KAUKOKAIPUU matkablogi

KAUKOKAIPUU matkablogi on yhtä kuin kaksitoista dokumentoitua reissuvuotta, kymmenittäin käytyjä maita, satojatuhansia kuljettuaja kilometrejä sekä melkoinen kotikirjasto mahtavia ja surkuhupaisiakin seikkailuja.

Tämä matkablogi alkoi Italiasta. Vietin vuonna 2008 Erasmus-kevättä Pohjois-Italian Faenzassa, Emilia-Romagnan maakunnassa, ISIA Faenza -muotoiluoppilaitoksessa. Opiskelin tuolloin teollista muotoilua Savonia-ammattikorkeakoulun Kuopion Muotoiluakatemiassa. Suoritin vaihdon aikana vapaastivalittavia kursseja opiskellen italian kieltä, tuotemuotoilua, graafista suunnittelua ja keramiikka. Opintopisteet ansaitakseni (ja todistaakseni että tein muutakin kuin reissasin) dokumentoin vaihdon aikalailla jo silloin matkablogin muotoon, jota tuohon aikaan seurasivat kuitenkin lähinnä perhe, opiskelukaverit sekä opinto-ohjaaja.

 

matkablogi
KAUKOKAIPUU matkablogi on kuljettanut minua ympäri maailmaa.

 

KAUKOKAIPUU matkailublogi syntyy

Erasmus-vaihdosta palattuani matkablogi jäi elämään, sillä kirjoittaminen oli ollut pienestä asti lempiharrastuksiani. Nimesin sen kuitenkin uudelleen KAUKOKAIPUUKSI. Uskotteko, kun sanon, etten tuolloin keksinyt mitään muuta nimeä.

Näin 12 vuotta myöhemmin sama matkablogi elää ja hengittää edelleen, joskin maailmalla matkailu on vaihtunut esimerkiksi Pallas-Yllästunturin kansallispuiston tutkitusti maailman puhtaimman ilman nuuskimiseen. Muita KAUKOKAIPUU matkablogille ominaisia aiheita ovat tänä päivänä retkeily, valokuvaus ja kalastaminen.

matkablogi

Matkablogi on vienyt minua ympäri Suomen ja maailman luontokohteita, ja yksi ikimuistoisimmista kohteista on ollut Langtangin vaellus Nepalissa.

Matkablogin lisäksi..

Matkablogin lisäksi kirjoitan luonto- ja vaellustarinoitani Retkipaikka.fi-sivustolle sekä arvostettuun Latu&Polku-lehteen. Sain toimia Suomi 100 -juhlavuoden ajan unelmahommissani Työ ja elinkeinoministeriön Lomahaaste-kampanjassa sekä Suomen Luonnonpäivien lähettiläänä.

Luontomatkailu maailmalla ei kuitenkaan ihan kokonaan unohtunut, ja Madventuresilla työskennellessäni toteutin muun muassa Reissaa fiksusti -matkailusarjan ulkoministeriön Matkustusturvallisuus.fi-sivustolle sekä vastasin Mad Cook Show’n ja Docventuresin some-sisällöistä. Vastasin pitkään myös Fjällräven Suomen some-sisällöistä. Näistä ja muista projekteistani voit lukea enemmän erä- ja luontosisältöihin erikoistuneen WILDER MIND MEDIAn sivustolta.

Matkablogin lisäksi jaan kuvia ja tunnelmia elämästä nykyisessä Pohjois-Norjan kodissani Lakselvissa sekä reissuista Suomen luontokohteissa myös KAUKOKAIPUU matkablogin FB-sivulla sekä Instagram-tililläni. Saatoit myös bongata minut YLE:llä julkaistun Metsien kätkemä -tv-sarjan ensimmäisestä jaksosta, jossa seikkailimme Saaristomerellä ja Bengstkärin majakalla. Voit katsoa jakson Yle Areenasta sekä Finnairin lennoilla.

 

KAUKOKAIPUU matkablogi
KAUKOKAIPUU matkablogi tekee yhteistyötä myös Retkipaikka-sivuston kanssa.

