Tuo mystinen hahmo, jonka mukaan on nimetty Helsingin Taka-Töölöstä Alppilaan ja Pasilaan kulkevan ratikkareitin päätepysäkki.

Asun Etu-Töölössä, ja kuljen usein kakkosen spåralla. Sen vuoksi otsikon kysymys on aika ajoin noussut mieleeni, ja kun viimein tutkin tarinan sen takaa, en yllättynyt yhtään. Suomalaissyntyinen Nils Adolf Erik Nordenskiöld (1832-1901) on Ruotsiin muuttanut ja siellä vaikuttanut geologi, mineralogi ja naparetkeilijä. Suomen ja Ruotsin yhteinen kansallissankari ja yksi maailman suurimmista tutkimusmatkailijoista.

Annettakoot minulle anteeksi. Olen tehnyt näiden tutkimusmatkailijoiden kanssa lähempää tuttavuutta vasta viime vuoden syksystä, kun vierailin Tromsøn The Polar -museossa ja Amundsenin vakiokuppilassa. Palataan siihen seikkailuun kuitenkin toisella kertaa.

Mainittakoot, että olen kuitenkin jo teinivuosien IRC-galleria-ajoista saakka kuulunut Sir David Frederick Attenboroughin ja Suomen suosituimman luontoäänen Jarmo Heikkisen fanikanaville.

Nordenskiöldin johtama retkikunta purjehti vuosina 1878–1879 ensimmäisenä läpi Koillisväylän eli Atlantin ja Tyynenmeren Euraasian pohjoispuolitse yhdistävän 6 500 kilometrin mittaisen meritien.

Mutta miten ihmeessä tämä liittyy mitenkään PING Helsinki -tapahtumaan?

PING Helsinki
Tuomo Meretniemi | © Rimma Photography

Viime vuonna PING Helsinki -tapahtuman puhujaksi oli kutsuttu 17 vuorta nimiinsä valloittanut Suomen ainoa löytöretkeilijä Pata Degerman. Mies, jonka kanssa pääsin viime keväänä kiipeilemään Ranskan Alpeille ja mies, jonka puheenvuoroa siteerattiin tämän vuoden juonnoissakin. Power hour!

Ja löytyypä sitä samaa seikkailuhenkeä tämänkin vuoden tapahtumasta: Juontajamme Tuomo Meretniemi lähtee kuukauden päästä kuusivuotiselle purjehdukselle maailman ympäri. Sail For Good -hanke on lajissaan ainutlaatuinen, sillä matkalla on koko perhe.

Ei tätä turhaan kutsuta maailman inspiroivimpien koulutushankkeiden listalle yltäväksi tempaukseksi.

PINGHelsinki2016-1

PING Helsinki
Ronja Salmi | © Rimma Photography

Toinen juontajistamme oli ihastuttava median moniottelija Ronja Salmi. Kirjailija, toimittaja, heppatyttö ja yrittäjä – ja aivan varmasti aika monen uusi idoli.

Tämän takia minä kirjoitan Kaukokaipuuseen vain niistä asioista, joista pidän. En niistä, joista joku sanoo että pitäisi, olisi soveliasta tai ennen kaikkea: kannattaisi.

Olen kyllä monesti ihmetellyt, miten kukaan tietäisi paremmin kuin minä itse, mistä minun kannattaisi kirjoittaa. Ja yhtä mielipuolisesti minulle on sanottu, ettei esimerkiksi kotimaanmatkailu riittäisi kattamaan matkablogin genreä.

Silloin ei kuulemma matkusta tarpeeksi kauas.

Eikö matkan mitta ole minun itseni määriteltävissä?


PING Helsinki
PING Helsnki -festarikansaa | © Rimma Photography

PING Helsinki
PING Helsnki -festarikansa | © Rimma Photography
PING Helsinki
Mamolan kuu ja iProspectin Anna Lehto | © Rimma Photography
PING Helsinki
Maailman 12. vaikutusvaltaisimman naisen joukkoon valittu Minna Salami | © Rimma Photography

Meillä oli 200 aivan mielettömän upeaa sisällöntuottajaa eli Content Gurua sekä lähes saman verran yritysedustajia eli Business Hippejä. Heistä kaikista ilahduttavan moni kävi allekirjoittamassa Akun ja Innan ideasta syntyneen eettisen PING Ethics -koodiston, jonka kuvitti vierailevaksi tähdeksi kutsuttu Redan redanin Linda Saukko-Rauta.

Lounaskeikkayllätyksestä vastasi upea Anssi Kela, joka kertoi kokeilleensa heti ensimmäisenä päivänä – kun se oli mahdollista – livekeikkalähestystä Facebookissa. Mies on myös aktiivinen sosiaalisessa mediassa, kuinkas muutenkaan.

PING Helsinki

PING Helsinki
PING Helsnki -lounaskeikka Anssi Kelan tahtiin | © Rimma Photography
PING Helsinki
PING Helsingin perustajat Inna, Nella, Aku & Sanna | © Rimma Photography
PING Helsinki
Wallenius-blogin Sanna Wallenius & iProspectin Anna Lehto | © Rimma Photography

PING Helsinki
Futuristi Gerd Leonhard | © Rimma Photography

Ystäväni ja kollegani Sanna kiteytti koko PING Helsinki hosted by Långvik -tapahtuman paremmin kuin kukaan. Suosittelen siis lukemaan tämän pään pyörälle pistävän artikkelin.

“Muista siis, että ihmisarvosi koostuu ihan muista asioista kuin Instagrammin seuraajaluvuista tai Facebook-tykkäyksistä.”

Sanna ei voisi olla enempää oikeassa. Ja samaa minäkin tuumasin tänään Instaan julkaisemassani kuvassa.

 
Jatketaan siis oman elämämme löytöretkeilijöinä vailla muiden asettamia paineita.
People – Interests – Networks – Gathering

Yhdessä parempien sisältöjen puolesta

#PINGHelsinki


Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Ennakkotilaa: Vaella, kalasta, rakasta — Omaa polkua etsimässä

"Minä rakastan merta; sen äärettömyyttä, ja salaisuuksia, jotka luonto on pystynyt säilyttämään itsellään. Kaikuja, jotka kumisten kantautuvat kilometrien syvyyksistä. Sitä, miten rannan hienolla hiekalla ja simpukkamurskalla kävellessään voi palata hetkeksi elämän alkukodin ääreen – sinne, mistä kaikki on syntynyt."


Ennakkotilaa

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko kerran kuussa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center