Matkablogi Suomen ja maailman luontokohteista

11 vinkkiä matkablogin perustamiseen

Kannattaako matkablogin perustaminen vielä tänä päivänä? Miten matkablogille voi saada lukijoita? Entä kuinka paljon matkablogeilla on keskimäärin lukijoita?

Ja mitä kaikkea pitää ottaa huomioon matkablogia perustaessa? Näillä vinkeillä sinustakin voi tulla menestynyt matkabloggaaja!

1. Kannattaako matkablogin perustaminen?

Tähän on helppo vastata, kyllä kannattaa! Blogien suosio ei ole laantunut, vaikka jotkut ovat sitäkin ehtineet uumoilla. Ihmiset hakevat edelleen tietoa verkosta, ja blogit ovat tässä mitä mainioin kanava. Matkablogin perustamisesta on iloa itselle mutta myös muille, ja parhaassa tapauksessa blogilla voi myös tienata.

Tienaamisen ei kuitenkaan tarvitse olla se perimmäinen syy blogin perustamiseen, kuten ei ollut aikanaan Kaukokaipuussakaan (ja edelleen, tänäkin päivänä, tämä blogi on enemmän rakkaudesta lajiin kuin ansaintaan, jota toteutan muilla keinoin).

2. Kuinka tehdä matkablogi?

Matkablogi kannattaa tehdä aluksi ilmaiselle alustalle, ellet ole valmis käyttämään blogin rakentamiseen aikaa ja vaivaa, myös rahaa. Ilmaisen alustan lyömätön etu on siinä, että voit aloittaa heti. Lisäksi valmiilla alustalla on myös aina valmis lukijakunta.

Kuitenkin maksullisessa versiossa on aina enemmän muokkausvaraa. Maksullisen blogin kulut syntyvät domain-nimestä (jonka saatat haluta muutenkin), web-hotellista (suosittelen Zoneria) ja blogin teemasta (yleensä noin 50€ kertamaksu).

Ihan alkuun kannattaakin miettiä, mitkä ovat blogin tavoitteet, eli kannattaisiko jo heti lähteä kokeilemaan omia siipiä. Onneksi blogin sisällöt voi kuitenkin aina siirtää myös uuteen osoitteeseen, jos päätät myöhemmässä vaiheessa lähteä omillesi.

2. Mihin kannattaa tehdä matkablogi?

Matkablogi kannattaa tehdä aluksi valmiille alustalle, sillä ilmainen blogi mahdollistaa bloggaamisen aloittamisen helposti ja nopeasti. Mikäli kirjoitat lifestyle-sisältöjä, perusta blogi esimerkiksi Lilyyn. Jos taas haluat kirjoittaa varsinaista matkablogia, voit aloittaa (kuten minäkin tein) vaikkapa Rantapallo.fi-sivuston alustalla.

KAUKOKAIPUU matkablogi sijaitsi muutaman vuoden ajan Rantapallon alustalla, kunnes halusin viedä oman tekemisen askeleen pidemmälle ja rakentaa matkablogin ympärille oman matkailumedian.

3. Mikä on paras blogialusta?

Jos minulta kysytään, niin tietysti WordPress! WordPress on mielestäni paras blogialusta, sillä se perustuu avoimeen lähdekoodiin, minkä ansiosta WP:lle löytyy monia hyödyllisiä lisäosia ja teemoja. Nämä ovat hyödyllisiä etenkin silloin, jos omat tekniset taidot eivät vielä riitä blogin ulkoasun muokkaamiseen.

Myös Rantapallon blogit sekä Retkipaikka-sivusto sijaitsevat WordPressin blogialustalla. Squarespace on myös suosittu blogialusta, mutta siitä minulla ei ole omakohtaista kokemusta.

4. Miten kannattaa aloittaa matkablogi?

Parhaat matkablogit ovat kirjoittajansa näköisiä. Tee siis aina itsesi näköistä sisältöä ja kuuntele sisintäsi; ei ole mitään järkeä julkaista jostain vain siksi, että aihe olisi suosittu. Itselleen kannattaa pysyä uskollisena, ja juuri siksi KAUKOKAIPUU matkablogi muutti suuntaa maailmalla matkailusta kotimaan luontokohteisiin.

