Instagram – Onko mikään miltä mikin näyttää

Olen minäkin pettynyt matkoillani ja usein, karvaasti – kohteisiin, annoksiin, lupauksiin, ihmisiin. Itseeni.

New York jätti kylmäksi, Salzburg oli ihan tavallinen, Georgian mutalitulivuoret olivat koko tähänastisen elämäni pahin pettymys. Italian Lago di Braies oli kuin jättimäinen käymälä, näin Saaraa kauniisti lainatakseni. Keskustelimme tänään tuosta kyseisestä ja vessattomasta kohteesta Instagramin viestiosiossa, sillä Helsingin Sanomat oli juuri julkaissut pari viikkoa sitten antamani haastattelun siitä, miten kyseinen sovellus on muuttanut ja muovannut matkailijoiden mielikuvia.

Minä petyin kohteeseen, ja niin pettyi Saarakin, vaikka toki sieltä saa otettua juuri ne klassiset kulttikuvat, jotka ovat kaikilla samanlaiset.

Enää ei tarvitse arvailla, miksi.

 

Dolomiti

 

Tämän yhden Instagramin kulutetuimman kuvakulman arvoon nousseen laiturikuvan takaa löytyy valtava hotelli, kaksi helvetin isoa parkkialuetta ja kourallinen ravintoloita. Aivan kauhea paikka.

Paitsi kuvissa.

 

Italia

 

Toisaalta joskus on myös hyvä käydä pettymässä, sillä silloin saattaa innostua tutkimaan ihan uusia kohteita ja löytää jotain, mitä opaskirjat eivät kerro.

Muistetaan siis aina pitää yllä iloa ja seikkailumieltä!

 

matkablogi matkablogi

Jos haluat lukea lisää valokuvauksesta, siirry tästä Valokuvaus-osioon. »

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

Monni Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center