RIP 5Pointz – graffitien mekka

“The greatest art murder in history.”
Meres One, #RIP5POINTZ

Kirjasin 5 Pointzin ensimmäisten kohteiden joukossa omalle must see -listalleni kesän 2012 Nykin reissua suunnitellessani. Maailman ensimmäiseksi graffitimekaksi tituleeratun 5Pointz-ulkoilmagallerian 200,000 neliömetriä pitävät huolen siitä, että näkemistä ja ihastelemista riittää. Korjaan: riitti. Värikkäitä seiniä pääsi katsomaan ja kuvaamaan omatoimisesti ja myös opastetun kierroksen varaaminen onnistui. Anna sen sijaan vinkkasi Instagramissa, että katolta avautuu upea näkymä New Yorkin skylineen.

Queensin graffitikeidas koki traagisen valkopesun 18.–19.11.2013 välisenä yönä ja väsytystaistelu lienee viimein tullut päätökseensä: 20 vuotta graffititaiteen mekkana toiminutta vanhaa tehdaskiinteistöä ollaan muuttamassa asunnoiksi.

New Yorkin viiteen osaan viittaava nimeä kunnioitetaan sosiaalisessa mediassa – ja etenkin Twitterissä – hashtagilla ‪#‎RIP5POINTZ‬. Harmittaa, mutta onneksi ehdin käydä täällä vielä paikan ollessa täydessä kukoistuksessaan.

 

5Pointz

 

“5Pointz Aerosol Art Center, Inc. is an outdoor art exhibit space in Long Island City, New York, considered to be the world’s premiere “graffiti Mecca,” where aerosol artists from around the globe paint colorful pieces on the walls of a 200,000-square-foot factory building.”

Mikäli reissaat Nykissä nyt toukokuun 2014 aikaan, kannattaa tarttua tilaisuuteen ja osallistua Whitewashing-kierrokselle, joita järjestetään vielä yhden kuukauden ajan aina lauantaisin. Whitewash-näyttely sen sijaan on auki 8.6.2014 saakka ja tämän jälkeen kaikki on auki.

EDIT 10/2014: Paikan purku on aloitettu.

 

5Pointz

 

Tässä oma suosikki, kalastajan tyttärenä, kuinkas muutenkaan. Ja samassa kuvassa myös hai Matiaksen mieliksi.

 

5Pointz

5Pointz

5Pointz

5Pointz

5 POINTZ | Graffiti Mecca | Long Island City, NY

5Pointz

5Pointz

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Marinella Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center