Matkailualan Oscar-gaala

Kultaiset Oscar-patsaat ovat koristaneet maailman suurimpien filmitähtien ja elokuvaohjaajien palkintokaappeja vuodesta 1929, ja chicagolainen R.S. Owens & Company on kiillottanut status-symboleja jo kolmatta tuhatta.

Mutta miten maailmankuulu Oscar kirjoitetaan? YLE pohti tätä kiintoisaa kulmaa pari päivää sitten julkaisemassaan artikkelissa. Jos minä saisin ojentaa tuon kultaisen palkinnon, antaisin sen kauneimmasta elokuvasta Ted Chiangin Story of Your Life -tarinaan pohjautuvalle ARRIVALILLE.

Eiliseen artikkeliini Maailma jossa elämme viitaten, voitte ottaa elokuvan käsikirjoituksen luettavaksi vaikka työmatkoillenne.

Suomen aikaa tulevana yönä klo 02:00 ojennettavat palkinnot tarkoittavat myös sitä, että viime vuonna ensimmäistä kertaa jaetut Kaukokaipuun Oscar-palkinnot ovat täällä toistamiseen!

Kuka palkittiin parhaasta naispääosasta, supporttaavana miehenä, kuvaajana ja tarinankertojana? Siirtykäämme siis pidemittä puheitta palkintojen jaon pariin!

 

 

ACTRESS IN A LEADING ROLE

SEIKKAILIJATTARET

Ei ollut vaikeaa valita tämänkertaista naisedustajaa, joka on tietenkin tuoreen, naisille suunnatun Seikkailijattaret-verkkolehden perustajista toinen eli Laura. Kunniamaininta päättäväisyydestä ja rohkeudesta tavoitella omia unelmiaan!

Tutustu Seikkailijattaret-sivustoon »

 

 

ACTOR IN A SUPPORTING ROLE

RIMMA & LAURA

Harvan blogin taustatohinoissa ovat miehet mukana sellaisella pieteetillä, kuin Adventuring Moms -yhteisön perustaneiden Rimman ja Lauran yhteisblogissa. Tästä blogista löytyvät löytyvät Suomen daddy coolit!

Tutustu blogiin »

 


 

ACTRESS IN A SUPPORTING ROLE

MATKAPODCAST

Viime vuoden parasta antia partner in crime -osastolla oli ja on ehdottomasti Millan ja Inkan Matkapodcast, joka vie kuulijansa Suomesta maailmalle ja monien mielenkiintoisten reissuaiheiden pariin. Vahva suositus!

Kuuntele podcastit täältä »

 

 

CINEMATOGRAPHY

VEERA BIANCA

Veeran kuvamaailman tyylikäs, tietoinen ja tunnistettava ote erottuu edukseen, luoden ammattimaisen fiiliksen kaikesta, mitä tämä #girlboss tekee. Ei väliä mitä nainen kuvaa, kaikki näyttää upealta!

Tutustu Veeran Instagramiin »

 


 

COSTUME DESIGN

PIPO SILMILLÄ

Ollaan rehellisiä: Harva näyttää rinteessä ja ulkoillessaan yhtä ihastuttavalta kuin Pipo silmillä -blogin Milja. Karkkivärit pinkki, turkoosi ja keltainen istuvat sulassa sovussa mihin tahansa aktiviteettiin, ja naisen outfitista tulee aina hyvälle tuulelle.

Tutustu blogiin »

 

 

DIRECTING

MATKAOPAS ROOMAAN

Rakkaudesta Roomaan syntynyt Rooman matkaopas on varmasti parasta antia, jota internetin matkailusivustot tällä hetkellä tarjoavat – ei vain siksi, että vinkit ovat mainiot, vaan siksi, että tekemisestä huokuu aito intohimo ja rakkaus entiseen kotimaahani.

Tutustu Rooman matkaoppaaseen »

 

 

DOCUMENTARY (FEATURE)

FANGIRL QUEST

Upeiden elokuvakohteiden perässä matkustavat ystävät ovat vieneet oman niechensä aivan uusiin ulottuvuuksiin: Trainspottingin ja Game of Thronesin kuvauskohteet ovat tässä blogissa vasta alkua.

Tutustu blogiin »

 

 

DOCUMENTARY (SHORT SUBJECT)

COCOA ETSIMÄSSÄ

Kuka muu muka kuin Cocoa etsimässä ansaitsisi dokumentointi-palkinnon vuoden 2016 parhaasta joulukalenterista, jonka aiheet käsittelevät kaikkea mahdollista kualalumpurilaisen kattobaarin kakkakepposista pesukarhukuiskaajaan sekä tinkimisen jaloon taitoon!

Tutustu blogiin »

 

 

FILM EDITING

ARCHIE GONE LEBANON

Kun ystäväpiiristä ja kollegoista tuntuu löytyvän vain ja ainoastaan lahjakkaita valokuvaajia, luulisi tämän osion nimeämisen olevan kaikkein vaikeinta. Tällä kertaa kunniamaininta on kuitenkin helppo antaa Inkalle, jonka taltioimiin Kenian kuviin rakastuin ikihyviksi.

Kenian maisemiin »

 


 

FOREIGN LANGUAGE FILM

DEEP RED BLUES

Historian ensimmäinen, jo toistamiseen samalle henkilölle annettu kunniamaininta kuuluu tänäkin vuonna Kealle. On yksinkertaisesti mahdotonta miettiä ketään muuta kuin Deep Red Bluesia tälle paikalle.

Tutustu blogiin »

 

 

MAKEUP AND HAIRSTYLING

AAMUKAHVILLA

Matkailualan Oscar-palkintojen tuorein tulokas ja villihevonen on ihanan Aamukahvilla-blogin Henriikka, joka vaalean kuontalonsa ja punahuultensa kanssa tekee lähtemättömän vaikutuksen, missä ikinä kulkeekin. Norja on ollut ehdoton suosikkini!

Siirry Norjan arkistoihin »

 

 

PRODUCTION DESIGN

ANDALUSIAN AURINGOSSA

Ruokamatkailun ammattilainen, ihana ja eloisa Ariela julkaisi juuri esikoisteoksensa Andalusian auringossa – kulinaristiretkiä Jerezistä Jerusalemiin. Kaukokaipuu haluaa lähettää mitä parhaimmat onnittelut tuoreelle kirjailijalle!

Tutustu blogiin »

 

 

WRITING (ADAPTED SCREENPLAY)

MATKACHAT

#matkachat on suomenkielinen puolen tunnin Twitter-keskustelutuokio eli Twitter chat matkailua liippaavista aiheista, johon voi osallistua Twitterin välityksellä kuka vaan. Osallistu – niin minäkin teen!

Tutustu ja osallistu matkachatiin »

Kaikki tämän kirjoituksen kuvat on lainattu kunkin kategoriansa voittaneesta blogista.
Kannen kuva: Kimson Doan

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center