 

KAUKOKAIPUU on Suomen palkituin matkablogi

KAUKOKAIPUU matkablogin historiaan on mahtunut paljon iloisia huomionosoituksia: KAUKOKAIPUU matkablogi on valittu Cisionin toimesta Suomen suosituimmaksi matkablogiksi vuosina 2013 & 2015. Vuonna 2014 KAUKOKAIPUU matkablogi oli samaisen listan 2. sijalla, samoin vuonna 2017. Vuonna 2016 KAUKOKAIPUU matkablogi valittiin The Blog Awards Finland -kisassa Suomen parhaaksi matkablogiksi. Toukokuussa 2017 myös #suomiretki-tempaukseni palkittiin ensimmäisen kerran, kun PING Helsinki -tapahtuman Vuoden valinnat -gaalassa sille myönnettiin I’ve found my sweet spot -huomionosoitus. Näistä kaikista iloisista hetkistä ja maininnoista nöyrimmät kiitokseni. ♥

Matkablogin takana

Marinella "Monni" Himari

Marinella Himari on retkeilytoimittaja, luontokuvaaja ja pitkän linjan SEO-konsultti, jonka tukikohtina toimivat Norjassa Lakselv sekä Suomessa Sodankylä ja Helsinki. Kahdentoista vuoden ikään ehtinyt KAUKOKAIPUU on Himarin luontomatkailuun erikoistunut media, jossa retkeillään etenkin Suomen ja Pohjoismaiden luontokohteissa.

KAUKOKAIPUU matkablogin 12 vuoden mittainen matkablogitaival on ollut pitkä, ikimuistoinen, yllätyksellinen, kantapäänkin kautta kuljettu, täynnä tunteita ja tarinoita. Kokemuksia, joita ette kuitenkaan usko. Mutta hyvä niin, silloinhan olen aidoimmillani ja sitä tämä matkablogi pyrkii teille antamaankin – koettuja hetkiä, tarinoita ja tunnelmia. Valokuvia, jotka monesti puhuvat minuakin enemmän, vaikka tässä Itämeren tytössä elää monen ihmisen tarina.

Himarin kanavat tavoittavat +200 000 retkeilystä, vaelluksesta, kalastuksesta ja luontoelämyksistä kiinnostunutta silmäparia.

Voit seurata blogia Blogit.fi-palvelun ja Bloglovinin kautta.

Ota yhteyttä: marinella@wildermind.fi tai matkablogin Facebook-sivun kautta.

Matkablogi / Yhteistyö

Lue lisää KAUKOKAIPUU matkablogin sisältöyhteistyöstä

CASET

KAUKOKAIPUUN kaupalliset sisältöyhteistyöt

Suosin KAUKOKAIPUU matkablogin sisältötyyppeinä pitkiä ja informatiivisia, visuaalisesti vahvoilla kuvilla julkaistuja artikkeleita sekä SEO-optimoituja kokoelmasivuja ja videoita. Löydät näistä kaikista esimerkkejä tältä sivulta.

Matkablogissa julkaistujen sisältöjen kautta haluan omalta osaltani kannustaa suomalaisia matkailemaan enemmän kotimaassaan ja arvostamaan sen kauniita luontokohteita. Näin ollen sekä matkablogissa että muissa sosiaalisen median kanavissani toteutettavien kampanjoiden teemat tiivistyvät kotimaanmatkailun, retkeilyn ja luontokokemusten ympärille, minkä lisäksi julkaisen harkitusti myös tuotepuolella (esim. Karttakeskuksen kirjat ja kartat) sekä kampanjoin luonnonsuojelun puolesta.

Myös yhteinen arvomaailma vaikuttaa matkablogin ja brändin kumppanuuden syntymiseen. Minulle on tärkeää, että molemmat kokevat yhteistyöprojektin kannattavaksi.

Matkablogi / Yhteistyö

Salpausselkä Geopark -näkyväksi -hanke

JULKAISUT
Taivaskero Pallas-Yllästunturin kansallispuisto

Matkablogi toimi referenssinä, kun sain ensimmäisen pestin junior copywriterina helsinkiläisestä digitoimistosta.

