Katso, mitä kaikkea voit tehdä Lontoossa!

Ah, Lontoo! Yksi suosikki kaupungeistani koko maailmassa. Lontoon nähtävyydet tarjoavat monia historiallisia kulttuurikohteita, upeita museoita ja kirjakauppoja, viihtyisiä pubeja ja vehreitä puistoja – siis lähestulkoon kaikkea!

Lontoo saa pään pyörälle; tarjolla on jos vaikka mitä, ja juuri sen vuoksi matkakohteiden valinta voi tuntua vaikealta. Mutta ei hätää, olen kerännyt tähän artikkeliin omat parhaat Lontoon nähtävyydet ja muut linkkivinkit.

Toivottavasti näistä vinkeistä on iloa ja hyötyä, kun suunnittelet seuraavaa reissuasi ja mietit, mitkä Lontoon nähtävyydet kannattaa ehdottomasti lisätä omalle reissulistalle.

Lontoon nähtävyydet TOP25 -lista

Löydät näistä vinkeistä niin ilmaisia kuin maksullisiakin nähtävyyksiä sekä luontoa ja rakennettuja kaupunkikohteita. Ja koska rakastan kirjoja, suosittelen lämpimästi piipahtamaan myös paikallisissa kirjakaupoissa, kirjastoissa ja antikvariaateissa.

Voit halutessasi selata koko sivun läpi tai klikata alla olevia pikalinkkejä, jotka vievät sinut suoraan tiettyyn kohteeseen.

Tämän pidemmittä puheitta hyvää matkaa Lontooseen, Englannin kruunujalokivin koristeltuun kaupunkiin!

Lontoon nähtävyydet kartalla

Alla olevasta Google Mapsista löydät kaikki tässä jutussa mainitut kohteet ja monta muutakin vierailemisen arvoista paikkaa.

Kartan otsikon jälkeen olevaa pientä tähteä klikkaamalla voit tallentaa kartan suosikkeihisi. Lisäksi klikkaamalla auki nuolella varustettua pientä laatikkoa (kartan nimen edessä) saat auki listan kartan kohteiden nimistä.

Sherlock Holmesin museo Lontoo
Vierailu Sherlock Holmesin museossa kannattaa ehdottomasti lisätä oman Lontoon matkan ohjelmaan.

 

Sherlock Holmesin museokoti

221b Baker St, Marylebone, Lontoo, NW1 6XE. Siinä suositun Sherlock Holmes -museokodin osoite! Lontoon suosituimmasta ovesta pujahtamalla pääsee hetkeksi hengittämään ja Lontoon ja koko Englannin tunnetuimman etsivän elämää.

1990-luvulla avattu museo sijaitsee 1800-luvun aikaisessa suojellussa rakennuksessa, jossa vierailee vuosittain tuhansia kävijöitä. Ehkä sinäkin seuraavalla visiitilläsi?

Lue lisää museosta ja osta liput Sherlock Holmesin kotiin täältä »

Hardysin alkuperäinen makeiskauppa

Omalle Lontoon matkalle kannattaa ehdottomasti lisätä vierailu aidossa ja alkuperäisessä Hardysin makeiskaupassa. Puoti on täynnä herkkuja, minkä lisäksi sen julkisivu on myös hyvin kuvaksellinen. Makeispuodista löytyy yli 2000 erilaista herkkua, joten valinnanvaraa on ihan kaikille!

 

Hardys karkkikauppa
Lontoo top 10: Hardysin makeiskaupassa yli 2000 erilaista herkkua odottavat ostajiaan.

 

The Churchill Arms
Lontoo top 10: The Churchill Arms

 

The Churchill Arms -pubi

Lontoo on tunnettu eläväisestä pubi-kulttuuristaan. Jo 1750-luvulla alkunsa saanut The Churchill Arms on sekä yksi Lontoon vanhimmista pubeista että varmasti yksi koko Lontoon kuvatuimmista pubeista. Se on myös after work -paikkana mitä mainioin, sillä valikoimasta löytyy monia oluita sekä myös harvinaisempia panimotuotteita. Paikka lukeutui aikoinaan myös Winston Churchillin isovanhempien suosikkipaikoihin.

