Kaunas – kaupunkilomailijan viikonloppukohde

Kaunas, Liettuan toiseksi suurin kaupunki on muutakin kuin sen tunnelmallinen vanhakaupunki.

Kaunas on Liettuan toiseksi suurin kaupunki ja maan entinen pääkaupunki. Kaunas sijaitsee Liettuan keskiosassa, maan kahden suurimman joen Niemenin ja Nerisin yhtymäkohdassa Via Baltica -autoreitin varrella.

Kaunas lukeutuu maailman vanhimpien hansakaupunkien joukkoon, minkä lisäksi se on myös yksi Keski-Euroopan kiinnostavista käyntikohteista. Tunnelmallisen vanhankaupungin lisäksi Kaunas tarjoaa myös luontoelämyksiä ja edullisia ostoksia turpeita ruoka-annoksia unohtamatta. Historiallisten nähtävyyksien lisäksi Kaunas tunnetaan myös hyvistä palveluista sekä kulttuuritarjonnasta, minkä vuoksi Kaunas sopii erinomaisesti pitkän viikonlopun matkakohteeksi.

 

Kaunas
Kaunas sateen jälkeen.

 

Kaunas on Liettuan toisiksi suurin kaupunki

Kaunas on pääkaupunki Vilnan jälkeen Liettuan suurin kaupunki. Historian aikana usein siirtyneet Liettuan rajat antoivat pääkaupungin tittelin hetkellisesti pikkusiskolleen, kun Vilna jäi hetkellisesti Puolan rajojen sisäpuolelle 1920.

Ympärivuotisena matkakohteena tunnettu Kaunas tarjoaa näkemistä ja kokemista kaikkina vuodenaikoina. Talviaikaan kaupunkiin kannattaa myös matkustaa, sillä Kaunas on säätiloiltaan Suomen talvea leudompi.

Kaunas on Keski-Euroopan kiinnostava viikonloppukohde.

Kaunas

Kaunas nähtävyydet – koe nämä!

Kaunas on helppo ottaa haltuun kävellen. Kaunasin mukulakivin päällystetyt kadut ja vanhankaupungin kuvaukselliset talonkulmat ovat omiaan iltakävelylle, sillä Kaunas on myös turvallinen matkakohde. Omasta laukustaan ja rahapussistaan kannattaa kuitenkin pitää huolta, sillä kuten kaikissa muissakin Euroopan kohteissa, myös täällä pyörii näpistelijöitä ja taskuvarkaita.

Kulje vanhankaupungin Vilniaus-katua pitkin kohti uutta keskustaa ja pistäydy myös sen pääkadulle Laisvès Alèjaalle. Näiltä seuduilta löytyy paljon kahviloita, ravintoloita ja ostosmahdollisuuksia. Vanhankaupungin keskusta on suosittu kokoontumispaikka, ja sen viereisiltä kaduilta löytyy niin putiikkeja, ravintoloita kuin Kaunasin kaupungintalo, urheilumuseo kuin Liettuan kulttuurihistoriallinen Maironis-museo.

Tutustu museon sivuihin »

Mikäli bongailet kirkkoja, niitäkin löytyy vanhankaupungin kupeesta: Pyhän Fransiskus Xavierin ja Pyhän Yrjön kirkot sekä Vytautasin kirkko joen tuntumassa ovat näkemisen arvoinen.

Kaunas

Kaunas on kaunis matkakohde myös ruska-aikaan.

Kaunas autolla ja bussilla

Kaunas on helppo kulkea läpi jalkaisin, minkä lisäksi paikalliset bussimatkat kustantavat vain euron verran. Taksimatkat eivät nekään rasita lompakkoa, kunhan muistaa tiedustella matkan hintaa etukäteen: vaikka mittari olisi päällä, se ei tarkoita, että ruudulla vilkkuva numero on lopullinen summa.

Lähialueen kohteita on mukava tutkia vuokra-auton kyydistä. Kuten muuallakin, myös tänne kannattaa varata auto jo Suomesta käsin. Hinta on todennäköisesti edullisempi, ja voit ottaa auton käyttöön suoraan lentoasemalla.

 

Kaunas
Kaunas on tunnettu myös kuvauksellisista kujistaan.