Matkablogi työnä

Olen kirjoittanut paljon matkailualan yrittäjyydestä sekä siitä, miten matkablogi on muodostunut minulle yhdeksi työnkuvistani. Totta puhuakseni en vuonna 2008 osannut edes haaveilla, että voisin jonain päivänä julkaista matkablogia ja saada artikkeleista palkkaa. Suurin osa matkablogin sisällöistä on kuitenkin edelleen oman elämän ja luonnon dokumentointia. Silti matkablogin kaupalliset yhteistyöt ovat mahdollistaneet laajemman ja monipuolisemman sisällöntuotannon, mikä on tietenkin todella hienoa ja tarjoaa myös lukijoille kiinnostavaa lisäsisältöä.

Matkailublogin pitäminen on mahdollistanut paljon

Tiesitkö, että sain ensimmäisen työpaikkani digitoimiston junior copywriterina matkablogin ansiosta. Sittemmin KAUKOKAIPUU matkablogi on myös toiminut portfoliona ja referenssinä, joka on tuonut minulle useita kiinnostavia sisältöyhteistöitä niin kotimaanmatkailun edistämiseen keskittyneiden tahojen kuin esimerkiksi kustantajien toimesta.

Matkablogi ei kuitenkaan ole päätyöni, vaikka se ison osan elannosta tuokin. Olen työskennellyt yli 10 vuotta sisältöstrategina ja SEO-konsulttina hakukoneiden maailmassa. Autan yrityksiä löytymään paremmin Googlesta, minkä lisäksi neuvon ja sparraan verkkosivuston sisältöjen ja auktoriteetin parantamisessa ja koulutan matkailualan yrityksiä viestimään ja julkaisemaan kiinnostavia sisältöjä sosiaalisessa mediassa. Järjestän myös kuukausittain SEO-verkkokurssin, jolle sinäkin olet tervetullut.

KAUKOKAIPUU matkablogi valittiin neljästä ehdokkaasta toteuttamaan Salpausselkä Geopark -näkyväksi -hankkeen sisällöt pitkänä blogisarjana.

Kammiovuori Sysmä

Kannattaako blogin perustaminen?

Tähän on helppo vastata, kyllä kannattaa! Vaikka lifestyle-blogeja ja matkablogeja on jo paljon, blogin perustaminen kannattaa ja joukkoon mahtuu. Mikä sen hauskempaa kuin dokumentoida omat retkensä ja elämyksensä kuvallisesti ja sanallisesti myös muiden iloksi.

Olen kirjoittanut matkablogia sen verran pitkään, että minulta kysytään usein vinkkejä sen oman blogin perustamiseen. Tässä muutamia ajatuksia blogin (ja etenkin matkablogin) perustamiseen.

 

matkablogi blogin perustaminen
Matkablogi on vienyt minua niin maailman kuin Suomen luontokohteisiin. Osasta reissuja on maksettu palkkaa, osa on mennyt omat “ajasta”.

 

Mihin perustaa blogi ja kannattaako ilmainen blogi?

Blogi kannattaa perustaa ja ilmainen blogialusta on hyvä alku, sillä ilmainen blogi mahdollistaa bloggaamisen aloittamisen helposti ja nopeasti. Mikäli kirjoitat lifestyle-sisältöjä, perusta blogi esimerkiksi Lilyyn. Jos taas haluat kirjoittaa matkablogia, voit aloittaa (kuten minäkin tein) vaikkapa Rantapallo.fi-sivuston alustalla. KAUKOKAIPUU matkablogi sijaitsi muutaman vuoden Rantapallon alustalla, kunnes halusin viedä sen askeleen pidemmälle ja rakentaa matkablogin ympärille oman matkailumedian.

Mikä on paras blogialusta?

Mikä on paras blogialusta? Jos minulta kysytään niin tietysti WordPress! WordPress on mielestäni paras blogialusta siksi, että se perustuu avoimeen lähdekoodiin. Tämän ansiosta WP:lle löytyy monia hyödyllisiä lisäosia sekä teemoja, jos omat tekniset taidot eivät riitä blogin ulkoasun muokkaamiseen. Myös Rantapallon blogit sekä Retkipaikka-sivusto sijaitsevat WordPressin blogialustalla. Squarespace on myös suosittu blogialusta, mutta siitä minulla ei ole omakohtaista kokemusta.

