Ette te kuitenkaan usko

En ole pitkään aikaan matkustanut yksin, vaikka se aiemmin oli ennemmin sääntö kuin poikkeus. Niihin aikoihin kävelin juna-asemalle Corso Baccarinin pohjoispäähän, suljin silmäni, tökkäsin keramiikkatuntien karheuttamalla sormenpäällä karttaa ja lähdin juuri sinne.

Sinne oli milloin aivan naapurissa sijaitseva Castel San Pietro, milloin Perugia, Ancona tai Pesaro.

Tuohon aikaan ei ollut älypuhelimia, ja yöpaikkaa tiedusteltiin suoraan hostellin tiskiltä. Sellainen löytyi aina, ja joskus harvoin sain petipaikan vasta toisella yrittämällä.

 

London

London

 

Lontoo on oman elämäni käänteentekijä. Siellä olen rakastanut, juonut perinpohjaiset Magners-kännit, siellä minua on kosittu, siellä opin juomaan olutta, se oli ensimmäinen reissuni Erasmus-vaihdon jälkeen, sieltä kirjoitin blogin ensimmäisiä juttuja (joskin nyt jo piiloon arkistoituja), siellä kävin ensimmäisen kerran hienossa ravintolassa Jamie Oliverin pyyhkiessä kämmeniä valkoiseen essuunsa, siellä ihastuin ikihyviksi Englantiin ja päätin, että tänne pitää päästä kerran vuodessa ja jokaikinen vuosi.

Vaan eivät ole vuodet veljiä keskenään muuta kuin siinä, ettei toiveeni koskaan toteutunut. Viime visiitistä on jo viisi vuotta, ja se on aivan liian pitkä aika.

Olisi on aina olisi. Mutta olisi silti jo silloin pitänyt kuunnella sydäntään.

 

London

 

Mutta mikään ei ollut muuttunut. Tuntuu, kuin Lontoo olisi vain odottanut karkuria käymään välillä paikassa, jota voisi kutsua kodiksi, ellei olisi niin juurtunut tänne Helsinkiin. Italiaa rakastan toki edelleen, mutta se vasta olikin pitkä ja kivinen matka, josta olen aina kirjoittanut kai vaan pilke silmäkulmassa.

Vai olenko kovin paljoa koskaan kirjoittanutkaan? Enhän minä.

 

London

 

Ehkä olisi aika perustaa Varjokaipuu. Kertoa kaikki se, mitä en koskaan kertonut.

Silloin lainaisin sankariani Ville Haapasaloa: “Ette te kuitenkaan usko.”

 

Lontoo-10

London

Lontoo-90

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center