Julkisivun kauniit kukka-asetelmat ovat myös voittaneet tunnetun Chelsea Flower Show -kisan.

Tutustu pubiin heidän omilla verkkosivuillaan »

 

The Churchill Arms
Lontoo on monella tavoin kuvauksellinen matkakohde.

Lontoo kirjakauppa
The Library at Victoria and Albert Museum, Lontoo.

 

Lontoon kauneimmat kirjakaupat ja lukusalit

The Library at Victoria and Albert Museum

Lontoo on täynnä upeita kirjakauppoja ja lukusaleja. Kauniin John Madejski Garden -puiston läheisyydessä sijaitsevan, The Library at Victoria and Albert Museum -kirjaston (National Art Museum) kokoelmat kattavat yli miljoona kirjallista työtä sekä tuhansia valokuvia ja maalauksia. Voisi kai sanoa, että täältä löytyy kaikki.

Daunt Books

Laajan kirjavalikoiman lisäksi (joka kattaa lähes kaikkea) Daunt Books -kirjakaupassa järjestetään myös monenlaisia tapahtumia ja iltamia.

The British Museum Reading Room

The Reading Room sijaitsee keskellä The Britis Museum -rakennusta, minkä vuoksi sitä myös kutsutaan paikan sydämeksi. Vuonna 1857 valmistunut museo on yksi Lontoon arvostetuimmista nähtävyyksistä.

 

Lontoo kirjakauppa
Lajaan valikoiman lisäksi Daunt Books on myös yksi Lontoon kuvatuimmista kirjakaupoista.

Lontoo kirjakauppa
Daunt Books, Lontoo.

Tower Bridge on yksi tunnetuimmista Lontoon nähtävyyksistä.

Lontoon nähtävyydet

Ilta- ja aamukävelyiden suosikki, Tower Bridge

Lontoo on siltabongailijan unelma. Thames-joen ylittävä Tower Bridge sijaitsee Lontoossa Towerin linnoituksen itäpuolella. Tämän Lontoon kuuluisimman sillan on suunnitellut Lontoon oma kaupunginarkkitehti Horace Jones, ja sillan käytännön rakentamisesta vastasivat insinööri John Wolfe-Barry sekä arkkitehti George D. Stevenson. Sillan runko on rakennettu aikanaan uudesta ja erityisestä materiaalista, teräksestä, minkä lisäksi sillan rakenteissa on hyödynnetty myös graniittia.

Tower Bridge haluttiin rakentaa siten, että se myös sopii Towerin linnoituksen tyyliin. Vaikka moderni aika ja rakennustyyli olikin jo ottamassa valtaa, Lontoon tunnetuin siltä tekee kunniaa alueen vanhalle arkkitehtuurille. Sillan ulkoinen olemus suunniteltiin alkujaan keskiajan tyyliä seuraavaksi, mutta itse rakennusvaiheessa se tehtiin suunniteltua krumeluurimmiksi sekä ja viktoriaanista uusgotiikkaa edustavaksi.

Tower Bridgen pikkusisar, London Bridge

Lontoo saattaa myös hieman sekoittaa, joten tässä pieni tarkennus; nuonna 1973 valmistunutta London Bridgeä ei sovi sekoittaa edellä kerrottuun Tower Bridgeen, vaikka monet ulkomaalaiset saattavat käyttää virheellisesti samaa nimeä. Yhtäläisyyksiä toki löytyy, sillä myös London Bridge ylittää Thames-joen sijaiten Cannon Streetin rautatiesillan ja Tower Bridgen välissä.

