Päiväretki Triglavin kansallispuistoon ja Savica-vesiputoukselle

Triglavin kansallispuisto Sloveniassa tarjoaa monentasoisia päiväretkikohteita niin aloittelijoille kuin kokeneemmille vaeltajille. Tämä päiväretki sopii helppoutensa vuoksi jopa perheen pienimmille.

Mikäli aiot vierailla Slovenian tunnetuimmalla ja kuvankauniilla Bled-järvellä, ehdit mainiosti tehdä päiväretken myös lähistöllä sijaitsevalle Bohinjin jäätikköjärvelle ja Savica-vesiputouksille. Lisäksi kannattaa hurauttaa kaapelikärryllä ylös Vogelin huipulle, josta aukevat upeat postikorttimaisemat yli Juliaanisten alppien.

Reitti Savica-vesiputoukselle alkaa Zlatorogin leirintäalueen reunalta, kirkkaan jäätikköjärven Bohinjin rannalta. Viitoitetun reitin patikoi noin puolessa tunnissa, ja nimellinen 2.50 € arvoinen sisäänpääsy on hintansa väärti: vesiputous valuu ylhäältä vuorilta alas komeaan laaksoon, ja kirkas vesi on juomakelpoista.

 

vesiputous

Around in Slovenia

 

Juliaaninen Alppimaisema Vogelin huipulla vetää hiljaiseksi

Vain viiden minuutin kävelymatkan päässä Zlatorogin leirintäalueelta lähtee kaapelikärry laskettelukeskus Vogelin huipulle. Mikäli haluat haikata ylös tai alas, yhdensuuntainen kuljetus kustantaa 10€. Menopaluun hinta on 13,50€. Nousua on kuitenkin kilometrin verran, joten jalkapatikkaan saa varata koko päivän.

Suosittelen siis valitsemaan 17€ arvoisen piletin, joka sisältää myös huipulla tarjoiltavan maittavan keittolounaan, joka on erikseen ostettuna kalliimpi.

 

Vogel
Kaapelikärryn kyydissä kohti Vogelin huippua.

Vogel Slovenia
Alas on pitkä matka. Taustalla siintää kaunis Bohinj-järvi.

 

Talvisin Vogelin hiihtokeskus tarjoaa puuterilunta niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin laskijoille. Lisäksi alueelta löytyy myös monipuolinen latuverkosto.

Näin kesäisin Triglavin kansallispuiston upea maasto on tarjoaa useita eri pituisia patikointireittejä sekä mahdollisuuden kokeilla varjoliitämistä ja vaikka raftingia turkoosilla Soca-joella.

 

Juliaaniset Alpit
Juliaanisten Alppien maisemissa viihtyy pidempäänkin.

Juliaaniset alpit
Varo kuitenkin askeleitasi!

Triglavin kansallispuisto
Näkymä Vogelin huipulta alas laaksoon on huikea.

Around in Slovenia

 

Triglavin kansallispuisto on nimetty tämän kuvan oikeassa reunassa kohoavan Slovenian korkeimman kohdan ja samalla Juliaanisten Alppien korkeimman huipun, Triglavin (2 864 m), mukaan.