Tallinnan ravintolat odottavat ruokamatkailijaa

Tallinna on ruokamatkailijan unelmakohde, joka tarjoaa menuja moneen makuun. Nappaa parhaat vinkit talteen seuraavalle matkallesi tästä Tallinnan ravintolat -artikkelista!

Tallinnan ravintolat kutsuvat herkuttelemaan! Laajasta ja monipuolisesta ravintolamaailmastaan tunnettu Tallinna tarjoaa menuja kaikenlaisille ruokamatkailijoille. Keskiaikaisia liha-annoksia valmistavat tavernat, maukkaat kasvis- ja vegaaniravintolat, tunnelmalliset ja rennot gastropubit, pizzeriat ja italialaiset Tallinnan ravintolat ovat vain muutamia esimerkkejä siitä, mitä kaikkea kaupunki tarjoaa.

Vaikka monet Tallinnan ravintolat sijaitsevat aivan keskustan ytimessä, kannattaa ehdottomasti ottaa suunnaksi myös Kalamajan ja Telliskiven alueelta löytyvät ruokapaikat sekä herkullisia ja runsaita aamupaloja tarjoavat kahvilat. Pöytävaraukset on suositeltavaa tehdä etukäteen, sillä etenkin kesä-sesongin aikaan Tallinna kuhisee turisteista, jotka ovat saapuneet paikan päälle hinnaltaan huokeiden mutta silti laadultaa erinomaisten ruokaelämysten toivossa.

 

Tallinnan ravintolat

 

Tallinnan Street Food Festival

Kesäisin kannattaa vierailla myös Tallinnan Street Food Festivaaleilla, jotka järjestetään rustiikkisen ja tunnelmallisen Telliskiven alueella. Voit lukea parin vuoden takaisesta ruokamatkasta enemmän tästä aiemmin julkaisemastani artikkelista. 

Lapsiperheillekin soveltuva tapahtuma oli todella hyvin järjestetty, ja ravintolatarjontaa löytyi skidien omista pisteistä aina meksikolaiseen ja kiinalaiseen, kiviuunissa paistettuihin pitsoihin sekä erilaisiin kasvisannoksiin. Mikäli käteinen pääsi loppumaan, ei sekään haitannut, sillä annokset pystyi maksamaan Paytailorin kännykkäsovelluksella.

Tallinnan ravintolat kartalla

Voit katsoa kaikki suositellut Tallinnan ravintolat kartalla tästä alta. Lisäksi löydät Tallinnan ravintolavinkit kuvineen, linkkeineen ja kirjoitettuine osoitteineen, kun scrollaat sivua hieman alemmaksi.

 

 

Tallinn Street Food Festival

Tallinan katuruokafestarit Tallinan katuruokafestarit

Tallinna ravintolat

Tallinan katuruokafestarit Tallinan katuruokafestarit

 

Mistä löytyvät parhaat Tallinnan ravintolat?

Parhaat Tallinnan ravintolat pääsevät joka vuosi monille TOP-listoille, joten en tässä artikkelissa lähtenyt julkaisemaan ruokapaikkoja niiden paremmuusjärjestyksessä. Tarkoituksenani on vinkata mahdollisimman monia illallis-, lounas- ja aamupalapaikkoja, joista toivottavasti löydät mieleisesi. Jos kuitenkin haluat vilkaista, mitkä ovat parhaat Tallinnan ravintolat annettujen pisteiden mukaan, White Guide Baltic on siihen omiaan.

White Guide Balticin ravintolaopas Tallinnaan

Skandinaavinen White Guide -ravintolaopas listasi taas marraskuussa Tallinnan ravintolat paremmuusjärjestykseen. Viron alueelta listalle mahtui jopa 106 ravintolaa, joissa asiakaspalvelu, käytetyt raaka-aineet sekä laaja tarjonta kertovat ammattitaidosta ja laadusta.

Vuoden 2020 listalla kansainvälisen mestaritason luokitukseen ylsi kolme tallinnalaiskohdetta: NOA Chef’s Hall, Michelin-tähdelläkin palkitun keittiömestari Matthias Dietherin 180 Degrees sekä kulinaristien kestosuosikki ravintola Ö.