Tiesitkö, että tällä samalla paikalla Lontoossa on sijainnut silta jo roomalaisajoilta lähtien, tai että London Bridgen edeltävä silta (siltaa on korjattu ja rakennettu useassa osassa) myytiin osissa Yhdysvaltojen Arizonaan vuonna 1967.

 

Lontoo nähtävyydet
Tower Bridge on yksi suosituimmista Lontoon nähtävyyksistä.

 

Buckinghamin Palatsi

Myös Buckinghamin Palatsi kuuluu must-see Lontoon nähtävyyksiin. Palatsi toimii edelleen kuningatar Elisabet II:n kotina ja työpaikkana. Tämä Lontoon kohde vetää kävijöitä etenkin vahdinvaihdon aikaan, joka tapahtuu aamuisin kello 11:30 ja sunnuntaisin kello 10:30. Palatsissa on mahdollista vierailla elo-syyskuussa, sillä hänen majesteettinsa lomailee aina näihin aikoihin Edinburgin asunnollaan Skotlannissa.

Buckinghamin Palatsissa voi ihailla läpi vuoden ulkoa käsin, minkä lisäksi The Royal Mews -hevostallit ja The Queen’s Gallery -taidemuseo (jossa on esillä muun muassa Rubensin ja Rembrandtin maalauksia) ovat aina avoinna yleisölle.

 

Buckhingham Palatsi

 

The Royal Mews – kultaiset vaunuja ja Rolls Royceja

The Royal Mews on Lontoon käyntikohteena ehdottomasti visiitin arvoinen, sillä upeat hevoset, kuninkaallisista hevosvaunut tai vanhat Rolls Roycet viihdyttävät vaikka koko perhettä. 1700-luvulla valmistetu kultaiset vaunut ovat The Royal Mewsin suosituin nähtävyys.

Voit ostaa liput Buckhinghamin Palatsiin heidän virallisilta verkkosivuiltaan »

 

Buckhingham Palatsi

 

Kensigtonin Palatsi

Kensigtonin Palatsi sijaitsee Lontoossa aivan Kensington Gardensin reunalla. Kensingtonin palatsi on ollut jo 1600-luvulta asti kuninkaallisten asuinpaikka, ja osaan rakennuksista ja puutarhoista pääsee myös tutustumaan. Paras aika vierailla kuninkaallisessa puutarhassa on tietenkin keväisin ja kesällä.

Osta liput Kensigtonin Palatsin vierailulle täältä »

Lontoo nähtävyydet

Myös St Paulin tuomiokirkko on yksi Lontoon nähtävyyksistä.

St Paulin katedraalissa juhlittiin Dianan ja Charlesin häitä

Lontoo on täynnä kokeita ja kirkkoja ja katedraaleja. Jo 1400 vuoden ajan tällä samalla paikalla Lontoossa sijainnut kirkko kantaa tänä päivänä nimeä St Paulin katedraali. Rakennus on valtava ja komea niin ulkoa kuin sisältä. Nykyisen St Paulin katedraalin edeltäjä paloi poroiksi Lontoon suuressa palossa vuonna 1666. Nykyinen katedraali edustaa renessanssityyliä ja se valmistui vuonna 1710. St Paulin katedraalin on suunnitellut arkkitehti Sir Christopher Wren.

Lontoon St Paulin katedraali taipuu moniin tilaisuuksiin, ja siellä vietettiin myös Dianan ja Charlesin häät. Katedraalin kryptassa pääsee näkemään muun muassa Amiraali Nelsonin, Wellingtonin herttuan sekä rakennuksen suunnitelleen arkkitehti Sir Christopher Wrenin haudat. Myös pieni urheilusuoritus kannattaa, sillä katedraalin huipulla sijaitsevasta kuiskausgalleriasta aukeaa kaunis maisema.

Osta liput St Paulin katedraalikierrokselle »

 

St Paulin katedraali
Lontoon St Paulin katedraalissa juhlittiin Dianan ja Charlesin häitä.

