Nouskaa aallot hyrskyharjat / lauluanne laulamaan,
että laulustanne taasen / uljuutta ja voimaa saan!

~ Eino LeinoUtö majakka

Utö majakka

Utö majakka


Tasan 06:00 soitti kello. Auringon piti nousta vajaa puoli seitsemän, mutta paksu hernerokkasumu oli kietonut Saaristomerta vahtivan Utön itseensä. Peipposet visersivät ikkunan takana, ja huonetoveri nukkui, kun minä puin vaatteet ylle ja solmin kengännauhat. Ovi narahti. Astuin mökistä kastepisaroiden pilkuttamalle Luotsimäelle. Utön upea majakka seisoi vakavana vasten vaaleutta vain muutaman kymmenen metrin päässä yösijastamme. Se vartioi meitä ja merta koko yön.

Nukkua nyt unensa aivan Utön majakan kyljessä, siinä karahtaa hymy kenen tahansa huulille. Vaikka onnellinen ja iloinen oli kyllä jokainen Suomen Majakkaseuran kevätretkelle lähtenyt hyväntahtoinen hupsu, pitkiin komistuksiin tai kaunokaisiin ihastunut ihminen. Meitä on monia ja joukkoon mahtuu, sillä majakkaseura toimii yhtä palkattua työntekijää lukuunottamatta vapaaehtoisvoimin.


Utö majakka

Utö majakka


Utön luotsisatamassa peipposten viserrys vaihtui haahkojen kaakatukseen ja lankkujen narinaan. Saaren neljä hehkuvan oranssia luotsivenettä sen sijaan huilasivat vielä hiljaa ja heräilivät hiljalleen uuteen päivään, jonka edestä sumuverho pian väistyikin ja antoi tilaa auringolle ja sinitaivaalle.


Utö | Luotsivene

Utö | Finland

Utö | Finland

Utö | Finland

Erältä, eräistä - Marinella
1. painos

Tilaa Erältä, eräistä

Sivumäärä: 198
Julkaistu: 27.3.2020
ISBN: 978-952-94-2956-1
Kirja: Kovakantinen, sidottu
Koko: 240 mm x 210mm
Hinta: 29 €, sisältää postituskulut Suomessa

Ostamalla kirjan tuet luonnon monimuotoisuutta: 10% kirjan myyntivoitosta lahjoitetaan Luonnonperintösäätiölle vanhojen metsien suojeluun.


Osta
Vaellus ja retkeily

Retkeilyoppaatja varustevinkit

Kaukokaipuun retkeilyoppaista löydät kaiken tärkeän ja oleellisen tiedon onnistuneen retken suunnitteluun: Millainen teltta sopii minulle? Millainen retkikeitin kannattaa hankkia? Mitä ruokaa kannattaa varata viikon vaellukselle? Mitkä ovat parhaat talviretkivarusteet? Entä mistä löytää parhaat retkeilykohteet ja rauhalliset retkeilyreitit?

Valokuvausvinkit ja objektiivisuositukset

Valokuvausvinkkeihin

Privacy Preference Center