Tallinnan matkailun vuoden 2020 kärkiteemoja ovat gastronomia ja luonnonrauha, mikä näkyy myös harmoniana monella lautasella. Joten, kokeilisitko tänä vuonna jotain uutta, vaikka kalaa ja kasvista, tai jopa vegaanista vaihtoehtoa?

Bon Appétit!

Tallinnan kasvisruokaravintolat

Vegan Restoran V

VEGAN. Tallinnan ravintolat tarjoavat upeita makuelämyksiä kasvisruokailijoille. Tunnetuin ja suosituin ravintola, vegaanisia annoksia tarjoileva Vegan Restoran V (Rataskaevu 12, Vanhakaupunki) on suhteellisen edullinen: kolmen ruokalajin illallisen saa jopa 15 eurolla. Ravintolasta löytyy myös pieni ja viihtyisä terassi, mutta nuo kolme pöytää eivät valitettavasti ole etukäteen varattavissa.

Tutustu

Von Krahli Aed

Keskellä Tallinnan vanhaa kaupunkia sijaitseva Von Krahli Aed -ravintola (Rataskaevu 8) sopii sekä kasvis- että lihansyöjille; kaikki ravintolan annokset ovat tilattavissa vegaanisina. Luomua ja lähiruokaa tarjoavasta Von Krahli Aed -ravintolasta löytyy myös loistava juomalista, jonka valikoimassa on niin luomuoviinejä kuin hyviä oluita. Muista pöytävaraus.

Tutustu

Kolm Sibulat

Moderni, Tallinnan Telliskivessä sijaitseva Kolm Sibulat (Telliskivi 2 Pelgulinna) tarjoaa makumatkoja maailman eri alueille, minkä vuoksi ravintola ei kategorisoi itseään tiukasti yhteen lajiin vaan kutsuu itseään fuusio-keittiöksi. Slow foodistaan tunnettu ravintola on Kohvik Moonin omistuksessa, ja paikkaa kutsutaankin ravintolan pikkusiskoksi.

Tutustu

NOP

Yli 100-vuotta vanhassa tallinnalaisessa puutalossa sijaitseva, kahvilan ja ravintolan kombinaatio NOP (Koeleri 1, Kadriorgin alue) löytyy läheltä Kadriorgin puistoa. Neighborhood Organic Place -termistä nimensä saanut ravintola tarjoaa paikallista luomuruokaa ja suosii paikallisia tuottajia. Kokeile myös aamupalaa!

Tutustu

Tallinnan keskiaikaiset ravintolat

Olde Hansa

Tallinnan vanhan kaupungin ytimessä sijaitseva Olde Hansa (Vana Turg 1, Vanhakaupunki) on tunnettu keskiaikaisesta teemastaan, jota paikan tunnelma ja ruoat sekä henkilökunnan asut edustavat. Tiesitkö, että ravintolalla on suomalaiset juuret, nimittäin paikan on perustanut Auri Hakomaa vuonna 1999. Ravintolan kaikki annokset ovat sellaisia, joita on ollut saatavilla myös keskiajalla. Mikäli siis haluat tehdä aikamatkan menneeseen, valitse ruokapaikaksi Olde Hansa!

Tutustu

Peppersack

Toinen keskiaikainen ruokailupaikka, Peppersack, sijaitsee Tallinnan Vanhankapungin sydämessä (Viru 2 / Vanaturg 6, Vanhakaupunki). Iltaisin ravintolassa pääsee myös näkemään miekkailuesityksen. Historiallisesta oluestaan ja suurista annoksistaan tunnettu paikka soveltuu niin pienemmille kuin suuremmillekin ryhmille.

Tutustu

Maikrahv

Tallinnan kolmas keskiaikainen ravintola kantaa nimeä Maikrahv (Raekoja Plats 8, Vanhakaupunki). Raatihuoneentorilla 1400-luvulta peräisin olevassa rakennuksessa sijaitsevan ravintolan a la carte -listan lisäksi tarjolla on myös nykyaikaisia annoksia. Paikan päällä pääsee myös seuraamaan musiikkiesityksiä jazzista rockiin.

Tutustu

Fine dining -ravintolat Tallinnassa

NOA ja NOA Chef´s Hall

Tallinnassa, Viimsin alueella (Ranna tee 3) upeissa maisemissa sijaitseva NOA ja NOA Chef´s Hall on kahden eri ravintolan fuusio, josta NOA Chef’s Hall valittiin vuonna 2014 Viron parhaaksi ravintolaksi. Fine diningia tarjoilevan paikan keittiö on tunnettu ennakkoluulottomuudestaan sekä herkullisesta viinilistasta.