Lontoo
Lontoo on kuvauksellinen kaikissa sääolosuhteissa.

 

Westminister Abbey

Westminiser Abbey tunnetaan varmasti parhaiten Prinssi Williamin ja Kate Middletonin hääkirkkona. Myös aina siitä lähtien, kun Vilhelm Valloittaja kruunautti itsensä vuonna 1066 Englannin kuninkaaksi on Westminster Abbeyn katedraalissa kruunattu kaikki Englannin monarkit. Westminster Abbeysta löytyvät myös muun muassa Charles Dickensin, Thomas Hardyn ja Rudyard Kiplingin haudat.

 

westminister abbey
Lontoo on täynnä historiallisia kohteita. Westminister Abbey on niistä yksi.

 

Churchill War Rooms

Churchill War Rooms on brittihallituksen ja Winston Churchillin salainen pakopaikka toisen maailmansodan aikaisessa Lontoossa. Kohde sijaitsee lähellä Parlamenttitaloa. Museoidussa kohteessa on paljon alkuperäistä ja oikeaa tunnelmaa luovia vahanukkejen sekä muuta rekvisiitan, jotka todentavat, miten Churchill War Roomista johdettiin aikanaan sotatoimia.

Trafalgar Square, Lontoo. Tässä yksi koko Lontoon tunnteuimmista kohtaamispaikoista.

Trafalgar Square

Trafalgar Square on Lontoon tunnetuimpia kohtaamispaikkoja

Vaikka Lontoo on täynnä monia aukioita, yksi niistä on yli muiden. Trafalgar Square on Lontoon suurin aukio ja tunnetuin tapaamispaikka, jonka keskellä kohotaa amiraali Nelsonin patsas. Aukiolla on kautta historian juhlittu monia kansakunnan kohokohtia, minkä lisäksi kohde on myös tunnettu paikka mielenosoituksille.

Trafalgar Squarella Lontoossa järjestetään myös monenlaisia tapahtumia ja konsertteja. Sen reunalla sijaitsee Lontoon National Gallery.

 

Trafalgar Square
Trafalgar Square, Lontoo. Kuvassa koko kaupungin suurin aukio.

 

Piccadilly Circus on Lontoon sykkivä sydän

Koe värikkäiden neonkylttien Lontoo! Lontoon Piccadilly Circus on sekä nähtävyys että risteys Lontoon West Endissa City of Westminsterissä. Täältä alkavat lähtevät myös Shaftesbury Avenue ja Haymarket. Sohon välittömässä läheisyydessä sijaitseva kohde on myös omiaan tapaamispaikaksi.

Piccadilly Circus tunnetaan lordi Shaftesburyn suihkulähteestä ja Anteros-veistoksesta, minkä lisäksi täältä löytyvät myös London Pavilion ja Criterion Theatre. Siltikin alue on tunnetuin alati vilkkuvista ja välkkyvistä valomainostauluistaan, jotka ovat toimineet neonvaloillä lähes 50 vuoden ajan. Vuonna 1998 niiden paikalle asennettiin ensimmäinen suuri digitaalinen ulkomainos.

 

piccadilly circus
Lontoo ei nuku.

Koe Lontoo bussista! ”Hop-on hop-off” -bussit eli sightseeing-bussit ovat kätevä tapa kiertää Lontoon nähtävyydet.

HOP-ON HOP-OFF

”Hop-on hop-off” -bussit eli sightseeing-bussit

Koe Lontoo bussin kyydistä! ”Hop-on hop-off” -bussit eli sightseeing-bussit ovat kätevä tapa kiertää Lontoon nähtävyydet. Opastetut Lontoo bussikierrokset ovat omiaan etenkin silloin, kun vietät Lontoossa vain muutaman päivän ja haluat nähdä kaikki tärkeimmät Lontoon nähtävyydet helposti ja kätevästi. Myös aikaa kuluu vähemmän, sillä sightseeing-bussit vievät sinut suoraan tunnetuimille Lontoon nähtävyyksille.

