Instagram – Onko mikään miltä mikin näyttää

Olen minäkin pettynyt matkoillani ja usein, karvaasti – kohteisiin, annoksiin, lupauksiin, ihmisiin. Itseeni.

New York jätti kylmäksi, Salzburg oli ihan tavallinen, Georgian mutalitulivuoret olivat koko tähänastisen elämäni pahin pettymys. Italian Lago di Braies oli kuin jättimäinen käymälä, näin Saaraa kauniisti lainatakseni. Keskustelimme tänään tuosta kyseisestä ja vessattomasta kohteesta Instagramin viestiosiossa, sillä Helsingin Sanomat oli juuri julkaissut pari viikkoa sitten antamani haastattelun siitä, miten kyseinen sovellus on muuttanut ja muovannut matkailijoiden mielikuvia.

Minä petyin kohteeseen, ja niin pettyi Saarakin, vaikka toki sieltä saa otettua juuri ne klassiset kulttikuvat, jotka ovat kaikilla samanlaiset.

Enää ei tarvitse arvailla, miksi.

 

Dolomiti

 

Tämän yhden Instagramin kulutetuimman kuvakulman arvoon nousseen laiturikuvan takaa löytyy valtava hotelli, kaksi helvetin isoa parkkialuetta ja kourallinen ravintoloita. Aivan kauhea paikka.

Paitsi kuvissa.

 

Italia

 

Toisaalta joskus on myös hyvä käydä pettymässä, sillä silloin saattaa innostua tutkimaan ihan uusia kohteita ja löytää jotain, mitä opaskirjat eivät kerro.

Muistetaan siis aina pitää yllä iloa ja seikkailumieltä!

 

matkablogi matkablogi

Jos haluat lukea lisää valokuvauksesta, siirry tästä Valokuvaus-osioon. »

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center