Upea huvipuistoniemi Coney Island nousi Nykin reissun kohokohtiin maailman graffitimekaksikin tituleeratun 5Pointzin ohella.

Reissukohteiden kirkkain mitali on kuitenkin vielä jakamatta, palataan siihen hieman tuonnempana – vaikka joku saattaa nähtävyyden jo arvatakin.

Yli sadan vuoden ajan newyorkilaisten suosiman huvipuiston ja vanhan-ajan charmanttia huokuvan puisen broadwalkin tavoittaa Manhattanilta noin tunnissa: metrot D,F,N ja Q pysähtyvät aivan rannan tuntumaan Coney Island – Stillwell Avenuelle. Huvipuisto oli muuten koko Amerikan suurin 1880-luvulta toiseen maailmansotaan saakka.

Maailman vanhin toiminnassa oleva vuoristorata Cyclone sekä maailmanpyörä Wonder Wheel ovat molemmat alueen tunnetuja maamerkkejä ja suojelukohteita. Alunperin intiaanien asuttama, eteläisessä Brooklynissa sijaitseva Cony Island tunnetaan niin Freakshowstaan kuin hodareistaan, joita myös meidän oli pakko päästä testaamaan. Kulttimaineen saavuttanut Nathan’s kyllä pärisi, mutta teaserina kerrottakoot, ettei Atlantin äärellä naatittu kuuma koira ollut koko reissun paras – erinomainen kylläkin. Ja pakkohan sitä oli ostaa Nathanin omaa sinappia mukaan kotosuomeen. Safkapostaus on siis tuloillaan, malttakaa vielä tovi.


Coney Island Beach


Huvipuiston kuvaaminen pitkällä valotusajalla illan pimetessä jäi tällä reissulla tekemättä, mutta nousi omalle lusikkalistalle seuraavaa reissua silmällä pitäen. Suosittelen kohdetta lämpimästi, yhtälailla kuin itsensä rasvomista ennen biitsille lähtemistä: molempian nahka oli zeniitistä paahtaneen auringon vuoksi mallia intiaani, eikä nukkumisesta meinannut tulla mitään. Mutta hieno paikka, menkää menkää!


Coney Islandin kolmen mailin hiekkaranta ja charmantti boardwalk

Coney Island Beach | New York

Coney Island | New York

coneyisland2

coneyisland5

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center