Keltainen reitti, Lontoo

Lontoo on koettavissa monin eri tavoin, sillä Lontoon nähtävyydet kiertäviä bussireittejä on tarjolla useita. Keltainen reitti on kaikista suosituin, sillä se vie lipun maksaneen kaikille tunnetuimmille nähtävyyksille, joita ovat: Trafalgar Square, Piccadilly Circus, Green Park, Wellington Arch, Hyde Park, Marble Arch, Buckinghamin palatsi, Westminster Abbey, Parlamenttitalo ja Big Ben, London Eye -maailmanpyörä, South Bankin kulttuurikeskus, Covent Garden, Fleet Street, St Paulin katedraali, Monument, Tower Bridge, Tower of London eli Lontoon Tower, Downing Street, Horse Guard’s Parade ja Leicester Square. Keltainen reitti ajetaan yleensä 2–2,5 tunnissa.

Punainen reitti, Lontoo

Punainen reitti kiertää Keltaisen reitin kohteita, minkä lisäksi se koukkaa myös Baker Streetille, Madame Tussaudin vahakabinetille ja Regent’s Parkin reunalle.

Sininen reitti, Lontoo

Lontoon Sininen reitti on omiaan museoita ja shoppailua rakastaville matkailijoille. Vajaan kahden tunnin mittaisen Sinisen reitin pysäkit ovat National Gallery, British Museum, Natural History Museum, Science Museum, Victoria & Albert Museum, Harrods -tavaratalo, Harvey Nichols -tavaratalo, Hyde Park ja Kensington Gardens, Royal Albert Hall, Albert Memorial, Kensingtonin palatsi, Kensington High Street (ostoskatu) ja Piccadilly Circus.

Näiden lisäksi Vihreä reitti kulkee Lontoon ydinkeskustassa, kun taas Violettiin reittiin yhdistyvät keskustan kohteiden lisäksi Paddingtonin ja Basewaterin hotellialueet. Violetilla reitillä pääsee myös tutustumaan ihanalle Portobello Roadille, joka sijaitsee kauniissa Notting Hillin kaupunginosassa sekä shoppailemaan Westfieldin suureen ostoskeskukseen.

Koe Lontoo bussista käsin ja osta lippu haluamallesi kierrokselle bussiyhtiön sivuilta »

Thames-joen jokilaivan kyydissä pääsee tutustumaan nähtävyyksiin vesiltä käsin.

Themes-joen risteily

Hyppää Thames-joen jokilaivan kyytiin

Lontoo on Thames-joen halkaisema kaupunki. Kaikkiin 24-tunnin lippuihin sisältyy myös Thames-joen jokilaivaristeily. Risteily vie sinut Parlamenttitalon nurkilta Tower of Londonille. Jos haluat lähteä Lontoossa pidemmälle jokiristeilylle, 48-tunnin lipulla voi halutessaan jatkaa Thames-jokea pitkin Tower of Londonin linnoitukselta Tower Bridgen ali aina Greenwichin kylämäiseen kaupunginosaan asti.

Thames-joen risteilyt Lontoossa lähtevät aina 40 minuutin välein. Aamun ensimmäiset lähdöt Westmister Pierin ja Tower Pierin laitureista starttaavat kello 10 aamulla ja Greenwichin suuntaan kello 10:40. Illan viimeinen laiva lähtee Tower Pieriltä kello 18:40 ja Westmister Pieriltä kello 19:20. Viimeinen laiva Greenwitchistä lähtee kello 18:40.

Vinkki: Lontoo hiljenee aavistuksen kello viiden jälkee, joten Thames-joen risteilylle kannattaa suunnata tähän aikaan.

 

London Eye
London Eye -maailmanpyörän jonot ovat maltillisimmat pimeän tultua.