5. Miten saada yhteistyökumppaneita matkablogiin?

Suositut blogit saavat helpoiten yhteistyötarjouksia, ja myös sinulla on kaikki mahdollisuudet samaan! Alkuun sinun tulee kuitenkin ihan vain kirjoittaa ja julkaista; kun materiaalia on kertynyt kasaan, eli kun sinulla on näyttää potentiaaliselle yhteistyökumppanille sisältöesimerkkejä, silloin voit lähestyä eri tahoja ja ehdottaa yhteistyötä.

Yhteistyökumppanit haluavat lähes poikkeuksetta nähdä mediakortin, jossa kerrot, kuinka paljon blogissa on uniikkeja kävijöitä viikko ja kuukausitasolla. Mediakortissa kannattaa kertoa myös some-kanavien tilastot. Äläkä unohda linkittää parhaita juttujasi, jotka toimivat hyvinä esimerkkeinä siitä, mitä mahdollinen yhteistyö voisi olla!

 

Matkablogi ja blogin perustaminen
Matkablogi on vienyt minua niin maailman kuin Suomen luontokohteisiin. Osasta reissuja on maksettu palkkaa, osa on mennyt omat ”ajasta”.

 

6. Voiko matkablogilla tienata?

Suomen suosituimmat blogit tienaavat jopa tuhansia euroja yhdestä sisältöyhteistyöstä. Olen kirjoittanut paljon matkailualan yrittäjyydestä sekä siitä, miten matkablogi on muodostunut minulle yhdeksi työnkuvistani. Totta puhuakseni en vuonna 2008 osannut edes haaveilla, että voisin jonain päivänä julkaista matkablogia ja saada artikkeleista palkkaa.

Suurin osa matkablogin sisällöistä on kuitenkin edelleen oman elämän ja luonnon dokumentointia. Silti matkablogin kaupalliset yhteistyöt ovat mahdollistaneet laajemman ja monipuolisemman sisällöntuotannon, mikä on tietenkin todella hienoa ja tarjoaa myös lukijoille kiinnostavaa lisäsisältöä.

Yhteistyöpostausten lisäksi matkablogissa voi tienata esimerkiksi affiliate-mainonnalla.

 

Matkablogi mahdollisti myös työpaikan Madventuresilla.
Matkablogin ansiosta päädyin myös työskentelemään Madventuresille yhdessä Rikun ja Tunnan kanssa.

 

7. Miltä tuntuu olla matkabloggaaja?

Matkabloggaajana olen päässyt toteuttamaan unelmiani ja haaveitani mutta myös ottamaan kantaa minulle tärkeiden asioiden puolesta. Nimike bloggaaja on kuitenkin kasvanut kohdallani retkeilytoimittajan ja kirjailijan vakanssiin, joita olisin tuskin koskaan saavuttanut, ellen olisi alkanut julkaista omaa matkablogia.

8. Matkablogin pitäminen on mahdollistanut paljon

Tiesitkö, että sain ensimmäisen työpaikkani digitoimiston Junior Copywriterina matkablogin ansiosta? Sittemmin KAUKOKAIPUU matkablogi on myös toiminut portfoliona ja referenssinä, joka on tuonut minulle useita kiinnostavia sisältöyhteistöitä niin kotimaanmatkailun edistämiseen keskittyneiden tahojen toimesta.

Matkablogi ei kuitenkaan ole päätyöni, vaikka se ison osan elannosta tuokin. Olen työskennellyt yli 10 vuotta sisältöstrategina ja SEO-konsulttina hakukoneiden maailmassa. Autan yrityksiä löytymään paremmin Googlesta, minkä lisäksi neuvon ja sparraan verkkosivuston sisältöjen ja auktoriteetin parantamisessa ja koulutan matkailualan yrityksiä viestimään ja julkaisemaan kiinnostavia sisältöjä sosiaalisessa mediassa.

Järjestän myös kuukausittain SEO-verkkokurssin, jolle sinäkin olet tervetullut.

 

Matkabloggaajasta retkeilytoimittajaksi.

 

9. Matkabloggajasta toimittajaksi ja kirjailijaksi

Matkablogi on mahdollistanut myös oman kirjallisen uran kehittymisen. Pääsin muutaman vuoden blogin pitämisen jälkeen kirjoittamaan Suomen luetuimpaan outdoor-mediaan, Retkipaikkaan, minkä jälkeen aloitin Suomen Ladun Latu&Polku-lehden retkeilytoimittajana. Lehtiartikkeleita on tullut kirjoitettua jo useamman vuoden ajan, minkä lisäksi toteutin maaliskuussa 2020 pitkäaikaisen unelmani ja julkaisin ensimmäisen kirjani, joka kantaa nimeä Erältä, eräistä.

