Matkavinkit New York

New York, New York

New York tai New York City, viralliselta nimeltään City of New York.

Manhattan, Staten Island ja Long Island – Hudson-joen kainalossa sijaitseva, kolmelle saarelle rakennettu maailman pääkaupungiksikin kutsuttu uneton metropoli tarjoaa nähtävää ja koettavaa ihan kaikille. Lähde shoppailemaan, bongailemaan kirpputoriaarteita, katsomaan Fire Islandin majakkaa, ihailemaan upeita nähtävyyksiä ja auringonlaskussa kylpevää maailman kuuluisinta silhuettia. Inspiroitumaan teatterista ja musikaaleista.

New York nähtävyydet

Olen kerännyt tähän Matkavinkit New York -artikkeliin omat suosikkini Nykin reissulta, jolloin kiersin mtös Monopoly-pelin innoittajana tunnetussa Atlantic Cityssä sekä Connecticutissa. Kavereiden parhaat vinkit. Kuulopuheet. Unelmat.

Onhan New York kaikkea, mitä olet koskaan toivonut.

Lue myös nämä

20 New Yorkin parasta elämystä »
Matkavinkit ensikertalaiselle New Yorkiin »
Onko talvinen New York hyvä idea? »
New Yorkin helmiä kaupparakastajan silmin »
#Matkachat-kooste: New York -vinkit »


New York

Matkavinkit New York

Vapaudenpatsas – Statue of Liberty | Matkavinkit New York

Vasemmassa kädessään Yhdysvaltain itsenäisyysjulistuksen päivämäärällä varustettu lakitaulu, oikeassa kädessään valistuksen soihtu; Liberty Islandin saarella sijaitseva ja Vapauden jumalatarta esittävä patsas on New Yorkin tunnetuin maamerkki. Kun katsoo tarkasti, huomaa patsaan tallovan vasemmalla jalallaan rikkoutuneita kahleita.

Lauttoja  lähtee satamasta kaiken aikaa, mutta mikäli haluat sisälle patsaaseen, varaa lippusi ajoissa »


Matkavinkit New York | USA

Elokuvahistorian Times Square | Matkavinkit New York

New York Timesin pääkonttorin mukaan nimetty ja ehkä koko New Yorkin tunnetuin nähtävyys, Times Square, oli rehellisesti todettuna pienempi kuin odotin. Näyttävä, totta kai. Ja täynnä ihmisiä. Totta kai. Oi Tom Cruisea onnenpekkaa, kun on saanut hetkensä tyhjillä kaduilla legendaarisessa Vanilla Sky (2000) -elokuvassa.

Lue Time Squaren elokuvahistoriallinen matkatarina »


Matkavinkit New York | USA

Top of The Rock

ANY Point of view – takuulla. Tunnetulta näköalaterassilta, Top of the Rockilta, aukeaa 360 asteen näkymä kaupungin kattojen ylle. Tämän näköalapaikan etuna Empire State Buildingiin – jota tituleerataan Nykin parhaaksi kattoterassiksi – on tietenkin se, että kyseinen rakennus näkyy tältä tasanteelta.

Mikäli haluat nauttia auringonlaskusta, varaa liput kahdeksaksi. Ja jos huono sää yllättää, tiketit voi aina vaihtaa respassa toiselle päivälle. Nimim. tein sen kahdesti, ja kyllä kannatti!

Siirry tästä kattoterassille »

Empire State Building

Art deco -henkisessä ikonisessa rakennuksessa on aina jono. Aamuisin meininki on hieman maltillisempaa, minkä vuoksi Empire State Building sopii ehkä parhaiten aamupäivän ohjelmaan. Illalla kannattaa sitten suunnata Rockefellerin katolle, josta tätä kuuluisaa rakennusta pääsee ihailemaan sen ilta-asussa.

Varaa liput täältä » 


New York

New Yorkin pikaruokaravintolat | Matkavinkit New York

Shake Shack on melkein maailman paras hampurilainen ja sen mäsäyttäminen omana synttäripäivänä täyttä helmeyttä, Jack Rabbitsin universumin tähän saakka parhaasta hodarista sekä aivan käsittämättömän hyvistä wingseistä puhumattakaan. China Townissa sen sijaan mujutettiin kahteenkin kertaan aivan mahtavaa vietnamilaista sapuskaa, eli kyllä niitä hyviäkin paikkoja löytyi monen huonon lisäksi. Voisin siis summata New Yorkin olevan ääripäiden kaupunki.