NOANCH

180°

Noblessnerin alueella (Staapli 4) sijaitseva 180° on yksi Tallinnan tunnetuimmista fine-dining-ravintoloista, minkä näkee myös ruokalailijoiden asuvalinnasta. Kymmmenpaikkaisen ravintolan erikoisuus on kuuden (myös neljän) ruokalajin maistelumenu, jonka valmistusta voi seurata suoralla näköyhteydellä keittiöön. Ravintolan keittiömestarina toimii Michelin-tähdellä palkittu huippukokki Matthias Diether.

Tutustu

Ö

Rotermannin alueella (Mere pst 6 E) sijaitseva Ö on tunnettu sesongin mukaan virolaisista raaka-aineista valmistetuista maittavista maistelumenuista. Pitkään Tallinnan suosituimpien listojen kärjessä pysytelleeseen ravintolaan kannattaa aina tehdä pöytävaraus. Myös White Guide Nordic valitsi Ö:n kansainvälisen huipputason ravintolaksi, joita löytyy Tallinnassa vain kaksi.

Tutustu

Tchaikovsky

Hotelli Telegraafista (Vene 9) löytyvä ravintola Tchaikovsky on Tallinnan ravintoloiden moninkertaisesti palkittu tähti. Hienostuneesti venäläisen ja ranskalaisen keittiön parhaita ominaisuuksia yhdistelevä ravintola on omiaan, mikäli haluat syödä hyvin mutta välttää äärimmilleen vietyä fine dining -meininkiä. Pääruokien hinnat sijoittuvat 22-32 euron välille.

Tutustu

Chedi

Koe Aasian makumatka Tallinnassa! Modernia ja maistuvaa aasialaista fine diningia tarjoileva Chedi (Sulevimägi 1, Vanhakaupunki) on saanut vaikutteita thaimaalaisesta ja kiinalaisesta keittiöstä. Pääruokien hinnat vaihtelevat 14-35 euron välissä. Täällä kannattaa tilata pöytäseurueen kesken jaettavia annoksia, kuten Aasiassakin on tapana.

Tutustu

Tuljak

Piritan alueella (Pirita Tee 26e) sijaitseva Tuljak on tyylikäs, merinäköalalla varustettu ravintola muutaman kilometrin päässä Tallinnasta. Täällä neuvostotunnelmat kohtaavat nykyajan, ja kokkien loihtimat annokset saavat makuhermot kihelmöimään. Hintataso on varsin edullinen, pöytävaraus suositeltava.

Tutustu

ORE

Ravintola Ore (Olevimägi 9, Tallinnan Vanhakaupunki) edustaa modernia virolaista keittiötä. Monipuolinen menu sisältää yllättäviäkin makupareja sekä uudenlaisia yhdistelmiä. Paikka on myös erikoisruokavaliota edustavien ruokamatkailijoiden suosiossa. Vietä täällä rento ilta, laadukasta tinkimättä.

Tutustu

Tallinnan modernit ravintolat

Kaks Kokka

Ravintola Ö:n pikkuveljenä tunnettu Kaks Kokka (Mere Puiestee 6E, Rotermannin alue) on kehuttu virolaisista raaka-annoksista valmistetuista maittavista annoksista sekä erinomaisesta asiakaspalvelusta. Kokeile kokonaista kukkakaalta ja jälkiruoaksi katajanmarjoista ja ginistä valmistettua annosta, sekä kysy viinisuosituksia, sillä ne osataan tässä ravintolassa erinomaisesti.

Tutustu

Italialaiset ravintolat Tallinnassa

Gianni

Keskustassa sijaitseva ravintola Gianni (Jõe 4a) on yksi Tallinnan parhaista italialaisista ravintoloita. Kokeile tuoreita meren antimia ja kysy kaveriksi tarjoilijan suosittelemaa valkoviiniä. Pääruokien hintataso vaihtelee pääosin 10-25 euron välillä. Myös rennompaan illanviettoon soveltuvasta ravintolasta löytyy myös kahvila.

Tutustu