Kuvaterveiset Varangin road tripiltä

Mikä sen parempaa, kuin tehdä road trip omassa kotimaassaan – Norjassa! Lähdin tällä kertaa tutkimaan autolla Varangin aluetta, jonka kohdevinkit haluan jakaa myös teidän iloksenne.

Vaikka asun täällä Finnmarkin Lakselvissa, samaisen road tripin voi totta kai tehdä Suomesta käsin ja/tai ottaa osaksi pidempää Pohjois-Norjan road tripiä.

Olin tutkinut kartasta etukäteen ne kohteet, joissa halusin vierailla tällä varsin lyhyellä mutta sitäkin mielenkiintoisemmalla kolmen päivän pituisella Varangin road tripillä.

Nämä kohteet (sekä monta muuta!) olen pinnannut Google Maps -kartalle. Löydät sen huomenna julkaistavasta artikkelista, joka käsittelee Varangin niemimaan road tripin ensimmäistä kohdetta, Kjølnesin majakkaa.

Reittini kulki pitkin Scenic Route Varangeria, joka on Varangerbotnista Hamningbergiin johtava 160 kilometrin pituinen maisemareitti. Ja jos minulta kysytään, se on myös kaunein Norjassa ajamistani teistä! (Ja onhan se myös listattu yhdeksi Norjan 18 kauneimmasta ajoreitistä.)

 

Varangin niemimaa

 

Reitti: Lakselv — Tana — Kjølnesin majakkaBerlevågKongsfjord — Tana — Vadsø (Vesisaari) — Vardø (Vuoreija) — Hornøya

Tämä lyhyt julkaisu muutamine kuvineen olkoon esimakua tulevista artikkeleista, jotka pääsette lukemaan tämän ja seuraavan viikon aikana. Luvassa on niin majakoita, lunneja, upeita merimaisemia kuin kohdevinkkejä Varangin niemimaan pieniin kalastajakyliin.

Spoiler alert! Vaikka monet ovat kirjoittaneet Vuoreijan olevan karu tai jopa ihan kamala, pystyyn kuollut kaupunki, voin jo nyt paljastaa, että rakastuin tuohon kohteeseen sydänjuuria myöten! Ja pian pääsette myös lukemaan, miksi.

 

Varangin niemimaa

Kjølnesin majakka

Kjølnesin majakka

Arctic glasstudio

Havblikk kafe og pub

Kongsfjord Landhandel

Kjolesin-majakka-48

Vuoreija

Hornøyan majakka

 

Varangin niemimaan road tripin kohteet

Norjan kaunein ajoreitti päättyy Kjølnesin majakalle »
Ikimuistoinen yö Kjølnesin majakalla »
Berlevåg – arktista rakennettua ja luonnollista kauneutta »
Kongsfjord – toisesta maailmansodasta selvinnyt kalastajakylä »
Tapaa lunni, karimetso ja muut siivekkäät Hornøyan lintusaarella »
Vardøn majakka vahtii Barentsinmerta Norjan itäsimmässä kulmassa »
Vuoreija (Vardø), Norjan viimeinen kaupunki »

 

Lunni

 

Linkkivinkit Norjan autoreissuille

Tallenna itsellesi road tripin pakkauslista »
Norjan 18 kauneinta autoreittiä »
Lue vinkit autoilusta Norjassa »
Lue vinkit Lofoottien road tripiin! »

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center