“Don’t believe what your eyes are telling you. All they show is limitation. Look with your understanding. Find out what you already know and you will see the way to fly.”

Missään ei opi paremmin kuin epämukavuusalueellaan.

Pahasti korkeanpaikankammoisena oli aivan järjetöntä vastata ”kyllä”, kun minulta kysyttiin, lähtisinkö kiipeämään Kaakkois-Ranskassa Hautes-Alpesin departementissa Provence-Alpes-Côte d’Azurin alueella sijaitsevan La Graven 200 metristä sileää seinää.

Olisi ollut aivan järjetöntä vastata ”ei”, sillä kysyjänä oli Suomen ainoa löytöretkeilijä Pata Degerman, joka toteutti oman sekä Arcadan opiskelijoiden yhteisen unelman opinto-ohjelmaan soveltuvasta basecampista. Tuttuun tapaansa – kun moisen asian saattaminen oikeaksi kurssiksi ei olisi itsessään riittänyt – vei Degerman haasteen vielä entistäkin pidemmälle: jokaisen osallistujan täytyi suorittaa työkseen jotain sellaista, missä ei ollut edes kovin hyvä.

— Mitä sä osaat parhaiten?
— No kokata, voisin olla mukana vaikka keittiötiimissä.
— Selvä, laitetaan sut lukemaan karttaa!

Toistan: missään ei opi paremmin kuin epämukavuusalueellaan.

Syntyi Expedition Arcada, jonka paniikki- ja itkukohtauksen allekirjoittaneelle aiheuttanut vuorenseinämä ei ole vieläkään kultaantunut muistoihin.

Mutta minä kiipesin, ja minä selvisin. Ja ennen kaikkea minä opin jotain itsestäni.

Minä pystyn ihan mihin tahansa.

LaGrave-9

Retkiruokakirja

Retkiruokakirja tarjoilee yli 60 herkullista ja monipuolista kasvisohjetta ympärivuotiseen käyttöön: niin yllättäviä nuotiohetkiä kuin talvivaelluksia varten – ja kaikkea tältä väliltä, jälkiruokia ja välipaloja unohtamatta.

Tutustu →
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

Monni Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center