Nämä ovat niitä kirjoituksia, joissa uhkuu sanovansa kaiken kunnes aloittamisen jälkeen toteaa, ettei pysty puoleenkaan.

Vuodessa voi oppia paljon ja muuttua kokonaan. Kun viime heinäkuussa heräsin syntymäpäiväni kruunuksi ensimmäistä kertaa nykyisen mieheni viereltä, en olisi koskaan voinut kuvitellakaan sellaisen lahjan mahdollisuutta. Tuntui uskomattomalta, ja tuntuu edelleen.

Lopetin lottorivien rustaamisen tuohon päivään, sillä olen jo voittanut elämäni pääpalkinnon.

Sen lisäksi olen 365 päivää vanhempi, ja uskon olevani myös saman verran viisaampi. Ja jos nyt voisin kertoa jotain tuolle yksin tien päälle lähteneelle nuorelle naiselle, sanoisin:

Luota, koska et muutakaan voi. Älä vatvo vanhoja, sillä niillä ei ole mitään merkitystä. Tee kuten tahdot ja etenkin silloin, kun eniten pelottaa. Siskoille, parhaille ystäville ja vanhemmille voi aina soittaa, sillä sinä et ole yksin tässä maailmassa, tai ehkä paremminkin, et todellakaan ole ainoa, joka nyt on tuossa tilanteessa.

Jos ulkona sataa ja sää on surkea seuraavat päivät, vaihda suunnitelmia ja katso hyvä elokuva tai dokumentti, lue kirjoja, ja kirjoita. Aina ei tarvitse suorittaa, ei edes joka toinen kerta. Hengitä.

Ole vaan.

 

Turskan kuivatus

Gisloy

 

Kun olo on hirveä, paska, kurja tai ylitsepääsemättömän kamala, kirjoita, sillä silloin kirjoitat aidoimmillasi. Kirjoita tunteistasi ja ajatuksistasi. Jaa kaikki surkeudet ja kauheudet paperiarkin kanssa, sillä sinun ei ole pakko julkaista niistä mitään. Polta ne vaikka. Älä siis pidä kaikkea sisälläsi, vaan anna kaiken tulla.

Elä. Osta huoltamolta kahvi, istu ratissa ja kuuntele parkkipaikalla hyvä biisi. Jos olet väsynyt, nuku, äläkä aina sniiduile: auton, teltan, laavun, tähtitaivaan ja kuljettajan paikan unet peittoaa aina kunnon sänky, lämmin suihku ja peitto, johon voi kääriytyä, sillä makuupussiin muumioituu.

 

Revontulet

 

Säästä (kuten olet tehnytkin, hienoa!), mutta sijoita myös itseesi. Syö sipsejä, kun siltä tuntuu.

Ole ystävällinen, rehellinen ja luotettava, se saa sinut säihkymään. Hymyile suu auki, se on kaunista vaikka ala-asteella joku saattoikin kiusata sinua majavaksi.

Älä jätä asioita viime tippaan, ja jos tekee mieli kirjoittaa, kirjoita heti. Unohda silloin edellä mainittu lause, sillä kaikki muu voi aina odottaa hetken.

Ja anna niiden hiustesi kasvaa, ne sopivat sinulle oikeasti ihan hyvin.

 

Telemark

 

Anna itkun tulla kun itkettää, se puhdistaa. Jää, jos siltä tuntuu. Sano ei tai lähde, jos ei tunnu hyvältä. Mutta sano aina kyllä, jos se yhtään hyrisee rintalastassasi.

Rakasta, ja luota.

Hyvää syntymäpäivää minulle, hyvää yksivuotispäivää meille.

 

Untitled

Kiitos, kun tuet sivuston toimintaa

Kun hankit retkeilyvarusteita ja kirjoja boldattujen sinisten linkkien ja painikkeiden kautta, minä saan pienen provision, mutta sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat lukukokemuksen ilman mainosbannereita.

Privacy Preference Center