Matkailualan Oscar-gaala 2016

Kultaiset Oscar-patsaat ovat koristaneet maailman suurimpien filmitähtien ja elokuvaohjaajien palkintokaappeja aina vuodesta 1929, ja chicagolainen R.S. Owens & Company on kiillottanut status-symboleja jo kolmatta tuhatta.

Virallisen the Academy Award of Meritin sijaan on lempinimensä Oscar paljon tunnetumpi. Sanotaan, että nähtyään patsaan ensi kertaa, olisi silloisen akademian kirjastonhoitaja nimennyt palkinnon ukkinsa mukaan.

Palkinnot jaettiin viime yönä jo 88. kertaa, enkä voisi olla iloisempi, että Leonardo DiCaprio nappasi viimein ansaitsemansa parhaan miespääosan Oscarin. Tämän luontodokumentaristin sydäntä lämmitti myös se, että oman järjestönsäkin perustanut mies sisällytti lyhyeen puheeseensa hienon ajatuksen luonnosta ja luonnonvaroista, joista toivottavasti seuraavakin sukupolvi saa vielä nauttia:

”Let us not take this planet for granted. I do not take tonight for granted.”

Suosikkiblogit-haasteita tulee vastaan aina silloin tällöin, ja minusta ne ovat oikein mukavia. Te kollegat ja kanssabloggaajat olette tärkeitä, ja monesta on tullut minulle niitä lähimpiä ystäviä. Sen kunniaksi, minä itse Kaukokaipuun päätoimittajana ja itsevaltiaana, haluan soveltaa sääntöjä, ja jaan ensimmäistä kertaa matkailualan Oscarit, joissa aikahaarukkana toimii vuosi 2015 sekä alkukevät 2016. Tähän vaikutti vahvasti muun muassa miessivuosan valinta.

Best picture on tietenkin vuoden blogikirjoitus, sivuosat blogissa näyttäytyviä puolisoja tai perheenjäseniä, harrastukset taipuvat erikoisosaamiseksi ja kaikkia muita kategorioita onkin sitten sovellettu täysin oman mielen ja huumorin mukaan.

Tässä siis ovat Kaukokaipuun jakamat matkailualan Oscar-palkinnot vuosimallia 2016!

BEST PICTURE

Laulu ryhävalaasta | Kalastaja kuivalla maalla

”Norjan sotajoukkoihin kuuluvan valaanpelastukseen erikoistunueen osaston sukeltajat katkaisivat kaapelin ja vapauttivat vuorokauden jumissa olleen valaan.

Tuhansilta Tromssan saarilla asuvilta ihmisiltä meni nettiyhteys maailmaan. Myös professorilta. Sähköyhtiölle tuli miljoonien lasku.

Valas pelastui.”

Tutustu kaikkien aikojen suosikkiblogiini ja lauluun ryhävalaasta »

ACTOR IN A LEADING ROLE

Otto Lilja | OTTOizakaya

”Blogin taustalla häärii todellinen persoona. Matkailuun, oman itsensä kehittämiseen sekä elämän yleiseen ihmeellisyyteen hurahtanut reilu parikymppinen Otto pitää tukikohtaansa Lontoossa, sydämen eläessä silti vahvasti Helsingissä. Paikkauskollisuudesta Otto ei oikeastaan perusta alkuunkaan ja identiteetiksi onkin näillä eväillä muodostunut maailmankansalainen isolla ämmällä.”

Otto on inspiroiva, iloinen ja rohkea – ihana ystävä, jonka Lontoon arki ja maailmaa kiertävät seikkailut ovat aina yhtä innostavia.

Räiskyvään ja menevään blogiin tästä »

ACTRESS IN A LEADING ROLE

Ulla Alakangas | 50 state puzzle

”Ekstrovertin luonteeni takia innostun helposti. Matkailu oli ensimmäinen suuri rakkauteni, johon tutustuin jo ala-asteella. Pääsin vierailemaan monissa häikäisevissä paikoissa, mutta New Yorkin matka vuonna 2006 muutti elämäni. Tunsin ensimmäistä kertaa olevani kotona. Tunne oli niin voimakas, että halusin oppia tuntemaan kaupungin ja maan sen ympärillä.”

