Usvainen aamu Utön majakalla

Nouskaa aallot hyrskyharjat / lauluanne laulamaan,
että laulustanne taasen / uljuutta ja voimaa saan! ~ Eino Leino

Utön majakka, Saaristomeri. Tasan 06:00 soitti kello. Auringon piti nousta vajaa puoli seitsemän, mutta paksu hernerokkasumu oli kietonut Saaristomerta vahtivan Utön itseensä. Peipposet visersivät ikkunan takana, ja huonetoveri nukkui, kun minä puin vaatteet ylle ja solmin kengännauhat. Ovi narahti. Astuin mökistä kastepisaroiden pilkuttamalle Luotsimäelle. Upea Utön majakka seisoi vakavana vasten vaaleutta vain muutaman kymmenen metrin päässä yösijastamme. Se vartioi meitä ja merta koko yön.

 

Utö majakka

Utö majakka

Utö majakka

 

Nukkua nyt unensa aivan Utön majakan kyljessä, siinä karahtaa hymy kenen tahansa huulille. Vaikka onnellinen ja iloinen oli kyllä jokainen Suomen Majakkaseuran kevätretkelle lähtenyt hyväntahtoinen hupsu, pitkiin komistuksiin tai kaunokaisiin ihastunut ihminen. Meitä on monia ja joukkoon mahtuu, sillä majakkaseura toimii yhtä palkattua työntekijää lukuunottamatta vapaaehtoisvoimin.

 

Utö majakka
Utön majakka vartioi sumussa seilaavia laivoja.

Utö majakka

 

Utön luotsisatamassa peipposten viserrys vaihtui haahkojen kaakatukseen ja lankkujen narinaan. Saaren neljä hehkuvan oranssia luotsivenettä sen sijaan huilasivat vielä hiljaa ja heräilivät hiljalleen uuteen päivään, jonka edestä sumuverho pian väistyikin ja antoi tilaa auringolle ja sinitaivaalle.

Utö | Luotsivene
Luotsiveneet huilasivat aamukoitteessa.

 

Saaristomeri

Saaristomeri

Utö | Finland
Utön pieni putiikki on avoinna vain muutamina tunteina päivässä.

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center