 

London Eye -maailmanpyörä

Koe Lontoo lintuperspektiivistä! Yksi Lontoon tunnetuimmista ja kuvatuimmista kohteista on Lontoon oma maailmanpyörä, London Eye. Maailmanpyörän kyydissä pääsee puolen tunnin ajan ihailemaan Lontoon ja Thamesin ylle aukeavaa maisemaa. näkee Lontoon Thamesin rannan nähtävyydet kätevästi ilmasta käsin.

Tiesitkö, että vaikka London Eye rakennettiin juhlistamaan vuosituhannen vaihtumista, siitä muodoistui vuosien saatossa yksi Lontoon suosituimmista nähtävyyksistä.

 

London Eye
London Eye -maailmanpyörästä aukeaa komea maisema Lontoon ja Thamesin ylle.

 

Museoitu HMS Belfast -taistelulaiva

Lontoo tarjoaa myös sotahistoriallisia kohteita. Kesällä 1939 valmistunut HMS Belfast on museoitu toisen maailmansodan taistelulaiva, joka seilasi Jäämerellä ja jolla oli ratkaiseva rooli Normadian maihinnousussa vuonna 1944. HMS Belfastia tulitettiin Pohjois-Ranskan Normandiassa 33 päivän ajan ja yli 5000 kertaa.

Laivan sisus on lavastettu erilaisella rekvisiitalla sekä vahanukeilla, jotka vievät kävijän ajassa taaksepäin hetkeen, jolloin sotalaiva vielä oli käytössä. HMS Belfast on osa sotamuseo Imperial War Museumin kokoelmaa.

Tutustu museolaivaan virallisilla verkkosivuilla »
Tutustu Imperial War Museon muihin nähtävyyksiin »

 

HMS BELFAST

 

The Shard – aikanaan Euroopan korkein rakennus

Lontoo on myös pilvenpiirtäjien kaupunki. Vuonna 2013 valmistunut The Shard -pilvenpiirtäjä oli silloiseen maailman aikaan Euroopan korkein rakennus. Vaikka korkeimman rakennuksen titteli on kuitenkin menetetty, The Shard on yhä Britannin ja koko Länsi-Euroopan korkein rakennus. The Shardin huipulla pääsee ihailemaan 360-asteen panorama-näköalaa.

Osta liput The Shardin pilvenpiirtäjään täältä »

 

The Shard Lontoo
The Shard, Lontoo.

Hyde Park
Hyde Park, Lontoo.

 

Hyde Park ja Lonton muut puistot

Lontoo on myös vihreä! Vaikka Lontoo on tunnettu eritoten rakennetuista nähtävyyksistä, kaupungista löytyy myös paljon kauniita puistoja. Paikallisten keskuudessa yksi suosituimmista harrastuksista on viettää lounas- ja evästaukoja vehreällä nurmella yhdessä ystävien ja työkavareiden kanssa, joten hae sinäkin kaupasta piknik-varusteet ja lähde hetkeksi luonnon keskelle Lontoon upeisiin puistoihin!

Lontoon tunnetuimpia puistoja ovat Hyde Park ja Kensington Gardens, Kew Gardens, Regent’s Park, St James’s Park, Holland Park ja Hampstead Heath.

 

Hyde Park
Hyde Parkin kesyt oravat syövät kädestä.

Hyde Park
Hyde Park, Lontoo.

 

Big Ben
Big Ben, Lontoo.

 

Big Ben – maailman tunnetuin kellotorni

Lontoo ja sen kuuluisin nähtävyys. Yksi tunnetuimmista Lontoon nähtävyyksistä on eittämättä Ison-Britannian parlamenttitalon yhteydessä sijaitseva 96-metrinen Big Ben -kellotorni. Taivasta halkova, maailman tunnetuin kellotorni näkyy lähes kaikkialla Lontoon kaupunkikuvassa. Hyviä kuvauspaikkoja löytyy Big Benin välittömästä läheisyydestä myös esimerkiksi Trafalgar Square -aukiolta ja Thames-joen rannalta.