Ilman matkablogia kirjaa tuskin olisi syntynyt

Tai sen julkaisuun olisi ainakin kulunut enemmän aikaa. Matkablogin vakiintunut sekä tyylini tunteva lukijakunta mahdollisti riskinoton, sillä tuotin kirjan omakustanteena. Kokonaishinnaltaan lähes 10 000 euron sijoitus kuitenkin kannatti, sillä sain kulut katettua jo ennakkotilauksilla sekä kumppanuuspaketeilla.

Uskon myös, että siellä ruudun toisella puolen on paljon muitakin, jotka haaveilevat oman kirjallisen uran kehittymisestä ja jopa sen oman esikoisteoksen julkaisusta. Tätä tukeakseni olen julkaissut Vuodenkierto-luontokirjoituskurssin, jolle olet lämpimästi tervetullut.

Matkablogi on siis mahdollistanut minulle uran kirjailijana ja toimittajana sekä valokuvaajana. Ilman KAUKOKAIPUUta saattaisin edelleen istua digitoimistossa ja vääntää sisältöstrategioita muille asiakkaille. Teen sitä toki ja pelkäksi ilokseni myös tänä päivänä oman yritykseni kautta, mutta ulkoisten asiakkaiden lisäksi voin käyttää osaamistani myös omissa kanavissani: julkaista enemmän ja paremmin sekä kehittyä koko ajan, sillä kirjoittaminen kyllä opastaa matkallaan.

Vaella, kalasta, rakasta (SKS Kirjat, 2021)

Toinen kirjani Vaella, kalasta, rakasta – omaa polkua etsimässä julkaistaan syyskuussa 2021.

Arvaatte varmaan, että kolmas on jo työn alla.

 

Kaupalliset yhteistyöt matkablogissa
Kaupallisella yhteistyömatkalla Aavasaksan maisemissa ja yöttömän yön melontareitillä.

 

9. Matkablogin kaupalliset sisältöyhteistyöt

Suosin KAUKOKAIPUU matkablogin sisältötyyppeinä pitkiä ja informatiivisia, visuaalisesti vahvoilla kuvilla julkaistuja artikkeleita sekä SEO-optimoituja kokoelmasivuja ja videoita. Löydät näistä kaikista esimerkkejä tältä sivulta.

Matkablogissa julkaistujen sisältöjen kautta haluan omalta osaltani kannustaa suomalaisia matkailemaan enemmän kotimaassaan ja arvostamaan sen kauniita luontokohteita. Näin ollen sekä matkablogissa että muissa sosiaalisen median kanavissani toteutettavien kampanjoiden teemat tiivistyvät kotimaanmatkailun, retkeilyn ja luontokokemusten ympärille, minkä lisäksi julkaisen harkitusti myös tuotepuolella (esim. Karttakeskuksen kirjat ja kartat) sekä kampanjoin luonnonsuojelun puolesta.

Myös yhteinen arvomaailma vaikuttaa matkablogin ja brändin kumppanuuden syntymiseen. Minulle on tärkeää, että molemmat kokevat yhteistyöprojektin kannattavaksi.

Sisältöyhteistyöjulkaisuja

Kalasta, pyöräile ja patikoi – tätä kaikkea Levi tarjoaa
Noitarumpu soi ja Jerisjärven siiat laulavat
Lohi hymisee Ounasjoella
Elämäni ensimmäinen kirjolohi
Ei visiitillä, vaan kylässä Muoniossa »
Torassieppi – vastuullista luksuslomailua Muoniossa »
Hirven kuiskaus ja herkkuja luonnosta »
Sielun-matkalla Särkijärven Majoille ja Veli Koljosen ateljeeseen »
★ Visit Naantali ja Visit Parainen osa 1 / osa 2 / osa 3 / osa 4
★ Visit Aavasaksa osa 1 / osa 2 / osa 3
★ Visit Porvoo / Rohkeista naisista Porvoossa
★ Visit Kotka-Hamina / Kotka-Haminan ja Kymijoen kaihoisia aatoksia
★ Visit Tampere / Seitseminen – Suomen onnellisin kansallispuisto
★ Työ- ja elinkeinoministeriö / Lomahaaste
★ Lundhags / 75L kolmen kuukauden reissulle – ja pidemmällekin

Mikäli olet kiinnostunut toteuttamaan kanssani vihreitä arvoja, retkeilyä, luontomatkailua ja kotimaanmatkailua edistävää sisältöyhteistyötä, lue lisää tältä sivulta.

