Onnea kaikille valmistuneille – myös teille, jotka ette saaneet hyviä numeroita, todistuksia tai stipendejä. Minäkin olin lukiossa ihan surkea.

Päättötodistukseni keskiarvoa ei pelastanut mikään. Hävetti, kun muut hehkuttivat Eetä ja Ällää, hyvä kun sain itse työllä ja tuskalla pari Ämmää. Vanhempani kuitenkin sanoivat aina: ”Riittää, kun tekee parhaansa.” Kyllä minä kai yritinkin, joskin huonoin tuloksin. Uusin äikän, enkä siltikään onnistunut korottamaan tulostani. Harmitti ihan helvetisti. M. Kaikkien niiden kympin aineiden jälkeen. M.

M.

Vietin välivuoden levykaupan tätinä. Nautin jokaisesta hetkestä: Sleevaamisesta, levyjen järjestämisestä, ikkunan somistamisesta. Siitä, että sain kuunnella, mitä huvitti – Social Distortionia, Elvistä, Viikatetta, J. Karjalaista, rokkia,


kuva 147


Surffasin sitten yhtenä iltapäivänä netissä, etsin opiskelupaikkoja. En ollut päässyt edellisvuonna EVTEKiin enkä HAMKiin. Löysin aikalailla vahingossa ja googlaamalla Kuopion Muotoiluakatemian.

Minut kutsuttiin ennakkotehtävän perusteella kaksipäiväisiin valintakokeisiin, joihin osallistuin kipeänä. Harmitti, mutta uskomatonta kyllä sain vain muutamaa pistettä vaille täydet pinnat: pääsin opiskelemaan teolliseksi muotoilijaksi.

Lähdin Erasmus-vaihtoon, syntyi Kaukokaipuu, valmistuin. Sovelsin oppimaani ja luovin tieni konsepisuunnittelijan sijaan sisältösuunnittelijaksi, minkä jälkeen olen päässyt tekemään huikeita projekteja yhdessä mahtavien ihmisten kanssa: alkuun ilmaiseksi, sitten pientä palkkiota vastaan, nykyään työkseni.

Valokuvaaminen on luonnollisesti kulkenut mukana koko ajan.


14

Untitled

ping-helsinki-2017-eino-nurmisto-10


Tänään elän elämäni ensimmäistä päivää tien päällä, tarkoituksenani reissata loppuvuosi ja kerätä materiaalia syksyllä 2019 julkaistavaan esikoisteokseeni.

Omaan kirjaan.

Jos äikästä saatu M harmitti joskus, ei harmita enää.

Hitot ämmästä!

Tällä julkaisulla halusin vain sanoa, että on ihan ok saada huono todistus ja silti menestyä elämässään. Jos siis sait pelkkiä välttäviä, älä välitä. Sinulla on kaikki edellytykset toteuttaa unelmasi. Niin minullekin kävi.

Vielä kerran onnea kaikille valmistuneille!Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center