Niin kävi minullekin, mutta maa oli Italia. Ja olen aina kokenut, että meillä on paljon yhteistä sekä elämänkatsomuksen että ajatusmaailman puolesta. Ullan kirjoitukset – kun hän sille päälle heittäytyy – saavat aina aikaan sellaisia tunneryöppyjä, että koen pystyväni mihin tahansa.

Ulla, sinulle jos kelle minä haluaisin antaa nuuskamuikkushatun.

Tutustu naisen jenkkiblogiin ja Instagramiin »

ACTOR IN A SUPPORTING ROLE

Nyt alkaa kaikkien aikojen seikkailu – vauvavuosi 2016 | Rimma & Laura

”Toivon totisesti, että tällä reseptillä käyntiin lähtenyt vauva-arkemme tulee jatkossakin sujumaan hyvin ja sallii meille myös pienet reissut ja irtiotot arjesta yhdessä pienenä perheenä. Joitain varovaisia suunnitelmia on jo tehtynä, mutta katsotaan vielä muutama hetki eteenpäin, koska niitä päästään toteuttamaan.”

Myös Kaukokaipuu onnittelee perhettä ja pikkumiestä!

Tutustu Lauraan ja pikkumieheen (se parrakaskin on komea) »

ACTRESS IN A SUPPORTING ROLE

Panun vaimo | Panun matkat

Tosin – yhtä hyvin parhaan naissivuosan palkinto olisi voinut mennä Panun tyttärelle.

Kiitos ihanasta kirjoituksesta, joka avasi meille tämän hienon matkailijan elämää vaimon silmin. Erityismainintana haluaisin vielä kertoa, että Panun matkat on kuulunut omalle lukulistalle aina.

Lue Panusta vaimon silmin »

CINEMATOGRAPHY

Nordic Nodes | Maria Mikkonen

Parhaan valokuvablogin valinta on helppo. Marian luonto- ja harrastuskuvat ovat yksinkertaisesti tyrmääviä. Tutustu myös naisten Instagramiin sekä Twentyknots-yritykseen, jonka kautta minäkin menetin sydämeni SUP- ja purjelautailulle.

Tästä ihastelemaan valokuvia »

COSTUME DESIGN

Archie Gone Lebanon | Inka Khanji

Archie Gone Lebanon -blogissa yhdistyvät sulassa sovussa budjettimatkailu, ruokafiilistelyt sekä korealainen itsepuolustuslaji Taekwon-Do. Onnea mustasta vyöstä, Inka!

Tutustu kurkipotkijaan »

Untitled

DIRECTING

Seikkailijattaret | Veera & Laura

Veeran ja Lauran perustaman Seikkailijattaret-fyhmän ideana on toimia yhteisönä suomalaisille aktiivisesti matkustaville naisille. Seikkailijattarien kautta voit kysyä vinkkejä muilta matkailijoilta, tavata muita matkailijoita maailmalla tai muuten vaan hakea tukea ja ideoita samankaltaisten ihmisten joukosta!

Liity Facebookin Seikkailijattaret-ryhmään »

DOCUMENTARY (FEATURE)

50 State Puzzle | Ulla ja Kirsi

Halusin valita dokumentti-osioon blogin, jolla on selkeä ja vahva nieche. Sen kunniaksi tämä Oscar kuuluu Kirsille ja Ullalle, jotka yhdessä pitävät Jenkkeihin keskittynyttä matkablogia.

Katso, kuinka monta osavaltiota on valloitettu »

DOCUMENTARY (SHORT SUBJECT)

Pää pilvissä | Maarit Johanna

Vastaavasti halusin nostaa myös kotimaanmatkailussa kunnostautuneen blogin lyhytdokumentti-osioon en juttujen lyhyyden vaan Suomen kartografian perusteella. Maarit kirjoittaa kauniisti kotimaan luonnosta ja suomiretkistä. Ainoa miinus on se, että Lapinhulluus tarttuu varmasti.

Äkkilähtö Lappiin »

FILM EDITING

Pingviinimatkat | Juhana

On helppo valita Suomen blogimaailman matkablogiskenen teknisesti taitavin valokuvaaja. Parasta tässä blogissa taitaa kuitenkin olla se, että vaimon kynä on aivan yhtä hyvä, kuin miehen reissukuvat.

