Milloin revontulet näkyvät?

Revontulet voivat leimuta läpi vuoden, mutta niitä ei erota taivaalta kesäaikaan eikä myöskään pilvisellä säällä. Revontulet näkyvät ensimmäistä kertaa yleensä elokuun lopulla, jolloin taivas on tummentunut niin että myös tähdet vilkkuvat.

Vinkkit! Revontulista voi tilata itselleen revontulihälytyksen sähköpostiin tai seurata revontuliennustetta netissä.

 

Milloin revontulet näkyvät
Mietitkö, milloin revontulet näkyvät? Netistä löytyy muutamia hyviä revontulioppaita, jotka kertovat reaaliajassa taivaan tilanteen.

 

Miten revontulet syntyvät?

Revontulet syntyvät, kun auringosta singonneet elektronihiukkaset päätyvät Maan ilmakehään törmäten happi- ja typpiatomeihin. Revontulet syntyvät siis tämän törmäysreaktion seurauksena, valoenergiana. Revontulia näkee etenkin maapallon napa-alueilla, joihin hiukkaset ohjautuvat Maan magneettikentän vaikutuksesta.

Mistä revontulet johtuvat?

Kuten edellä mainittu, revontulet johtuvat elektronihiukkasten törmäämisestä Maan ilmakehän happi- ja typpiatomeihin. Taika tapahtuu, ja valoenergia loimuaa taivaalla näyttävinä revontulina!

Revontulet Kuusamossa

Kuusamossa revontulia kannattaa nousta ihailemaan aukeille ja korkeille paikoille, kuten esimerkiksi Juhannuskalliolle sekä Valtavaaran ja Konttaisen alueelle. Mikäli retkeilet Riisitunturilla Posiolla, vietä yö huipulla autiotuvassa!

Revontulet Lapissa

Revontulet ilmestyvät öiselle taivaalle Lapissa samoihin aikoihin ruskan kanssa. Puhutaan siis elokuun lopusta, jolloin illat alkavat pimetä ja valon määrä vähenee.

 

Milloin revontulet näkyvät?