Islanti – maailman kaunein luontokohde

Islanti, maailman kaunein luontokohde, lumoaa jokaisen upeita maisemia rakastavan päiväretkeilijän. Maailman monipuolisimmaksi ja helposti lähestyttävimmäksi matkakohteeksi tituleerattu Islanti tarjoaa ihan kaikkea: loputtoman vihreitä tasankoja, jäätiköitä, kuumia lähteitä ja upeissa väreissä välkkyviä laavapeltoja, merta vahtivia majakoita, vesiputouksia ja monenlaisia polkuja niin lyhyen kuin pitkän matkan vaeltajille. Tulesta ja jään, villapaitojen (lopapeysoja) ja Jules Vernen maana tunnettu Islanti on kohde, joka jokaisen pitää kokea edes kerran elämässään.

Aika paljon korulauseita, eikö? Kuultuani kohteesta pelkkää ylistystä yritin kerrankin olla asettamatta matkakohteelle minkäänlaisia odotuksia. Onnistuin ja hävisin – Islanti oli vieläkin upeampi, kuin minulle oltiin kehuskeltu.

Islannin nähtävyydet

Tämän Islanti-oppaan avulla haluan jakaa omat Islannin matkavinkkini maan kauneimmista kuvauskohteista, jotka olen myös merkinnyt Google Mapsiin kartalle. Tallenna se suosikkeihisi ja puhelimeesi, jolloin pääset kätevästi katsomaan, minne sinun kannattaa ehdottomasti mennä! Olen myös julkaissut Islannin matkan budjettilaskelman kymmenen päivän mittaisesta road tripistämme, josta toivottavasti on iloa ja hyötyä myös oman tulevan Islannin-matkan suunnitteluun.

Kuvia ja tarinoita on vielä jaettavaksi vaikka millä mitalla. Työn alla olevia artikkeleja ovat muun muassa Jökulsárlónin jäätikkö & Diamond Beach, Borgarfjordur Eystrin hyljeranta, Dettifossin vesiputous, Volcano lake & Myvatnin laguuniuimala sekä Hvitserkurin korallihirviö, majoitusvinkit ja maan parhaat kala-annokset, noin muutamia mainitakseni.

Islannin Vík ja Renisfjaran mustat rannat

Islannin luonto ja päiväretkikohteet

Islanti on kiistatta jokaisen retkeilijän ja luontokuvaajan unelmakohde. Mielipuolisen kauniita ja kuvauksellisia kohteita löytyy ihan jo pääteiden varsilta sekä lyhyiden patikkamatkojen päästä. Läpi saarenkin voi vaeltaa – toivottavasti minäkin pääsen kokemaan tuon elämyksen vielä joku päivä!

Kymmenen päivän mittainen Islannin road tripimme kulki saaren ympäti vastapäivään. Ensimmäisen Islannin matkapäivämme aikana tutustuimme Stafnesvitin oranssiin majakkaan sekä maan korkeimmaksi tituleerattuun Glymurin vesiputoukseen. Tuo päiväpatikka on takuulla yksi hauskimmista koskaan kulkemistani vaellusreiteistä joenylityksineen ja kiipeämisineen aivan järjettömässä rankkasateessa. Märäksi kastelleen retken jälkeen painelimme Tommy’s Burgerin kautta nukkumaan, jotta jaksaisimme hyvin seuraavan päivän, johon mahtui vaikka ja mitä: Seljalandfossin kaiken kasteleva vesiputous, Dyshólaeyn Etelämannersta tähystävä majakka sekä kivisilta, Vík ja Renisfjaran mustat rannat sekä Islannin mystinen, paikoilleen kivettynyt aromammutti.

Kaikista Islannin nähtävyyksistä oma suosikkikohteeni oli ehdottomasi mielettömän upea Fjaðrárgljúfurin kanjoni sekä jäätimanteistaan tunnettu Diamond Beach.

Löydät tästä alta kaikki Islannin nähtävyydet kartalle pinnattuna. Voit tallentaa kartan itsellesi ja käyttää sitä tulevalla Islannin-matkallanne!

Islannin nähtävyydet kartalla


Paljonko maksoi kaksi viikkoa Islannissa?

Katso budjetti

Islannin road trip

Islanti on tunnettu merta vahtivista, värikkäistä majakoistaan. Kirkuvan oranssi Stafnesvitin majakka sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Reykjavikin keskustasta, ja Dyrhólaeyn valkoinen kaunotar vahtii tarkkaavaisesti Víkissä sijaitsevia Renisfjaran mustia rantoja.

Auton vuokraus Islannissa

Mitä aikaisemmin pystyt vuokraamaan auton, sen halvemmalla pääset. Voit lukea meidän budjetistamme lisää tämän linkin takaa. Muista kuitenkin, ettet voi ajaa ilman nelivetoa karttoihin merkityillä F-teillä etkä Kjölurilla (tie 35). Meidän matkamme tyssäsi myös joen ylitykseen, josta ei saa ajaa läpi edes vuokramaasturilla. Vinkki: Ota vakuutukset vasta paikan päällä, jolloin saat ne mahdollisimman kattavalla paketilla.

Islannin bussipassi

Islantia voi kiertää kesäaikan myös bussilla! Esimerkiksi Reykjavík Excursions tarjoaa matkoja suosituimpiin kohteisiin, ja myös TREXin kautta voi ostaa matkoja Etelä-Islannissa sijaitsevien vaelluskohteiden alkupisteisiin. Islannin julkisen bussiliikenteen aikataulut löydät täältä.

Laivalla Islantiin

Smyril-linen reittilaiva M/S Norröna kulkee Tanskan Hirtshallsin satamasta Färsaarten kautta Islannin itäpuolelle Seydisfjorduriin. Hinnat vaihtelevat sesongin mukaan.

Myös Eimskipin rahtilaivoilla on reittejä Islantiin Ruotsin ja Tanskan satamista sekä Hampurista, Rotterdamista ja Britanniasta. On kuitenkin hyvä muistaa, että rahtilaivoilla on matkustajille paikkoja rajoitetusti ja niitä pitänee tiedustella erikseen.

Islanti – majakoita rakastavan matkailijan unelmakohde

Islanti on tunnettu merta vahtivista, värikkäistä majakoistaan. Kirkuvan oranssi Stafnesvitin majakka sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Reykjavikin keskustasta, ja Dyrhólaeyn valkoinen kaunotar vahtii tarkkaavaisesti Víkissä sijaitsevia Renisfjaran mustia rantoja.

Näiden lisäksi omalle kohdelistalleen kannattaa ehdottomasti lisätä myös Akranesin, Grottan ja Hvalnesin majakat.

Islannin vesiputoukset

Yksi Islannin Ring roadin lumoavimmista ja samalla helpoimmin saavutettavista nähtävyyksistä on eittämättä Seljalandfoss,  joka on samalla yksi kauneimmista koskaan näkemistäni vesiputouksista. Ei haitannut, vaikka paikalle olivat löytäneet muutkin, sillä niin intensiivisesti en ole vettä tuijottanut sitten naismuistin.

Vesiputouksia pääsee ihailemaan myös Glymyrin luontopolulla sekä Fjadrárgljúfurin kanjonissa.