Millaisia ovat ne parhaat blogit?

Parhaat blogit ovat kirjoittajansa näköisiä. Tee siis aina itsesi näköistä sisältöä ja kuuntele sisintäsi; ei ole mitään järkeä julkaista aiheista vain siksi, että ne olisivat suosittuja tai luettuja. Itselleen kannattaa pysyä uskollisena, ja esimerkiksi juuri siksi KAUKOKAIPUU matkablogi muutti suuntaa maailmalla matkailusta kotimaan luontokohteisiin. Ja jos KAUKOKAIPUU matkablogi olikin suosittu jo ulkomailla reissaamisen aikaan, juuri Suomessa seikkailut nostivat matkablogin nykyiseen maineeseensa.

Miltä tuntuu olla bloggaaja?

Blogimaailma on nuorten naisten luoma monipuolisten sisältöjen valtakunta. On ollut hienoa seurata blogimaailman kehitystä yhtenä Suomen pitkäaikaisimmista bloggaajista. Joten ja kun minulta kysytään, miltä tuntuu olla bloggaaja, vastaan tietenkin että hienolta! Bloggaajana olen päässyt toteuttamaan unelmiani ja haaveitani mutta myös ottamaan kantaa minulle tärkeiden asioiden puolesta. Nimike bloggaaja on kuitenkin kasvanut kohdallani retkeilytoimittajan ja kirjailijan vakanssiin, joita olisin tuskin koskaan saavuttanut, ellen olisi alkanut julkaista omaa matkablogia.

Matkablogi / yrittäjyys

Lue lisää matkailualan yrittäjyydestä freelancerin silmin

Lue lisää

Bloggajasta toimittajaksi ja kirjailijaksi

Matkablogi on mahdollistanut myös oman kirjallisen uran kehittymisen. Ensimmäiseksi sain kutsun kirjoittamaan Suomen luetuimpaan outdoor-mediaan, Retkipaikkaan, minkä jälkeen aloitin Suomen Ladun Latu&Polku-lehden retkeilytoimittajana. Lehtiartikkeleita on tullut kirjoitettua jo useamman vuoden ajan, minkä lisäksi toteutin maaliskuussa 2020 pitkäaikaisen unelmani ja julkaisin ensimmäisen kirjani, joka kantaa nimeä Erältä, eräistä.

Yhtä aikaa ajaton ja kantaa ottava, tunnelmallisista luontokuvista ja lastumaisista tarinoista yhdeksi pitkäksi kertomukseksi nivoutuva teos on tuore tuulahdus suomalaisessa eräkirjallisuudessa. Samalla se on tarina ihmisistä, joita kirjoittaja on kohdannut elämänsä poluilla, sillä heistä me aina lopulta kerromme. He lopulta ovat niitä, jotka ovat muovanneet meistä sen, keitä me olemme.

Luontoa ylistävässä Erältä, eräistä -teoksessa kuvaillaan vuodenkierron mukaan kulkevissa tarinoissa erityisesti luonnon kauneutta. Kertomusten sisällä kulkee hento säie, joka tarina tarinalta vahvistuu, rakkaudesta ja toivosta, uudesta alusta.

Voit halutessasi lukea lisää kirjasta, lukijapalautteista sekä tekstinäytteitä verkkosivuiltani »

Erältä, eräistä -kirja

Erältä, eräistä -kirja löytyy kirjastoista ympäri Suomen.

Ilman matkablogia kirja tuskin olisi syntynyt (tai sen julkaisuun olisi ainakin kulunut enemmän aikaa). Matkablogin vakiintunut sekä tyylini tunteva lukijakunta mahdollisti riskinoton, sillä tuotin kirjan omakustanteena. Kokonaishinnaltaan lähes 10 000 euron sijoitus kuitenkin kannatti, sillä sain kulut katettua jo ennakkotilauksilla sekä kumppanuuspaketeilla.

