Hyvää juhannusta ja aurinkoista keskikesän juhlaa!

Vaikka juhannus on suomalaisten kesän kohokohta, Norjassa päivää juhlitaan melko vaatimattomasti. Lauri kertoi, että kokkoja poltetaan, jos poltetaan, yleensä kuuden aikaan ilalla ja vuonojen maan oikeana keskikesän päivänä eli 23. kesäkuuta. Kylätaloilla ja leirintäalueilla tarjoillaan tai myydään juhannusateriaa, joka koostuu rømmepuurosta (kermaviilipuuro) sekä spekematista ja flatbrødista, eli ohuella leivällä tarjoillusta kuivatusta lampaanviulusta.

Minä sen sijaan ostin itselleni pullon kuohuvaa sekä perunoita ja silliä, aivan kuten tekisin kotona Suomessakin. Illallisen lisäksi aion vain nauttia luonnon rauhasta ja saaremme kauniista maisemista, jotka ovat parhaillaan keskiyön aikaan. Silloin, kun kaiken puhki polttava valo on pehmennyt kauniiksi.

Saaren tunnelmia yöttömän yön aikaan.

Lofootit ja Vesterålen

Aion toki myös hieman kirjoittaa, tai pikemminkin sieviä muistiinpanoja selkeämmiksi kokonaisuuksiksi. Laurilla on ollut taas kerran niin paljon kaikkea mielenkiintoista kerrottavaa, etten edes tiedä, mistä aloittaa. Onneksi käsikirjoituksen deadline on vasta tammikuussa, mutta nopeasti sekin tulee.. Unohdetaan se kuitenkin hetkeksi ja keskitytään nauttimaan turvallisesti ja fiksusti kesän kauneimmasta juhlasta.

Hyvää juhannusta!

 

Gisloy

Gisloy

Gisloy

Gisloy