Suomiretkeily jatkuu, ja halusin jakaa teille muutamia kuvia yhdestä vanhasta ja yhdestä uudesta suosikkipaikastani Kokemäellä. Kolsin komea voimalaitos valmistui sotien jälkeen vuonna 1945 ja on toiminut pistäytymispaikkanamme jokaisella mummolareissulla. Milloin olen ottanut aurinkoa ja milloin katsellut virveliä heitteleviä kalamiehiä. Mutta kuka mahtaa muistaa tämän yrmeän pikkukaverin? Tirppa oli tipahtanut Kokemäenjoen pyörteisin, eikä jaksanut enää omin voimin ylös. Niinpä molemmat veljeksistä, mieheni ja lankoni, laskeutuivat veden ääreen ja haravoivat pikkulinnun turvaan.

Samalla reissulla bongasin rantanurmikolta iskemättömän Kuusamon Professorin, eli kalannarraajan eli vieheen. Tällä kertaa sen sijaan löysin monta majavan kaatamaa puuta, ja Matias vei katsomaan talttahampaisten ryömimisreittiä. Se oli paljon leveämpi kuin kuvittelin.

 

Kokemäki | 2014

 

Betonirakennus on upean rosoinen ja aivan mielettömän kuvauksellinen, ja pääsimme ensi kerran kurkistamaan myös kivijalan rakenteisiin: Holvikaarinen tunnelikäytävä päättyi rautaristikolla teljettyyn oveen. Sen takaa kuului veden mylvintää.

Lauantain päämäärätön ajelu ympäri lähialueita vei meidät aivan sattumalta Säpilän riippusillalle. Tämä Kokemäenjoen ylittävä puinen komistus on rakennettu vuosina 1949-50 eli vanha on, kuten alla olevasta kuvasta näkyy. Puuvanhus oli nielaissut vaijerin sisuksiinsa, eikä taatusti päästä irti.

 

Kokemäki | 2014

Suomen luetuimman matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Osa artikkeleista sisältää kumppanuuslinkkejä; vaikka minä saan niiden kautta tehdyistä tilauksista pienen korvauksen, sinä et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, kun tuet KAUKOKAIPUUn toimintaa ja mahdollistat artikkeleiden tuottamisen jatkossakin.

09/2021

Vaella, kalasta, rakasta

Kaikkein pieninkin päätös muuttaa oman elämän kurssia.

Vaella, kalasta, rakasta on koskettava tarina rakkaudesta, oman polun löytämisestä ja uudesta alusta Pohjois-Norjassa. Lukuisin luontokuvin kuvitettu teos on tositarina kirjailija Monni Himarin elämästä sekä yli kymmenen vuotta kestäneen jatkuvan matkailun aiheuttamasta burnoutista ja siitä toipumisesta.

Lue lisää kirjasta täällä »

Tilaa kirja

Uutiskirje

Miltä kuulostaisi kahvitauko tai pari kuukaudessa kiinnostavien matkajuttujen äärellä? KAUKOKAIPUUn uutiskirje nivoo yhteen ajankohtaiset artikkelit, reissu- ja retkivinkit sekä helmet arkistojen kätköistä.

Privacy Preference Center