Uskon myös, että siellä ruudun toisella puolen on paljon muitakin, jotka haaveilevat oman kirjallisen uran kehittymisestä ja jopa sen oman esikoisteoksen julkaisusta. Tätä tukeakseni julkaisen keväällä 2021 luovan kirjoittamisen kurssin sekä omat vinkkini kirjan kirjoittamiseen.

Vaikka KAUKOKAIPUU matkablogia lukevat kymmenet tuhannet ihmiset, suurin unelmani on ollut päästä tuotoksillani kirjaston valikoimiin. Sen vuoksi olen aivan äärimmäisen onnellinen ja kiitollinen, että kirjaa on tilattu lukuisiin kirjastoihin ympäri Suomen. Niteitä löytyy jopa kirjastoautojen kyydistä. On ollut myös ihana huomata, että teosta on varattu jonoksi asti.

Matkablogi on siis mahdollistanut minulle uran kirjailijana ja toimittajana sekä valokuvaajana. Ilman KAUKOKAIPUUta saattaisin edelleen istua digitoimistossa ja vääntää sisältöstrategioita muille asiakkaille. Teen sitä toki ja pelkäksi ilokseni myös tänä päivänä oman yritykseni kautta, mutta ulkoisten asiakkaiden lisäksi voin käyttää osaamistani myös omissa kanavissani: julkaista enemmän ja paremmin sekä kehittyä koko ajan, sillä kirjoittaminen kyllä opastaa matkallaan.

Matkablogi / kirjailija

Tilaa Erältä, eräistä -kirja verkkokaupasta

Lue lisää

KAUKOKAIPUU matkailublogin esiintymiset

2017 | Nosto, Yle Puhe
2017 | Mondon kirjoittajakoulu
2016 | A-StudioYLE
2016 | Matkabloggaaja median aalloillaFraktio, #perjantaipresis
2016 | Matkabloggarien vinkit kesäreissuihinYLE aamu-tv
2016 | Mondon kirjoittajakouluA-lehdet
2016 | Haista, löydy, näyPING Helsinki -etkot, Sonera HQ
2016 | #HelsinkiSecret-haastatteluRadio Helsinki
2016 | Vuoden 2016 matkailutrenditYle Puhe
2016 | Kurkistus kamerareppuunCanon Oy, Matkamessut
2015 | Millainen on onnistunut blogiyhteistyö? Matkailumaa Saksan PR-lounas, Klaus K
2015 | #LIMEforum 2.0KPEDU Kokkola
2015 | Vaihtoehtona maailmayESBOx, Iso Omena
2015 | Asiaa bloggaamisesta ja somesta, Digitalist Mini Talk Show, Markkinointiviestinnän viikko
2015 | Markkinointiviestinnän viikkoWanha Satama
2015 | Matkabloggaajien ilta, Mellakka Helsinki
2015 | Imagen ja Mondon kirjoittajakouluA-lehdet
2015 | Yle KioskiYLE TV2
2015 | Älä huku verkkoon – Vinkit hakukoneoptimoinnista sosiaaliseen jakamiseenMatkamessut
2015 | Bloggaajahaastattelut, Matkamessut; Elämyslava, Bloggers Lounge, Iskelmä radion lounge
2014 | Tehoaamu: Millaista on hyvä blogiyhteistyö, Suomen Markkinointiliitto
2014 | Matkablogit myyvät Suomen luontoaYle Puhe
2014 | Matkanjärjestäjien pitäisi hyödyntää paremmin matkablogien markkinapotentiaaliaYle Puhe
2014 | Bloggaajahaastattelut, Matkamessut; Elämyslava, Bloggers Lounge, Iskelmä radion lounge
2013 | Kuvia ja tarinoita Singarporesta, Singapore Tourism Board

Ikimuistoinen halaus ja hetki PING Helsinki -festivaaleilla, jossa #SUOMIRETKI ja Case Paavolan Tammi palkittiin sarjojensa parhaina.

