista luontokohteistaan tunnettuun Guilinin kaupunkiin kestää noin kolmisen tuntia. Juna-aikataulut voi tarkistaa etukäteen englanninkieliseltä Guangzhou Rail Guide -sivustolta.

Matka mukavassa ja siistissä junassa maksaa sesongista ja paikasta riippuen vajaa kaksikymmentä euroa.

Lue myös muista Kiinan-matkan kohokohdista

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Marinella Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center