Tiesitkö, että vaikka maailma tuntee kellotornin Big Ben -nimellä, sen oikea nimi on ollut vuodesta 2012 lähtien ja kuningattaren mukaan Elisabeth Tower.

 

Big Ben

Oxford Street Lontoo

Noin kahden kilometrin pituinen Oxford Street on Lontoon paras paikka tuliaisostoksille.

Oxford Street

Lontoo sopii myös shoppailijalle! Vajaan kahden kilometrin pituinen Oxford Street tunnetaan Lontoon parhaana ostoskatuna, jonka putiikeista voi hankkia niin tuliaisostokset kuin viimeisimpiä muotiluomuksia. Kadun varrelta löytyy monia lippulaivamyymälöitä sekä lähes kaikki kansainvälisten ketjujen liikkeet.

Tutustu Oxford Streetin myymälöihin »

 

Covent Garden
Covent Garden on suosittu shoppailukohde. Täältä löytyvät myös Lontoon nousevat taiteilijat.

 

Covent Garden

Viihtyisä ja tunnelmallinen Covent Garden on ehdottomasti pistäytymisen arvoinen kohde, sillä sieltä löytyvät kaupungin lahjakkaimmat ja nousevat katutaitelijat. Myös shoppailumahdollisuudet ovat täällä mainiot. Covent Gardenin aukiolla voi seurata niin jonglöörien, taikureiden kuin taiteilijoiden taidonnäytteitä. Täällä kannattaa myös pitää tiukasti kiinni laukustaan ja rahapussistaan, sillä alue on turistien keskuudessa todella suosittu, mikä tietenkin tarkoittaa yhtä näpistelijöiden suhteen.

Tutustu Covent Gardenin tarjontaan »

 

Notting Hill Lontoo

 

Tunnelmallinen Notting Hill

Rakastunut Lontoo; Notting Hillin tunnelmallinen ja pastellisävyinen kaupunginosa nousi maailmankuuluksi vuoden 1999 romanttisen Notting Hill -elokuvan ansiosta. Lähde päiväkävelylle Julia Robertsin ja Hugh Grantin jalanjäljissä ja testaa täällä myytäviä vohveleita.

Tutustu Notting Hillin alueen oppaaseen Visit Londonin sivustolla »

 

Notting Hill Lontoo

Lontoon luonnontieteellinen museo on yksi suosikki paikoistani.

Luonnontieteellinen museo Lontoo

Lontoon luonnontieteellinen museo

Lontoon yli 120-vuotias luonnontieteellinen museo (Natural History Museum) on yksi suosikki kohteistani koko kaupungissa. Museo on täynnä dinosaurusten ja muiden esihistoriallisten eläinten luurankoja ja fossiileja sekä täytettyjä eläimiä (täältä löytyy myös sukupuuttoon kuollut dodo).

Mahtipontinen ja täysikokoisen sinivalas ihmetyttä sekin, minkä lisäksi rakennuksen useat eri kerrokset tarjoavat nähtävää myös geologiasta ja jalokivista kiinnostuneille kävijöille. Myös rakennuksen sisältä löytyä Darwin Centre on ehdoton käyntikohde. Sen ulkonäkö imitoi jättiläismäisen perhosentoukan koteloa, jonka suojista löytyy 22 miljoonaa kasvi- ja hyönteisnäytettä.

Varaa tänne koko päivä, ja muista hyvät kengät! Jalat nimittäin puutuvat, sillä kiinnostavat taulut, ikkunat ja näytteet saavat viipymään paikoillaan pitkiäkin aikoja.

Tutustu luonnontieteellisen museoon heidän omilla verkkosivuillaan »

 

Natural History Museum London
Täysikokoinen sinivalaan luuranko on Lontoon luonnontieteellisen museon näyttävimpiä.
Lue myös

Mielitkö myös muualle maailmalle?

Tutustu matkaoppaisiin