Mitä tehdä kaverin kanssa?

Mitä tehdä kaverin kanssa? Tässä lista itselle mieluisista asioista, mitä tehdä kun on tylsää kaverin kanssa. Lue vinkit ja ilahdu yhdessä!

Aina joskus tylsyys hiipii luoksemme, emmekä tiedä, mitä tehdä kaverin kanssa. Oikeasti maailma on täynnä tekemistä, mutta on myös totta, ettei aina keksi tai jaksa edes miettiä, mitä tehdä kun on tylsää kaverin kanssa. Toivottavasti kuitenkin näistä vinkeistä löytyy paljon iloa ja yhteistä tekemistä! 🙂

Olen hyödyntänyt jutussa myös aiempia julkaisujani, jotka toimivat hyvinä ehdotuksina ja ideoina esimerkiksi silloin, kun mietit, mitä tehdä kaverin kanssa Helsingissä. Kavereiden kanssa voi myös tehdä lähiretken luontoon: yksi parhaista ja onnistuneimmista jutuista on ainakin omalla kohdalla ollut pakata ruokatermokseen jäätelö ja ottaa mukaan kaksi lusikkaa, viedä ystävä läheiselle kalliolle ja ilahduttaa häntä herkulla, joka ei sula edes kuumana kesäpäivänä.

 

mitä tehdä kaverin kanssa
Mitä tehdä kun on tylsää kaverin kanssa? Pakkaa termokseen jäätelö ja ota mukaan kaksi lusikkaa, ja suunnistakaa yhdessä läheiseen puistoon.

 

Lukekaa toisillenne kirjaa!

Eläytykää tarinan mukaan ja lukekaa toisillenne kirjaa ääneen: BookBeatista löytyy yli 200 000 hyvää ja hauskaa e- ja äänikirjaa, joita pääsee testaamaan ilmaiseksi kahden viikon ajan. Kirjoja voi myös kuunnella: kumpi saa oikean ja kumpi vasemman kuulokkeen?

Klikkaa itsesi tänne ja aktivoi itsellesi ilmainen kahden viikon kokeilujakso!

 

audiobook

 

Aina tehokkaat kynä ja paperi

Yhdessä unelmointi on mukavaa puuhaa. Kutsu ystävä kylään tai lähde hänen luokseen ja pakkaa reppuun paperia ja erivärisiä kyniä (jo yksikin riittää). Voitte esimerkiksi kirjoittaa haaveistanne tai matkakohteista, joihin haluaisitte reissata. Mikä minusta tulee isona? Mitä en ainakaan elämäni aikana halua tehdä? Tai mitä jos kirjoittaisitte toisillenne viisi asiaa, jotka teidän mielestänne ovat toistenne parhaita puolia?

Yksi hauska luovan kirjoittamisen ja omien ajatusten purkamiseen käytetty haaste on piirtää spiraalia siten, että aloitat sen keskustasta. Alat siis vain piirtää spiraalia ja seuraat sen reunoja niin että spiraali laajenee suureksi kuvaksi. Piirtämisen aikana voitte vuorotellen huutaa ”hep” ja pysäyttää kynän siihen kohtaan. Tämän jälkeen on tarkoitus kertoa ääneen, mitä juuri sillä hetkellä ajattelee. Harjoitus on hauska ja ennen kaikkea hyvin kiinnostava, sillä mieli rentoutuu symmetristä kuvaa piirtäessä. Koskaan ei voi olla varma, mitä hullua tai hauskaa tai vaikka harmillistakin tulee mieleen. Peli toimii siis myös hyvänä keskustelunavauksena, joka yleensä johtaa pitkään ja hedelmälliseen jutusteluun yhdessä ystävän kanssa.

 

tekemistä yhdessä

Käy ostamassa tuoretiskistä molempien lempiruokaa ja valmista se läheisillä kallioilla.

Porkkala - Porkkalanniemi

Mitä voi tehdä kaverin kanssa luonnossa?

No vaikka mitä! Voitte esimerkiksi käydä hakemassa kaupan tuoretiskiltä molempien lempiruokaa ja valmistaa sen läheisillä kallioilla (tai muussa kivassa kohteessa). Oma suosikkini on hakea kalatiskiltä tuoretta suomalaista villikalaa ja paistaa se pannulla runsaassa voissa. Annoksen kylkeen voi keittää perunoita tai valmistaa helpon pussimuusin.

Mikäli menette nuotiopaikalle, voi jälkiruoaksi valmistaa vaikka vaahtokarkkikeksejä. Ne eivät tarvitse muuta kuin vaahtikset ja keksit sekä tikun, jossa vaahtokarkit paistaa.

Lue lisää hyvistä retkeilyeväistä tältä sivulta »
Lue lisää vinkkejä luonnossa liikkumiseen Luontoon.fi-sivustolta »
Kurkkaa myös KAUKOKAIPUUN luontokohteista kirjoitetut tarinat »

 

kaverin kanssa

 

Tehkää yhteinen kuvausretki!

Ladatkaa älypuhelinten akut täyteen, ostakaa jotain pientä hyvää mukaan ja lähtekää yhdessä kuvaamaan kaupunkia ja luontoa – tai vaikka toisianne! Valokuvat ja selfiet ovat mukavia muistoja, joihin on aina yhtä kiva palata.

Voitte sitä ennen lukea yhdessä vinkit siitä, miten puhelimella saa otettua parempia kuvia.

 

kaverin kanssa

 

Miettikää jokin asia, mitä kumpikaan ei ole tehnyt!

Mikä olisikaan hauskempaa kuin tehdä yhdessä jotain, mitä kumpikaan ei ole koskaan tehnyt tai kokeillut! Kirjoittakaa lista uusista asioista ja sopikaa vaikka sellainen sääntö, että toteutatte yhden asian joka kuukausi. Tai miksei vaikka viikottain! Näin teillä riittää tekemistä pitkäksi aikaa, eikä joka kerta tarvitse miettiä, mitä milloinkin touhaisi yhdessä.

vaihtoehtoisesti voitte listata suosikki asioitanne ja valita niiden joukosta sellaisia juttuja, joista molemmat innostuvat. 🙂

 

kaverin kanssa

 

Hankkikaa herkkuja ja järjestäkää leffailta!

Valitkaa kaksi elokuvaa, joista kumpainenkin on toisen suosikki tai yksi, jota kumpikaan ei ole nähnyt. Hakekaa kaupasta molempien lempiherkkuja ja hautautukaa mukavasti sohvalle tyynyjen ja peittojen kanssa.

Ja miksei elokuvan jälkeen voisi jäädä toisen luokse yökylään! Vaikka perinnettä harjoitetaan etenkin nuorten lasten keskuudessa, myös nuoret aikuiset voivat harrastaa tätä yhtä maailman parhaista asioista yhdessä. 🙂

 

kaverin kanssa

Kun hankit retkeilyvarusteita boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa.