Kroatia – Äkkilähtöjen arvaamattomuudesta

Useamman postauksen kattava sarja siitä, kun pariskunta nappaa ensi kertaa elämässään äkkilähdön ja majoituskin on määrittelemätön.

Teille Kaukokaipuuta jo pidempään seuranneille on varmasti käynyt tutuksi, että blogin takana häärivä pariskunta tapaa matkustaa aina omatoimisesti ja vain käsimatkatavaroiden varassa.

Ajateltiin kuitenkin repäistä kuukaudenmittaisen kesäloman kunniaksi ja napattiin Apollomatkoilta äkkilähtö Splitiin, jonne rouva on haikaillut jo vuoden 2005 InterReililtä saakka: tuolloin vietimme Marian kanssa Krakovassa niin mukiinmeneviä (kirjaimellisesti) bileitä, ettemme koskaan ehtineet määränpäähämme Kroatiaan saakka. Kun lentoliput vihdoin polttelivat taskussa melkein kymmenen vuotta myöhemmin, ei riemulla ollut rajaa.

Kukaan ei kuitekaan vinkannut, että käsite määrittelemätön majoitus saattaa hyvinkin tarkoittaa 70 kilometrin päässä Splitistä sijaitsevaa yksityismajoitusta. Pakettimatkailijakonkari olisi varmasti osannut odottaa moista, mutta toisin kävi meidän kohdallamme. Ja itseasiassa aika monen muunkin samaan bussiin nousseen matkailijan, pariskunnan ja perheen kesken. Kuinka yleistä tämä mahtaa olla?

 

Kroatia1

 

Täytyy myöntää, että kaksituntisen bussimatkan (joka taittui hyvinkin kiireettömästi, pitkin Kroatialle ominaisia kapeita ja mutkittelevia teitä) aikana ehdimme miettiä pariinkiin otteeseen sitä, kuinka päälaelleen suunnitelmamme nyt kääntyisivät. Olimmehan koko ajan olleet siinä luulossa, että majoitumme Splitiin – kaupunkiin, josta olisi päässyt helposti suunnitelmissamme siintäville saarihyppelyille.

Apollomatkojen järjestämässä Makarska Rivieran majoituksessa, josta vastasi sekaisin italian- ja saksankieltä puhuva pyylevä rouva, ei ollut mitään muuta valittamista kuin tuulettimen puute. Seinänaapureiksemme saimme Juhon ja Ellin, helsinkiläisen pariskunnan. Aamupaloja, illallisia tai paikallisia bissejä ei siis tarvinut naattia kahden kesken, eikä omakotitalon ulkoterassikaan jäänyt käyttämättä. Tulipahan todistettua, että joskus ulkomailla viettää oikein mielellään aikaa myös muiden suomalaisten kanssa. Otettiin siis kerralla kaikki ilo irti pakettimatkoille omininaisista piirteistä – ja hauskaa oli!

 

Kroatia26

Kroatia24

Kroatia25