Matkablogi KAUKOKAIPUU Ylen Aamussa.
Yksi hienoimmista hetkistä on ollut päästä juttelemaan omista retkeilyvarusteista YLEn aamu-telkkariin.

 

KAUKOKAIPUUn valitut medianostot

Terve.fi / Muutto Lappiin muutti ihmissuhdepettymyksiä paennutta Marinella Himaria: ”Olen täällä eri ihminen kuin Helsingissä”
Yrittäjät / “Mitä tehtäis, jos ei pelättäis?”
Kulttuuriykkönen / “Ihminen sulaa luontoon kuin sokeripala kahviin”
Kauppalehti / Vaellus on uusi jooga
YLE Aamu-TV / Retkeilyn suosio nousussa – näin se käy!
★ Suomen Luonnonsuojeluliitto / Kansallispuistot kuuluvat kaikille
★ YLE Uutiset / Nuoret naiset innostuivat luonnosta – satumainen kuva somessa sysää ihmiset vaellukselle
★ Nuorten Luonto / Matka maata pitkin on seikkailu
★ Vapaa-ajan kalastaja / Vavan varressa: Marinella Himari
★ YLE.fi / Marinella Himari ja muut bloggaajat inspiroivat retkeilemään
★ YLE Aamu-TV / Matkabloggarien vinkit kesäreissuihin
★ YLE Aamu-TV / 8 upeaa matkakohdetta, joissa on väljempää
★ YLE Puhe / Luontoretkeilyn monet kasvot
★ Hämeen Sanomat / Matkabloggari ihastui Suomeen

KAUKOKAIPUUn mentoroinnit ja kummi-ohjelmat

2020      Kuusamo Summit, vastuullisen matkailun edustaja ja puhuja
2018      Luonto-Liitto, #Luontokuva-haasteen kummi
2018 –   Vapaa-ajan kalastajat, Vastuullinen vapaa-ajan kalastaja
2017      Suomen Luonnonsuojeluliitto, Tankki-hanke, mentori
2017      Suomen Luonnonpäivä, Suomi 100 Ambassador
2017 –   Suomen Erävaelluskilta, Roskaton vaelluskummi

 

Matkablogit
Deep Reb Blue -matkablogista tunnettu Kea lähti kanssani viettämään elokuista iltaa Porkkalanniemen telttailualueelle.

 

10. Omat suosikki blogit top 10

PALMUASEMA-matkablogi. Hyvän ystäväni Sanna Kalmarin kirjoittamassa Palmuasema-matkablogissa matkaillaan ja risteillään esteettömästi niin kotimaassa kuin Suomessa. Pyörätuolissa maailmaa kiertävä Sanna toimii myös matkaoppaana, ja hänen kanssaan on mukavaa ja turvallista lähteä järjestetyille, esteettömille matkoille.

Deep Reb Blues -matkablogi. Toinen läheisistä ystävistäni, Kea Soza, kirjoittaa iki-ihanaa Deep Red Blues -matkablogia, jossa retkeillään ja automatkaillaan etenkin Jenkeissä sekä naisen entisessä kotipaikassa, Alaskassa. Kean uskomattoman kauniit valokuvat tekevät aivan omanlaistaan oikeutta tarinoille, joiden parissa vierähtää helposti tunti jos toinenkin.

Terveiset päiväntasaajalta -matkablogi. Raja Ampatissa asunut ja työskennellyt (ja sinne todennäköisesti heti koronan jälkeen palaava) Sandra  nostaa kuvilla ja tarinoilla matkakuumeen todella korkeisiin asteisiin. Terveiset päiväntasaajalta -matkablogi lienee yksi matkablogiyhteisön aurinkorasvan tuoksuisimmista ja pirteimmistä matkablogeista, joka kannattaa ehdottomasti ottaa seurantaan.

Maisemaonnellinen-matkablogi. Johanna Suomelan ylläpitämä Maisemaonnellinen-matkablogi saa rakastumaan Suomeen ja sen kauniisiin luontokohteisiin. Johannan matkablogi on ehdottomasti omia suosikkejani, sillä tarinat ja kuvat tempaavat mukaansa, minkä lisäksi matkablogista löytää paljon hyviä kohde- ja retkivinkkejä omille Suomi-reissuille.

Lisää suomalaisia matkablogeja löydät tästä Suomalaiset matkablogit -listauksesta. Ja mikäli kirjoitat itse matkablogia, liity mukaan Matkabloggajat FIN FB-yhteisöön!

