Oulangan kansallispuisto lumoaa erämaisuudellaan

Kuusamon ja Sallan rajamailla sijaitseva Oulangan kansallispuisto on upean erämainen ja siitäkin huolimatta suhteellisen helposti lähestyttävä luontokohde. Maisemat tarjoavat upeita näkymiä niin koskien kuohuja, silmänkantamattomiin aukeavia etäisyyksiä sekä puhdasta, koskematonta luontoa rakastaville retkeilijöille.

Suomalaisten rakastama luontokohde huomioitiin marraskuussa 2016 myös DailyMailin julkaisussa, jossa kohdetta tituleerattiin yhdeksi Euroopan toiseksi kauneimmaksi kansallispuistoksi. Myös National Geographic on nostanut Suomen omalle must go -listalleen. Kansainvälisten julkaisijoiden joukkoon mahtuvat myös Lonely Planet sekä The Financial Times.

Käylän, Juuman ja Hautajärven kupeessa, noin 50 km Kuusamon pohjoispuolella Sallasta 40 km etelään sijaitseva Oulangan kansallispuisto sopii kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille retkeilijöille soveltuva Oulanka on avoinna ympäri vuoden. Oulangan kansallispuistossa sijaitsevaan luontokeskukseen ja sen kahvilaan ovat tervetulleita myös koirakaverit.

Vapaana virtaavan Niskakosken jylinän kuulee jo kaukaa.

Niskakoski Kuusamo Oulangan kansallispuisto

Koskia ja kuohuja

Komeat kosket, aavat maisemat, komeiden metsien läpi kiemurtelevat neulaspolut sekä alueen helppo saavutettavuus kutsuvat retkeilijöitä läpi vuoden. Oulangan nähtävyydet sopivat niin sooloretkeilijöille, pariskunnille kuin perheillekin, ja esimerkiksi Könkään kuohu -luontopolku on kokonaan esteetön.

 

Oulangan kansallipuisto

 

Oulangan kanjoni

Kuuden kilometrin mittainen Kanjonin kurkkaus -luontopolku johdattaa henkeäsalpaavan jyrkkiin maisemiin. Myös veden roiskeesta räiskyvä Ristikallio kannattaa kokea, samoin erikoinen ja mielikuvituksen laukkaamaan saava Rupakivi.

Koe vapaana räiskyvä Kiutaköngäs

Lyhyistä reiteistä tunnetuin, Kiutakönkään polku (1 km), lähtee Oulangan luontokeskukselta ja johdattaa upean Kiutakönkään. Varaa tänne aikaa, sillä veden pauhua katselee mielellään pidempäänkin.

Lue Kiutakönkään retkitarina »

Kiutaköngäs Oulangan kansallispuisto
Kiutaköngäs Oulangan kansallispuisto
Kiutaköngäs Oulangan kansallispuisto
Kiutaköngäs Oulangan kansallispuisto