Tästä epäonnistuneille ruokatreffeille New Yorkissa »


Matkavinkit New York | USA

Coney Island ja charmantti boardwalk | Matkavinkit New York

Maailman vanhin toiminnassa oleva vuoristorata Cyclone sekä maailmanpyörä Wonder Wheel ovat molemmat alueen tunnetuja maamerkkejä ja suojelukohteita. Alunperin intiaanien asuttama, eteläisessä Brooklynissa sijaitseva Cony Island tunnetaan niin Freakshowstaan kuin hodareistaan, joita myös minun oli pakko päästä testaamaan.

Snägärille »

Itsenäisyyspäivä | 4th of July | Matkavinkit New York

Mikäli haluat ihailla ilotulituksia joen rannasta, levitä piknikvilttisi hyvissä ajoin: poliisi sulkee kadut ja rannalle pääsyn jo iltaviiden aikaan, minkä jälkeen värivalokimaraa voi ihastella aidan takaa. Ei sekään huono vaihtoehto ole, mutta toki eväskori ja viltti on vaihtoehtona parempi.

Toimi siis ajoissa.New York

Williamsburgin parhaat kirpputorit | Matkavinkit New York

Yhdistä valokuvauksellinen skyline aivan rannan tuntumassa sijaitsevan East River State Parkin (90 Kent Ave, Brooklyn) kirpparikierrokseen. Ulkoilmatorilta löytyy sunnuntaisin paljon upeita aarteita vanhoista peltipurnukoista koruihin, vaatteisiin, laukkuihin ja sisustustavaroihin. Paikka on figuurikeräilijöiden taivas. Tarjolla on myös paikallisten kädentaitajien tuotteita omaa food court -nurkkausta unohtamatta. Kokeile meksikolaista!

Tästä kirppariostoksille »


New York

5Pointz – graffitien mekka | Matkavinkit New York

Nykin reissun suosikkikohteiden listalle nousi heittämällä maailman ensimmäiseksi graffitimekaksi tituleerattu 5Pointzin ulkoilmagalleria, jonka 200,000 neliömetriä ulkonäyttämöä pitävät huolen siitä, että näkemistä riittää. Tänne voi tulla omatoimisesti tai varata opastetun kierroksen. Katoilta pääseee ihastelemaan New Yorkin skylinea.

Lue koko juttu »


New York

Utica Avenuen base camp ja asiaa majoituskustannuksista

Utica Avenue, neloslinjan päättäri, toimi kahden viikon ajan kotipysäkkinämme. Majoitus, kuten tiedätte, on Nykissä verrattaen kallista, ja rahvaisiin majapaikkoihin tottuneina päätettiin yhdeltä istumalta valita katto pään päälle Airbnb:n kautta. Kannatti, sillä kahden viikon majoitus omalla keittiöllä, suihkulla ja sisäänkäynnillä tuli loppujen lopuksi kustantamaan kaikkineen hieman reilut 800 €.

Lue koko juttu »


Matkavinkit New York | USA

3 Comments


Siivousprojekti jatkuu - Vastaisku ankeudelle
05/02/2016 at 20:33
Reply

[…] eli to do -listallani iäisyyden henganneiden asioiden tekeminen. Oli kyse sitten matkasta New Yorkiin (ihan oikeasti en ole koskaan käynyt siellä), turhan pankkitilin irtisanomisesta tai […]Siivousprojekti jatkuu - Kauneus & Terveys -blogit
03/05/2016 at 13:48
Reply

[…] eli to do -listallani iäisyyden henganneiden asioiden tekeminen. Oli kyse sitten matkasta New Yorkiin (ihan oikeasti en ole koskaan käynyt siellä),  turhan pankkitilin irtisanomisesta, neljä vuotta […]Kohteena maailma / Rami
06/09/2016 at 10:56
Reply

Ikuisena New Yorkin fanina sinne on suunnitteilla koko ajan uutta reissua ja näistä postauksista tuli muutama uusi mukava vinkki itselle to-do listalle tuleville reissuille 🙂Leave a Reply

Your email address will not be published.