“Suurin ongelma maailmassa on, että aivan liian moni kasvaa aikuiseksi”
~ Walt Disney

Annoin taannoisten Matka 14 -messujen Bloggers’ Loungessa haastattelun Bloggaajasta matkailun ammattilaiseksi -kulmalla. Otsikko kuulostaa mahtipontiselta ja se kyllä pistikin minut miettimään tekemisiäni ja blogiani, sillä kyllähän tuollainen tokaisu asettaa kirjoittajan jo lähtökohtaisesti tietynlaiseen asemaan.

Ammattimaisuus mielletään yleisen käsityksen mukaan vahvasti pelkkään päivätyöhön eli siihen, mistä elantosi korjaat, mutta olen sitä mieltä, että ammattimaisuus voi olla paljon muutakin: sitä, että tietää mitä tekee ja sitä, että eksyessään osaa kysyä neuvoa. Ammattimaisuus opitaan tekemällä, ja tekemistä ohjaa intohimo.

“Uskon, että hyväksi luovan tiimin johtajaksi synnytään, mutta uskon myös, että siihen voi ainakin osittain myös kasvaa. Ja aina on viisasta ottaa oppia niiltä, jotka siinä ovat jo onnistuneet. Walt Disney sanoi, että suurin ongelma maailmassa on, että aivan liian moni kasvaa aikuiseksi. Tällä hän kiteytti myös luovuuden ja luovan tiimin ytimen.”
~ Tuija Seipell, Liian moni kasvaa aikuiseksi

messut1

Unagidonin Lotta järjestää jo toista lukijamatkaansa Japaniin, Archie Gone Lebanon -blogin takaa löytyvät Inka on matkailun monitoiminainen ja Pallontallaajien ääni, Mungolifen Anna on ansiokkaasti tehnyt bloggaamisesta itselleen kokopäivätyön.

Pikkusisko on vienyt asukuvat rohkeasti omalle levelilleen yhdistämällä poseerauksiin nykytanssiasennot: Ostrich Feathers huomioitiin Trendin puolesta jo alle puolen vuoden bloggaamisen jälkeen. Running With Wild Horses -blogin Veera kirjoittaa nykyisin myös Finnairin blogiin, jota olen kehunut aiemminkin hyvän yritysblogin näkökulmasta.

Siinä muutamia upeita naisbloggareita ensi alkuun. Intohimo näkyy ja se lienee tunnetiloista ainoita, jota ei voi feikata.

Brändi – etenkin henkilöbrändi – syntyy käyttäytymällä, ei väittämällä.

10265686033_8c8f77541b_o

inka

tytoy

vrkuulutus

“Olet sosiaalinen ihminen niin netissä kuin livenäkin, mitä verkostoituminen sulle tarkoittaa?”

Mahdollisuuksia. Kaikkea sitä, mitä olen päässyt kokemaan ja mitä tuleva vuosi pitää sisällään. Väitän, että omaan tekemiseensä kohdistuvan aidon intohimon jälkeen merkittävin tekijä bloggaajana menestymiseen on juuri verkostoituminen ja yhdessä tekeminen, toisista ja yhdessä inspiroituminen.

Digitaalisten suhteiden muuttaminen fyysiseen muotoon on parhaita asioita, mitä some voi tarjota. Olen tutustunut verkon yli aivan mielettömiin ihmisiin, ja osasta on tullut todella läheisiä ystäviä.

Matkabloggaajat matkailumarkkinoinnin uusi menestyskonsepti   Digitalist Network

Voitko paljastaa jo vuoden 2014 suunnitelmiasi? Onko matkoja suunnitteilla tai uusia kuvioita blogin kanssa?

Toki! Tulin juuri emännöimästä Suomeen kutsuttujen kansainvälisten bloggareiden Turun ja Ruotsin reissua, ja toukokuussa lähdetään Puolan Gdanskiin ja Saksan Berliiniin. Dublin kutsuu myös, kesälle ollaan suuniteltu vaellusta Albaniassa. Toisaalta sillä suunnalla kiinnostaisi myös julkisilla toteutettu kiertomatka, katsotaan mihin päädytään. Olen myös käynyt juttelemassa yhteistyökuvioista Venäjän suuntaan, eli sinne lähdetään myös.

Blogin uusiin kuvioihin liittyy hienoja yhteistyökuvioita etenkin yhteisöllisen järjestämisen näkökulmasta, ja helmikuussa olen mukana Travellinkin järjestämän Instagram-kisan juryssa yhdessä Norjan, Tanskan ja Ruotsin edustajien sekä Destination Unknown -blogin Sadun kanssa, joka myös on ansioitunut ja upea kirjoittaja. Ja ystävä.

5

Eniten allekirjoittanutta taitaa kuitenkin jännittää vuoden 2015 Nodic Bloggers’ Experience, josta kävin juttelemassa aivan uskomattoman energisen Innan kanssa. Joku teistä saattaa muistaa Mondon Vuoden 2012 matkakirja -kilpailussa kunniamaininnan saaneen teoksen Lapsiperheen Matkakäsikirja? No, Innahan senkin takana oli yhdessä siskonsa Inari Fernándezin kanssa. Kyllä meillä sitten on energisiä ja lahjakkaita naisia (miehiä väheksymättä: Panu, oot edelleen yksi mun suosikkibloggareista, ja mun kaikkien aikojen blogi-ihastuminen on edelleen Laurin ansiota).

Sitten vaan tämä soimaan ja inspiroitumaan kaikista hyvistä asioista ja niistä hyvistä ihmisistä, joita sun ympärilläsi on.

Iisii on sille, ku itsensä löytää. Lakkaa hakkaamast päätään pöytään. / Henkistä rikkautta, materia köyhää. Lakkaa esittämäst nöyrää, vaan on sitä puusydämellä. Aivot on vaan työkalu millä mennään. / Ja sillä mennään kohti valoo. Kuinka suurta voi olla elämän jano? / Suurta ku ensi-iltafilmi, ei vaan suurta ku maailma lapsen silmin.

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center