matkablogi

KAUKOKAIPUU matkailublogi printissä

2020 | Matkabloggaajan parhaat vinkit kotimaahan, MeNaiset
2019 | Tuntemattoman sotilaan polullaArtikkeli Latu&Polku-verkkolehdessä
2019 | Kansallispuistot kuuluvat kaikilleSuomen Luonnonsuojeluliitto
2019 | Kalannahasta asiaaKolumni Latu&Polku-verkkolehdessä
2019 | Pienen punaisen mökin terveisetKolumni Latu&Polku-verkkolehdessä
2019 | Matka maata pitkin on seikkailuNuorten Luonto 1/2019
2017 | Jatkuva artikkelituotanto, Latu&Polku
2016 | 50 kotimaankohdetta, Lännen Media
2016 | Mondon ystävät jakavat Suomi-vinkkinsäMondo
2016 | Matkabloggaajasta tuli Suomi-fani, Nette-lehti
2016 | Matkabloggari ihastui Suomeen, Hämeen Sanomat
2016 | Nämä viisi asiaa pakkaan aina mukaanFinavia
2016 | 8 upeaa matkakohdetta, joissa on väljempääYle Uutiset
2016 | Keitä kannattaa seurata snapchatissa – suomalaiset matkailukasvotRantapallo
2016 | Mitä bloggaaja toivoo tiedotteeltaSTT
2016 | Moni matkabloggaaja haluaa nyt LappiinLapin Kansa
2016 | Tarinoita maailmaltaMetro-lehti 1/2016
2015 | Uteliaisuus vie maailmalle, Pirkka-lehti 9/2015
2015 | Oletko jo käynyt näissä paikoissa? Riku Rantalan ja muiden matkaajien vinkit lomalleYle Kioski, YLE TV2
2015 | Minne kesälomalla? Katso matkakonkareiden 14 parasta vinkkiäMe Naiset
2015 | Sisältömarkkinoinnin suosio vain kasvaa, Markkinointi&Mainonta
2015 | Suomen suosituin matkablogi 2015Cisionin uutisointiRantapallon uutisointi
2015 | Matkabloggaaja vieraana YleX:n foorumilla – mitä haluat kysyä? ylex.fi
2015 | Uusi tapahtuma kokoaa yhteen bloggaajat, instaajat ja yhteistyöyritykset, marmai.fi
2015 | HS kokosi 11 kiinnostavaa matkakohdetta vuodelle 2015HS.fi
2015 | Miten löytää halpa ja hyvä majoitus ulkomailta?HS.fi
2015 | Kritiikkilaseissa lomalleIlta-Sanomat
2015 | Best Travel App for iPhoneNorwegian Magazine
2015 | Näin teet sen -matkablogivinkitMondo-lehti
2015 | Host at Blog Press TripNordic Blogger’s Experience
2015 | Official Travel BloggerMatkamessut
2015 | Host at Blog Press Trip, Nordic Blogger’s Experience
2015 | Official Host at Instagram Travel Thurday, #igtravelthursday
2015 | Official Travel BloggerNordic Blogger’s Experience
2014 | Host at Blog Press TripNordic Blogger’s Experience
2014 | Official Travel BloggerMatkamessut
2014 | Host at Blog Press TripNordic Blogger’s Experience
2014 | Official Travel BloggerNordic Blogger’s Experience
2014 | Haastattelussa nainen Suomiretki-tempauksen takaaRetkipaikka.fi
2014 | Interview & JuryCreate Trips
2014 | #minuntalvikuva-jury, Travellink
2014 | Kunniamaininta #ppwhereilive-kuvakisassaPassionpassport.com
2014 | Suomen 2. suosituin matkablogiCision
2014 | #Suomiretki viikon featurenadreamdo.com
2014 | #Suomiretki Across Finland, dreamdo.com
2014 | Myös Canon Suomi tykkää SuomiretkestäCanon Suomi Facebook-sivut
2014 | Official Host at Instagram Travel Thurday, #igtravelthursday
2014 | Päivän kuva, Passionpassport.com
2013 | Suomen suosituin matkablogiCision
2013 | Official Travel Blogger, Matkamessut
2013 | Host at Blog Press TripNordic Blogger’s Experience
2013 | Official Travel BloggerNordic Blogger’s Experience
2013 | Official Host at Instagram Travel Thurday, #igtravelthursday
2013 | 1. sija Bloggareiden Berliini -kirjoituskilpailussaHotels.com
2012 | Interrail täyttää 40 vuottaHS

Privacy Preference Center