 

Matkabloggaajat YLEn aamussa.
Pääsimme Tean kanssa kertomaan omista suosikki kohteistamme Ylen aamu-uutisiin.

 

KAUKOKAIPUU matkailublogin esiintymiset

2018 | Kameramessut
2018 | GoExpo
2018 | Erämessut
2017 | Nosto, Yle Puhe
2017 | Mondon kirjoittajakoulu
2016 | A-StudioYLE
2016 | Matkabloggaaja median aalloillaFraktio, #perjantaipresis
2016 | Matkabloggarien vinkit kesäreissuihinYLE aamu-tv
2016 | Mondon kirjoittajakouluA-lehdet
2016 | Haista, löydy, näyPING Helsinki -etkot, Sonera HQ
2016 | #HelsinkiSecret-haastatteluRadio Helsinki
2016 | Vuoden 2016 matkailutrenditYle Puhe
2016 | Kurkistus kamerareppuunCanon Oy, Matkamessut
2015 | Millainen on onnistunut blogiyhteistyö? Matkailumaa Saksan PR-lounas, Klaus K
2015 | #LIMEforum 2.0KPEDU Kokkola
2015 | Vaihtoehtona maailmayESBOx, Iso Omena
2015 | Asiaa bloggaamisesta ja somesta, Digitalist Mini Talk Show, Markkinointiviestinnän viikko
2015 | Markkinointiviestinnän viikkoWanha Satama
2015 | Matkabloggaajien ilta, Mellakka Helsinki
2015 | Imagen ja Mondon kirjoittajakouluA-lehdet
2015 | Yle KioskiYLE TV2
2015 | Älä huku verkkoon – Vinkit hakukoneoptimoinnista sosiaaliseen jakamiseenMatkamessut
2015 | Bloggaajahaastattelut, Matkamessut; Elämyslava, Bloggers Lounge, Iskelmä radion lounge
2014 | Tehoaamu: Millaista on hyvä blogiyhteistyö, Suomen Markkinointiliitto
2014 | Matkablogit myyvät Suomen luontoaYle Puhe
2014 | Matkanjärjestäjien pitäisi hyödyntää paremmin matkablogien markkinapotentiaaliaYle Puhe
2014 | Bloggaajahaastattelut, Matkamessut; Elämyslava, Bloggers Lounge, Iskelmä radion lounge
2013 | Kuvia ja tarinoita Singarporesta, Singapore Tourism Board

 

PING Helsinki
Ikimuistoinen halaus ja hetki PING Helsinki -festivaaleilla, jossa #SUOMIRETKI ja Case Paavolan Tammi palkittiin sarjojensa parhaina.

 

