Instagram – Onko mikään miltä mikin näyttää

Olen minäkin pettynyt matkoillani ja usein, karvaasti – kohteisiin, annoksiin, lupauksiin, ihmisiin. Itseeni.

New York jätti kylmäksi, Salzburg oli ihan tavallinen, Georgian mutalitulivuoret olivat koko tähänastisen elämäni pahin pettymys. Italian Lago di Braies oli kuin jättimäinen käymälä, näin Saaraa kauniisti lainatakseni. Keskustelimme tänään tuosta kyseisestä ja vessattomasta kohteesta Instagramin viestiosiossa, sillä Helsingin Sanomat oli juuri julkaissut pari viikkoa sitten antamani haastattelun siitä, miten kyseinen sovellus on muuttanut ja muovannut matkailijoiden mielikuvia.

Minä petyin kohteeseen, ja niin pettyi Saarakin, vaikka toki sieltä saa otettua juuri ne klassiset kulttikuvat, jotka ovat kaikilla samanlaiset.

Enää ei tarvitse arvailla, miksi.

 

Dolomiti

 

Tämän yhden Instagramin kulutetuimman kuvakulman arvoon nousseen laiturikuvan takaa löytyy valtava hotelli, kaksi helvetin isoa parkkialuetta ja kourallinen ravintoloita. Aivan kauhea paikka.

Paitsi kuvissa.

 

Italia

 

Toisaalta joskus on myös hyvä käydä pettymässä, sillä silloin saattaa innostua tutkimaan ihan uusia kohteita ja löytää jotain, mitä opaskirjat eivät kerro.

Muistetaan siis aina pitää yllä iloa ja seikkailumieltä!

 

matkablogi matkablogi

Jos haluat lukea lisää valokuvauksesta, siirry tästä Valokuvaus-osioon. »

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center