Hui hai, huhtikuu

Hyvää toukokuuta! Taakse jäänyt huhtikuu piti sisällään vähintäänkin kaikki maailman tunneskaalat ilosta suruun sekä innostuksesta ahdituksen kautta toivoon ja uskoon tulevasta.

Päällimmäisenä ajatuksena ja olotilana on kuitenkin onni ja kiitollisuus siitä, että läheiseni ovat pysyneet terveinä ja että uusia töitäkin on tullut, vaikka korona vei monta. Kirjaa myydään tasaiseen tahtiin ja niitä on mennyt paljon näin äitienpäivän kynnyksellä.

Pääsin myös ilokseni juttelmaan eräkirjallisuudesta yhdessä Tommi Korpelan ja Markku Hirvosen kanssa Kulttuuriykköseen, jonka audiotallenteen löydät Areenasta. Myös Radio Suomi soitteli Hämeenlinnasta ja teki kirjaprojektista sekä Monni-nimen historiasta mukavan haastattelun. Voit kuunnella sen täältä. Hämeenlinnan Kaupunkiuutisten tekemä minijuttu pitää myös pintansa verkkolehden tämän hetken luetuimpana julkaisuna.

 

Jää

 

Vappu sai tänä vuonna aivan uuden merkityksen, sillä lähtölaskenta lohenkalastuskauteen on alkanut. Tasan kuukauden päästä, kesäkuun 1. päivänä kuivat siimat pääsevät taas kastumaan kesää kiirehtivän Lemmijoen virtaan. Kalastus, kuten moni teistä tietää, oli syy muuttaa näille leveysasteille, sillä paikallisena lohta saa kalastaa paljon maltillisemmalla euromäärällä mitä tulee kalastusmatkailijoiden päivälupiin. Nähtäväksi kuitenkin jää, aukeavatko Norjan rajat vai saako valtio läpi ehdotuksensa, jonka mukaan nykyinen kupla ei puhkeaisi ennen 18. elokuuta.

Pian kolmen viikon mittainen yksinolokin päättyy ensi keskiviikkona, kun saan miehen kotiin. Ajattelimme tehdä yön yli -pilkkiretken tunturiin, sillä vaikka näissä merenrannalta taltioiduissa kuvissa jo kevättä hieman näkyy, lunta riittää.

Paikallisten mukaan aina juhannukseen asti tai jopa sen yli.

 

Jää

 

Onneksi yötön yö tulee silti joka vuosi.

 

Jäähelmi