Coney Islandin hiekkaranta ja charmantti boardwalk

Upea huvipuistoniemi Coney Island nousi Nykin reissun kohokohtiin maailman graffitimekaksikin tituleeratun 5Pointzin ohella.

Reissukohteiden kirkkain mitali on kuitenkin vielä jakamatta, palataan siihen hieman tuonnempana – vaikka joku saattaa nähtävyyden jo arvatakin.

Yli sadan vuoden ajan newyorkilaisten suosiman huvipuiston ja vanhan-ajan charmanttia huokuvan puisen broadwalkin tavoittaa Manhattanilta noin tunnissa: metrot D,F,N ja Q pysähtyvät aivan rannan tuntumaan Coney Island – Stillwell Avenuelle. Huvipuisto oli muuten koko Amerikan suurin 1880-luvulta toiseen maailmansotaan saakka.

Maailman vanhin toiminnassa oleva vuoristorata Cyclone sekä maailmanpyörä Wonder Wheel ovat molemmat alueen tunnetuja maamerkkejä ja suojelukohteita. Alunperin intiaanien asuttama, eteläisessä Brooklynissa sijaitseva Cony Island tunnetaan niin Freakshowstaan kuin hodareistaan, joita myös meidän oli pakko päästä testaamaan. Kulttimaineen saavuttanut Nathan’s kyllä pärisi, mutta teaserina kerrottakoot, ettei Atlantin äärellä naatittu kuuma koira ollut koko reissun paras – erinomainen kylläkin. Ja pakkohan sitä oli ostaa Nathanin omaa sinappia mukaan kotosuomeen. Safkapostaus on siis tuloillaan, malttakaa vielä tovi.

Huvipuiston kuvaaminen pitkällä valotusajalla illan pimetessä jäi tällä reissulla tekemättä, mutta nousi omalle lusikkalistalle seuraavaa reissua silmällä pitäen. Suosittelen kohdetta lämpimästi, yhtälailla kuin itsensä rasvomista ennen biitsille lähtemistä: molempian nahka oli zeniitistä paahtaneen auringon vuoksi mallia intiaani, eikä nukkumisesta meinannut tulla mitään. Mutta hieno paikka, menkää menkää!

 

Coney Islandin kolmen mailin hiekkaranta ja charmantti boardwalk

Coney Island Beach | New York

Coney Island | New York

coneyisland2

coneyisland5

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Ennakkotilaa: Vaella, kalasta, rakasta — Omaa polkua etsimässä

"Minä rakastan merta; sen äärettömyyttä, ja salaisuuksia, jotka luonto on pystynyt säilyttämään itsellään. Kaikuja, jotka kumisten kantautuvat kilometrien syvyyksistä. Sitä, miten rannan hienolla hiekalla ja simpukkamurskalla kävellessään voi palata hetkeksi elämän alkukodin ääreen – sinne, mistä kaikki on syntynyt."


Ennakkotilaa

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko kerran kuussa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center