Hyvää matkaa Guiliniin!

Kulman takana aukeaa vilkas katu: ihmisiä vilisee kaikkialla, molemmin puolin tietä, kadulla autojen seassa, kolisevien armeijatyylisten pyörien seassa, suuria pahvilaatikoita narisevissa kärryissään vetävien miesten seassa, kiinalaisia, joilla on perinteinen riisinkerääjän lierihattu, kiinalaisia, jotka kulkevat nenäliina suun edessä, kiinalaisia, jotka kantavat läpinäkyvissä muovipusseissaan kolmea vesipulloa, kiinalaisia, jotka katsovat minua uteliaasti ja kiinalaisia, jotka heilauttavat minulle kättä: Hello!

Se lieneekin ainoa sana joka täällä osataan, sillä kielimuuri on vähintään yhtä suuri kuin se Kiinan muuri.

 

Untitled

 

Metroasemien kylteissä on kaikki tarvittava tieto englanniksi, mutta virkailijat eivät meinaa puhua kuin omia merkkejään. Niissä tapauksissa olen ottanut kuvan kiinaksi kirjoitetusta kahden päivän metrolipusta ja näyttänyt sitä koreaan koppalakkiin sekä puhtaaseen univormuun sonnustautuneelle lasikopin lipunmyyjälle, joka taas on myynyt minulle lipun ennen kuin huomaankaan.

Täällä kaikki on sujunut ripeästi paitsi aikaerosta toipuminen.

 

Untitled

Untitled

 

Olen pyytänyt hotellin vastaanottovirkailijaa kirjoittamaan minulle erilaisia lappuja, kuten: “Yksi junalippu Shaoguaniin 9. elokuuta kello 11:30 lähtevään junaan”, “Ostaisin menopaluun Guiliniin” sekä “Mikä tahansa näistä junaista [lista ajoista] kävisi minulle.”

“Haluaisin ikkunapaikan.”

 

Untitled

Untitled

 

Sitten on niitä päiviä, jolloin vastaanotossa on nainen, joka ei osaakaan englantia. Hänen puhelimestaan kuitenkin löytyy sovellus, jolla nainen kääntää asiansa englanniksi: “Haluatko kirjata itsesi ulos huomenna klo 12 vai 13?” sekä “Haluatko yhden vai kahden hengen huoneen perjantaille?”

Kun yhteistä kieltä ei ollut saati minulla moista kääntäjää, sain hänet ymmärtämään käyväni parin päivän reissulla Guilinissa junalippuja vilauttamalla. Nainen hymyili, laski katseensa näytölle ja naputti. Nostaessani rinkkaa selkään hän näytti puhelintaan ja hymyili:

“Hyvää matkaa Guiliniin! Nähdään pian!

 

Untitled

 

Junalla Guangzhousta Guiliniin

Matka luotijunan kyydissä upeista luontokohteistaan tunnettuun Guilinin kaupunkiin kestää noin kolmisen tuntia. Juna-aikataulut voi tarkistaa etukäteen englanninkieliseltä Guangzhou Rail Guide -sivustolta. Matka mukavassa ja siistissä junassa maksaa sesongista ja paikasta riippuen vajaa kaksikymmentä euroa.

Ennakkotilaa: Vaella, kalasta, rakasta — Omaa polkua etsimässä

"Minä rakastan merta; sen äärettömyyttä, ja salaisuuksia, jotka luonto on pystynyt säilyttämään itsellään. Kaikuja, jotka kumisten kantautuvat kilometrien syvyyksistä. Sitä, miten rannan hienolla hiekalla ja simpukkamurskalla kävellessään voi palata hetkeksi elämän alkukodin ääreen – sinne, mistä kaikki on syntynyt."


Ennakkotilaa

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko kerran kuussa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center