Suomiretkeily jatkuu, ja halusin jakaa teille muutamia kuvia yhdestä vanhasta ja yhdestä uudesta suosikkipaikastani Kokemäellä. Kolsin komea voimalaitos valmistui sotien jälkeen vuonna 1945 ja on toiminut pistäytymispaikkanamme jokaisella mummolareissulla. Milloin olen ottanut aurinkoa ja milloin katsellut virveliä heitteleviä kalamiehiä. Mutta kuka mahtaa muistaa tämän yrmeän pikkukaverin? Tirppa oli tipahtanut Kokemäenjoen pyörteisin, eikä jaksanut enää omin voimin ylös. Niinpä molemmat veljeksistä, mieheni ja lankoni, laskeutuivat veden ääreen ja haravoivat pikkulinnun turvaan.

Samalla reissulla bongasin rantanurmikolta iskemättömän Kuusamon Professorin, eli kalannarraajan eli vieheen. Tällä kertaa sen sijaan löysin monta majavan kaatamaa puuta, ja Matias vei katsomaan talttahampaisten ryömimisreittiä. Se oli paljon leveämpi kuin kuvittelin.

 

Kokemäki | 2014

 

Betonirakennus on upean rosoinen ja aivan mielettömän kuvauksellinen, ja pääsimme ensi kerran kurkistamaan myös kivijalan rakenteisiin: Holvikaarinen tunnelikäytävä päättyi rautaristikolla teljettyyn oveen. Sen takaa kuului veden mylvintää.

Lauantain päämäärätön ajelu ympäri lähialueita vei meidät aivan sattumalta Säpilän riippusillalle. Tämä Kokemäenjoen ylittävä puinen komistus on rakennettu vuosina 1949-50 eli vanha on, kuten alla olevasta kuvasta näkyy. Puuvanhus oli nielaissut vaijerin sisuksiinsa, eikä taatusti päästä irti.

 

Kokemäki | 2014

Talviretkeilijän opas

Talviretkeilijän opas tarjoaa Jouni Laaksosen vuosikymmenien kokemukseen perustuvat vinkit helpoista päivä- ja perheretkistä vaativiin talvivaelluksiin. Näillä ohjeilla nuotio syttyy lumihangenkin keskellä ja telttailu on turvallista myös silloin, kun mittari on miinuksella.

Osta tarjoushintaan!
Uutta vuoteen 2023

Haaveiletko retkeilytoimittajan ammatista?

Aloita vuosi 2023 inspiroitumalla luonnosta ja lähde sanojentäyteiselle neulaspolulle kohti luontokirjoittajan unelmiasi! Eräkirjailija, retkeilytoimittaja ja luontokuvaaja Monni Himarin verkkokurssi soveltuu kaikille, jotka haluavat syventää luonnon kuvailua ja maalata sanat maisemiksi.

Ilmoittaudu

UUTISKIRJE

Monni Himari

Marinella Himari

KAUKOKAIPUU-matkablogin takaa löytyy retkeilytoimittaja, kirjailija ja luontokuvaaja Monni Himari.

Näillä preseteillä käsittelen kaikki blogin valokuvat.

Privacy Preference Center