KAUKOKAIPUU matkailublogi printissä

2021 | Monni Himari on Tuikin kasvo 2021, Eräluvat.fi
2020 | Matkabloggaajan parhaat vinkit kotimaahan, MeNaiset
2019 | Tuntemattoman sotilaan polullaArtikkeli Latu&Polku-verkkolehdessä
2019 | Kansallispuistot kuuluvat kaikilleSuomen Luonnonsuojeluliitto
2019 | Kalannahasta asiaaKolumni Latu&Polku-verkkolehdessä
2019 | Pienen punaisen mökin terveisetKolumni Latu&Polku-verkkolehdessä
2019 | Matka maata pitkin on seikkailuNuorten Luonto 1/2019
2017 | Jatkuva artikkelituotanto, Latu&Polku
2016 | 50 kotimaankohdetta, Lännen Media
2016 | Mondon ystävät jakavat Suomi-vinkkinsä, Mondo
2016 | Matkabloggaajasta tuli Suomi-fani, Nette-lehti
2016 | Matkabloggari ihastui Suomeen, Hämeen Sanomat
2016 | Nämä viisi asiaa pakkaan aina mukaan, Finavia
2016 | 8 upeaa matkakohdetta, joissa on väljempää, Yle Uutiset
2016 | Keitä kannattaa seurata snapchatissa – suomalaiset matkailukasvot, Rantapallo
2016 | Mitä bloggaaja toivoo tiedotteelta, STT
2016 | Moni matkabloggaaja haluaa nyt Lappiin, Lapin Kansa
2016 | Tarinoita maailmalta, Metro-lehti 1/2016
2015 | Uteliaisuus vie maailmalle, Pirkka-lehti 9/2015
2015 | Oletko jo käynyt näissä paikoissa? Riku Rantalan ja muiden matkaajien vinkit lomalle, Yle Kioski, YLE TV2
2015 | Minne kesälomalla? Katso matkakonkareiden 14 parasta vinkkiä, Me Naiset
2015 | Sisältömarkkinoinnin suosio vain kasvaa, Markkinointi&Mainonta
2015 | Suomen suosituin matkablogi 2015Cisionin uutisointiRantapallon uutisointi
2015 | Matkabloggaaja vieraana YleX:n foorumilla – mitä haluat kysyä? ylex.fi
2015 | Uusi tapahtuma kokoaa yhteen bloggaajat, instaajat ja yhteistyöyritykset, marmai.fi
2015 | HS kokosi 11 kiinnostavaa matkakohdetta vuodelle 2015, HS.fi
2015 | Miten löytää halpa ja hyvä majoitus ulkomailta?, HS.fi
2015 | Kritiikkilaseissa lomalle, Ilta-Sanomat
2015 | Best Travel App for iPhone, Norwegian Magazine
2015 | Näin teet sen -matkablogivinkit, Mondo-lehti
2015 | Host at Blog Press Trip, Nordic Blogger’s Experience
2015 | Official Travel Blogger, Matkamessut
2015 | Host at Blog Press Trip, Nordic Blogger’s Experience
2015 | Official Host at Instagram Travel Thurday, #igtravelthursday
2015 | Official Travel Blogger, Nordic Blogger’s Experience
2014 | Host at Blog Press Trip, Nordic Blogger’s Experience
2014 | Official Travel Blogger, Matkamessut
2014 | Host at Blog Press Trip, Nordic Blogger’s Experience
2014 | Official Travel Blogger, Nordic Blogger’s Experience
2014 | Haastattelussa nainen Suomiretki-tempauksen takaa, Retkipaikka.fi
2014 | Interview & Jury, Create Trips
2014 | #minuntalvikuva-jury, Travellink
2014 | Kunniamaininta #ppwhereilive-kuvakisassa, Passionpassport.com
2014 | Suomen 2. suosituin matkablogi, Cision
2014 | #Suomiretki viikon featurena, dreamdo.com
2014 | #Suomiretki Across Finland, dreamdo.com
2014 | Myös Canon Suomi tykkää Suomiretkestä, Canon Suomi Facebook-sivut
2014 | Official Host at Instagram Travel Thurday, #igtravelthursday
2014 | Päivän kuva, Passionpassport.com
2013 | Suomen suosituin matkablogi, Cision
2013 | Official Travel Blogger, Matkamessut
2013 | Host at Blog Press Trip, Nordic Blogger’s Experience
2013 | Official Travel Blogger, Nordic Blogger’s Experience
2013 | Official Host at Instagram Travel Thurday, #igtravelthursday
2013 | 1. sija Bloggareiden Berliini -kirjoituskilpailussa, Hotels.com
2012 | Interrail täyttää 40 vuotta, HS


Matkablogin takana

Marinella Himari on retkeilytoimittaja, luontokuvaaja ja pitkän linjan SEO-konsultti, jonka tukikohtina toimivat Norjassa Lakselv sekä Suomessa Sodankylä ja Helsinki. Kahdentoista vuoden ikään ehtinyt KAUKOKAIPUU on Himarin luontomatkailuun erikoistunut media, jossa retkeillään etenkin Suomen ja Pohjoismaiden luontokohteissa.

KAUKOKAIPUU matkablogin 12 vuoden mittainen matkablogitaival on ollut pitkä, ikimuistoinen, yllätyksellinen, kantapäänkin kautta kuljettu, täynnä tunteita ja tarinoita. Kokemuksia, joita ette kuitenkaan usko. Mutta hyvä niin, silloinhan olen aidoimmillani ja sitä tämä matkablogi pyrkii teille antamaankin – koettuja hetkiä, tarinoita ja tunnelmia. Valokuvia, jotka monesti puhuvat minuakin enemmän, vaikka tässä Itämeren tytössä elää monen ihmisen tarina.

Himarin kanavat tavoittavat kuukaisittain +100 000 retkeilystä, vaelluksesta, kalastuksesta ja luontoelämyksistä kiinnostunutta silmäparia.

Voit seurata blogia Blogit.fi-palvelun ja Bloglovinin kautta.

Ota yhteyttä: marinella@wildermind.fi tai matkablogin Facebook-sivun kautta.

Privacy Preference Center