Tutustu upeisiin kuviin täällä »

FOREIGN LANGUAGE FILM

Deep red blues | Kea Soza

”Travel has brought me so much more than just momentary bliss. Little did I know when I at 16-years of age boarded a plane to Alaska, that it would be the start of the biggest adventure of my life, and that my destination would come to change my life forever. Because that’s when my life truly began. I got to know myself, learned what I love to do in life and where I really want to be.”

Tämä blogi ja sen kaunis ajatusmaailma ovat varmasti yhtä syviä ja pitkiä, kuin kaikki Ameriikkojen kansallispuistojen kanjonit yhteensä.

Rajattomain toiveiden Amerikkaan »

MAKEUP AND HAIRSTYLING

Siveltimellä | Sanna Kanninen

Elämää ja matkoja ympäri maailman – paratiisirannoilta suurkaupungin sykkeeseen. Blogissaan kirjoittaja fiilistelee, reissaa ja meikkaa.

Tämä oli niin helppo että meinaa naurattaa! Myös ihanainen Sanna reissaa paljon Jenkeissä, ja valokuvien kirkkaat värit piristävät jokaista työpäivää.

Tutustu blogiin »

PRODUCTION DESIGN

La Vida Loca 2.0 | Sari Venäläinen

Rakkaudesta Latinalaiseen Amerikkaan perustettu La Vida Loca 2.0 on mainio esimerkki digi- ja media-alaa, matkustamista sekä lifestylea sulavasti sekoittavasta matkablogista, jonka seuraavaa postausta ei ikinä osaa arvata. Ja se on minusta aivan mahtava piirre!

TOIM. HUOM. Blogin mäyräkoiraa ei voi olla rakastamatta.

Tutustu blogiin »

WRITING (ADAPTED SCREENPLAY)

IGTT: Kesän huippuhetket | With huge passion for life

”En odottanut kesältä mitään, mutta se antoi itselleni melkein kaiken mahdollisen.”

Nykyisin kerran kuussa vietettävään Instagram Travel Thursday -tempaukseen kirjoituksellaan osallistunut Jenna vangitsi minut tällä tarinalla, joka syystä tai toisesta on palannut mieleen aina silloin tällöin. Tässä kohtaa jaetaan Oscareiden toinen nuuskamuikkushattu!

Lue koko artikkeli »

WRITING (ORIGINAL SCREENPLAY)

Elämän juhlapäivä | Palmuasema

”Kymmenen vuotta sitten tänään minä melkein kuolin. Matkani olivat hyvin lähellä päättyä Oulun rautatieasemalle juuri silloin, kun ne olivat vasta alkaneet. Ennen matkablogia, ennen juuri mitään siitä, mitä minä olen tänään.”

Voimakas, rohkea ja ihana – Sanna on esimerkillinen tapaus siitä, että unelmat on tehty toteutettaviksi. Kaikki on vain itsestä kiinni. Kiitos hienosta ja koskettavasta kirjoituksesta!

Selviytymistarina alkaa täältä »

BONUS: Wild life

Vaihda vapaalle | Elina Mälkiä

”Blogissa tutustutaan upeaan maapalloomme, nähdään villieläimiä ja pohditaan myös eettisiä asioita.”

Vaihda vapaalle on varmasti Suomen laadukkain villieläinten bongailuun ja safarimaisemiin erikoistunut matkablogi, jossa myös luksus on ajoittain mukava lisä matkalle.

Tutustu blogiin »

BONUS: Ulkosuomalainen blogi

Globe Called Home | Jenni Ojala

Vaikka olen seurannut naisen seikkailuja jo pidemmän aikaa, tapasin Jennin ensi kertaa viime vuoden pikkujouluissa. Heti synkkasi, ja tämä upea blogi hienoilla kuvilla ja vuoristofiilistelyillä kasvoi vielä himpun verran paremmaksi. Lämmin lukusuositus!

Tutustu blogiin »

Kaikki tämän kirjoituksen kuvat on lainattu kunkin kategoriansa voittaneesta blogista. <3

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center