Tulossa pian!

Luovan kirjoittamisen verkkokurssi

Et pysty vaikuttamaan tekstiäsi lukevan ihmisen mielialaan tai tulkintaan esimerkiksi musiikin, kosketuksen tai onnistuneen näyttelijäsuorituksen voimin, sillä toimit yksin. Mutta herättämällä tekstin eloon rikkain sanakääntein sekä kauniiden lauserakenteiden ja vahvojen synonyymien avulla saat lukijat haistamaan, maistamaan, näkemään ja kuulemaan. Parhaassa tapauksessa saat heidät myös tuntemaan.

Kirjoittaessasi et kirjoita vain yhtä tarinaa, sillä kirjoitat jokaisen lukijan tarinan: me kaikki luemme tekstistä oman menneisyytemme, nykyhetkemem ja tulevaisuutemme. Me asetamme itsemme tekstiisi, ja me joko päästämme tekstisi ihon alle tai sitten emme.

Kirjoittaessasi luot myös raamit, joiden sisällä tarinat itse luovat merkityksensä. Sinun pitää vain uskaltaa kirjoittaa, minkä jälkeen sinun pitää uskaltaa julkaista.

ÄLÄ SUOTTA EMMI. Osallistuaksesi kurssille sinun ei tarvitse olla kokenut konkari tai julkaisija – riittää, että haluat kehittyä kirjoittajana ja sanataiteilijana sekä luoda teksteihisi kaivattua syvyyttä ja tunnelmaa. Samoin pätee kaikki edellä mainittu myös Sinuun, joka jo julkaiset tekstejäsi. Joten tervetuloa luovan kirjoittamisen kurssille, miltä tasolta tahansa!

LUOVAN KIRJOITTAMISEN KURSSILLA KÄSITELTÄVÄT TEEMAT:

Oman äänen ja kirjoittaja-minän tunnistaminen / Luovan kirjoittamisen työkalut / Ensimmäiset lauseet / Kuvaava kerronta / Dialogin tärkeys / Tekstin syventäminen sanataiteen avulla / Blank Pages, Never Again / Taustatutkimus / Inspiraatio / Pura mestariteos – ja rakenna omasi / Tekstin editointi / Julkaiseminen

Kurssin ohjaaja

Marinella Himari

KAUKOKAIPUUTA, Suomen palkituinta matkailublogia kirjoittava Himari on kymmenen vuotta työkseen tarinoinut retkeilytoimittaja, luontokuvaaja ja kirjailija, jonka kuvauksellisia kertomuksia on saatu lukea useista eri verkkojulkaisuista ja painotuotteista. Himarin esikoisteos, novellikokoelma Suomen luontokohteista julkaistaan keväällä 2020.